Suomen suurin matkablogiyhteisö

Keväinen Ruissalo herää eloon

Turussa oli tänään torstaina ihanan keväinen päivä, ei tosin aivan yhtä lämmin kuin eilen. Vaikka talvi onkin suosikkini, niin onhan kevätkin aika ihanaa aikaa, erityisesti jos keväisen päivän saa viettää kauniissa Ruissalossa. Suuntasin kaverin kanssa Ruissalon kansanpuistoon päivästä nauttimaan kävelyn ja kuvaamisen merkeissä.

123

Muutamia muitakin ulkoilijoita oli Kansanpuiston alueella liikkeellä, muttei millään lailla tungokseksi asti. Olen tammikuusta asti hakenut töitä, kirjoittelut hakemuksia ja kolunnut läpi kaikki mahdolliset työpaikkasivut. Pieni irtiotto arjesta oli siis enemmän kuin tervetullut, ja seurakin oli mitä parhain. Pieni hiekkatie kulki aivan meren vieressä, ja puiden välistä avautui kauniit näkymät Airistolle. Toisella puolen taas oli vieri vieressä ihanan kauniita pitsihuviloita.

468

Ruissalossa ihanaa on luonnon läheisyys ja oma rauha. Ruissaloon pääsee helposti ja mukavasti myös julkisilla, sillä bussi numero 8 kulkee Kauppatorilta Ruissaloon, aina Saaronniemen päähän saakka. Bussilipun hinta on 3 euroa. Talviaikataulujen ollessa käytössä Ruissalon bussit kulkevat tunnin välein, toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin kaksi kertaa tunnissa.

20160414_130317

***********************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka 18.4.2016 at 16:57

  Ruissalo! Lapsuuteni maisemat, joissa vieläkin joskus pyrin käymään. Kouluaikoina retket usein alkoivat ja päättyivät Honkapirtiltä. Aikuisempana ne suuntautuivat usein Turun Pursiseuran rantaan ja ravintolaan.

  • Reply Tanja 20.4.2016 at 09:52

   Ruissalossa pitäisi käydä useammin, se kun on niin lähellä. Kymmenisen vuotta sitten käytiin säännöllisesti Ruissalossa rantasaunassa kesäisin, ja saunan jälkeen uimassa. Saunamökin pihalta näkyi suoraan Nesteen tehtaalle, ja muistan miten kiva tehtaan pikku liekkiä oli katsella pimenevässä illassa.

 • Reply Teea | Curious Feet 22.4.2016 at 21:19

  Kevät on ihanaa aikaa! Kaikissa vuodenajoissa on puolensa, mutta tähän aikaan vuodesta nämä pitenevät illat, kukat (!) ja pienesti lämmittävä aurinko saavat kyllä pakostikin hymyn huulelle. Mukavalta näyttää teidän lenkki!

  • Reply Tanja 24.4.2016 at 10:49

   Kevät on kivaa aikaa, vaikka talvesta eniten tykkäänkin. Keväässä on parasta kaikki ihanata pikkukukat, jotka alkavat pilkistää maasta :)

 • Reply Mirka/ Reason for a Season 22.4.2016 at 22:36

  Ruissalo. Kävin siellä toissakesänä ensimmäistä kertaa. Tosi kaunista aluetta. Suosittelen kyllä välillä tekemään kaikenlaisia irtiottoja sen työnhaun lomassa. Sitten jaksaa taas selvästi paremmin. Vielä kun saataisiin lehdet puihin ja lämpöasteita lisää, niin mielelläni minäkin taas palaisin näihin maisemiin :).

  • Reply Tanja 24.4.2016 at 10:59

   Ruissalo on todella kaunis paikka, pitäisi ehdottomasti käydä siellä useammin. Kesällä tosiaan olisi kiva mennä Ruissaloon uudestaan, kun lämpöasteita on vähän enemmän ja puissa lehtiä :)

 • Reply Veera Bianca 23.4.2016 at 23:16

  Oi ihana Ruissalo! Ihana katsoa näitä keväisiä maisemia kun on itse Turusta kotoisin, niin tuolla on tullut vietettyä paljonkin aikaa kesäisin :)

  • Reply Tanja 24.4.2016 at 11:02

   Ruissalo on ihana paikka, pitäisi mennä kesällä käymään siellä! :)

  Leave a Reply