Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hofbräuhaus; oluttunnelmaa Münchenissä

Saksa ja erityisesti München ovat kuuluisia olutalueita. Münchenissä järjestetäänkin valtava olutfestivaali Oktoberfest joka syksy.  Haaveissa on joskus päästä kokemaan Oktoberfestin tunnelma ja juhlahumu. Näin alkuun on pakko todeta etten ole oluen ystävä ollenkaan. Guinness on ainoa olut mikä maistuu edes jotenkin, joten tällä kertaa oluen maistelu jäi välistä Münchenissä. Tästä huolimatta kävin yhdessä kaupungin kuuluisimmassa olutravintolassa, Hofbräuhausissa.

Hofbräuhausin alakerrassa sijaitsee suuri olutravintola, mikä on täynnä pitkiä pöytiä. Viiden aikaan iltapäivällä oli aika tyhjää, ja paikka varmasti herääkin eloon vasta illan hämärtyessä. Olutravintolassa on tilaa jopa 1300 ihmiselle, ja osa pöydistä on ollut käytössä vuodesta 1897. Toisesta kerroksesta löytyy erillinen ravintola, ja kesäisin oluesta voi nauttia ulkona puutarhassa. Tarjoilijat olivat pukeutuneet perinteisiin saksalaisiin vaatteisiin, ja oluen tuoksun pystyi melkein haistamaan. Olutravintolassa on päivittäin paikalla myös kaupungin asukkaita, keiden kanssa voi istua juttelemaan niitä näitä.

Sieppaa12

Olutravintolassa päädyin maistelemaan saksalaisia herkkuja, ja tällä kertaa maistelin perunasalaattia sekä jonkinlaista juustolevitettä leivän päälle. Tarjolla oli vaikka mitä, ja ruokalista löytyy myös Hofbräuhausin nettisivuilta. Olutta saa isoissa yhden litran kolpakoissa. Hinta tällaiselle on 8,40 euroa. Itse en olutta siis maistanut, mutta olutmerkkejä näytti olevan muutamaa eri vaihtoehtoa. Tarjolla on myös viinejä, kuumia juomia sekä alkoholittomia juomia.

45

Hofbräuhaus on helppo löytää, ja sinne kannattaa suunnata jos olut ja mukava tunnelma kiinnostaa. Ja vaikkei olut niin innostaisikaan, kannattaa Hofbräuhausissa käydä joka tapauksessa. Hofbräuhaus löytyy osoitteesta Platzl 9, läheltä Marienplatzia. Ulkopuolelta rakennus näyttää aika vaatimattomalta, mutta sisätilat ovat todella kauniit.

67

************************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Miffa 12.4.2016 at 23:58

  Täällä tuli käytyä muutama vuos sitten vaihtoporukalla, kun mentiin Frühlingsfestiin Müncheniin :) Jotenkin niin perin saksalainen mesta, että pakkohan siitä oli tykätä. Festeille kun oltiin menossa, niin muutaman kaverin kanssa oltiin vielä dirndl-mekot päällä tuolla.. Oktobereille olis kyllä vielä joskus hauska lähteä, itellä on kokemusta Nürnbergin Volksfesteiltä, Erlangenin Bergkirchweihiltä ja tuolta Münchenin Frühlingistä, mutta kyllä ne isommatkin kekkerit houkuttais :)

  • Reply Tanja 13.4.2016 at 14:09

   ”Perin saksalainen mesta” kuvaa Hofbräuhausia hyvin :) Varmasti oli kiva kokemus myös vähän pienempi festivaali, mutta onhan Oktoberfest aina Oktoberfest :P

 • Reply Laura/My Passport Pages 17.4.2016 at 19:37

  Hofbräuhaus taitaa olla lähes ”pakollinen” kohde Munchenissa vieraillessa. Itse kävin tuolla muutama vuosi sitten juurikin Ocktoberfestien yhteydessä ja meno oli aikamoinen. Tuo paikka on ihan huippu!

  Aika hauska muuten että Guinnes on ainoa olut joka uppoaa, taitaa suurimmalla osalla mennä aivan toisin päin. Toisaalta itsellänikin ensimmäinen viini mitä aikanaan pystyin irvistämättä juomaan oli voimakas Shiraz, muut kun taitavat monesti aloitella makeilla valkkareilla, että eipä sitä aina kaikki menekään ”perinteisellä” kaavalla ;)

  • Reply Tanja 18.4.2016 at 19:36

   Hofbräuhaus tosiaankin taitaa olla aika must-paikka Münchenin matkalla. Voin vain kuvitella miltä paikka näyttää Oktoberfestin aikaan :D

   Oon myös huomannut että kovin moni ei välttämättä Guinnessista tai muista tummemmista oluista tykkää, mä taas en voi muita sietää : D

 • Reply Teija / Lähdetään taas 18.4.2016 at 12:52

  Voi, minä olen kyllä suuren suuri oluen ystävä (joskin aika tylsä lagereiden lipittelijä). Lomilla on ihanaa hieman viivästyttää lounasta oluttuopillisella. Mutta Guinnes ei kyllä uppoa. Irlannissa sitä tietysti oli pakko juoda, mutta pienen pieni lasillinen kerralla oli ihan riittämiin.

  Tuo paikka siis täytyy pistää muistiin sitten, jos Muncheniin eksyn :)

  • Reply Tanja 18.4.2016 at 19:26

   Kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa jos Münchenissä päin liikkuu :)
   Mä en ymmärrä miksi Guinness on ainoa olut mitä voin sietää, ja yleisesti kaikki tummemmat : D

 • Reply Outi 19.4.2016 at 20:03

  Kylläpäs näyttää niin perin saksalaiselta paikalta! Olut kuuluu kyllä Saksaan niin kuin nenä päähän. Harmi ettei se sinulle niin uponnut :)

  • Reply Tanja 21.4.2016 at 15:05

   No niin näyttää! Ja kiva ettei saksalaisuutta ole mitenkään ”ylikorostettu” :)

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty 19.4.2016 at 23:30

  Minullakin Octoberfest on kuulunut koettavien asioiden listalle jo pitkän aikaa. Juon kyllä ihan sujuvasti oluttakin, mutta minulle suurin syy on Munchenissa asuva ystäväni, jota en ole nähnyt 20:n vuoteen. Vuodesta toiseen olen miettinyt, että onpa kätevää jonain päivänä vierailla hänen luonaan Octoberfestin aikaan. Milloinkahan tuo päivä koittaisi!

  • Reply Tanja 21.4.2016 at 15:08

   On tosiaan kätevä kun on kavereita maailmalla :) Ainakin hyvä syy lähteä matkaan, ja saa hyvällä tuurilla majapaikan kaverin luota.

 • Reply IKILOMALLA 20.4.2016 at 11:00

  Itse olen alkanut pikkuhiljaa tykkäämään enemmän ja enemmän oluesta. Etenkin ulkomailla tuoppi mallasjuomaa kuuman päivän jälkeen… MM-MMM! Vaikuttaa oikein tyypilliseltä saksalaiskuppilalta tämä ja juuri sellaiselta, joka olisi kiva kokea kaupunkiseikkailujen ohessa! :) Kiitos vinkistä!

  Titta / IKILOMALLA

  • Reply Tanja 21.4.2016 at 15:11

   Toi ehdottomasti oli hyvin tyypillinen saksalaispaikka, mutta kuitenkin hyvällä maulla eikä saksalaisuutta ollut mitenkään ”ylikorostettu” :)

 • Reply meidänmatkassa 20.4.2016 at 19:31

  Mua ihan harmittaa että harvemmin vastaan tulee hyviä gluteenittomia oluita, koska hyvä olut on kyllä hyvää. Varsinkin erikoisemmat maut ovat olleet mieleeni, mutta riisiolut ei millään korvaa tuota aukkoa elämässä :D Onneksi on viini… :D

  • Reply Tanja 21.4.2016 at 15:18

   Oonkin kuullut että gluteenittomia oluita voi olla vaikea löyttä. Riisioluesta en ookkaan koskaan kuullut, mutta kuulostaa aika mielenkiintoiselta :D

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla 22.4.2016 at 10:10

  Siinäpä kunnon baijerilaistunnelmaa :) Muutamaan Munchenin oluttuvista olen jo tutustunut, tämä on vielä käymättä. Ja se Oktoberfest odottaa edelleen… Meillä asuu ystäviäkin kaupungissa ja kutsu on käynyt useaan otteeseen, mutta ei ole vielä kalenteriin mätsännyt tuo syyskuu. Ja mä oon kyllä niin hidas juomaan, että litran kolpakossa olut ehtii väljähtyä ikävästi :P

  • Reply Tanja 24.4.2016 at 11:08

   On tosiaankin kunnon baijerilaistunnelmaa. Se on aina kiva kun ulkomailla asuu ystäviä kenne luona voi mennä käymään :) Varsinkin Oktoberfestin aikaan, jolloin kaikki majoitus varataan täyteen äkkiä.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 22.4.2016 at 21:26

  Tämähän vaikuttaa sellaiselta, että ei muuta kuin nahkahousut jalkaan ja tuonne istumaan iltaa! Tosin en omista nahkahousuja, mutta olutta voisin nauttia tuolla koko illan. Eli itselle suurena oluen ystävänä nämä ovat reissun kohokohtia. Aurinkoisia päiviä tulee aina, mutta harvoin hyviä olutravintoloita vastaan ;-)

  • Reply Tanja 24.4.2016 at 11:16

   No todellakin, nahkahousut vain jalkaan ja olutta juomaan! :D Jos vielä Müncheniin joskus menen, pitäisi varmaan sitä ennen opetella juomaan olutta.

 • Reply Teea | Curious Feet 22.4.2016 at 22:10

  Kivan näköinen paikka, voisin ensi reissulla käydä nauttimassa olusen :D. Muutenkin kyllä tykkään saksalaisista ravintoloista ja kuppiloista.

  • Reply Tanja 24.4.2016 at 11:15

   Oli tosi kiva paikka, ja ihan mukava ettei paikka ollut kovin täynnä :)

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 23.4.2016 at 00:04

  Hieno paikka kyllä! Harmi, etten ole vielä tähän ikään mennessä oppinut juomaan olutta… Jotenkin on aina täysin amatöörimainen olo kun menee tällaisissa paikoissa kysymään että mitäs siidereitä teillä olisi tarjolla :D

  – Miika

  • Reply Tanja 24.4.2016 at 11:18

   On tosiaan hieno paikka, mutta ehkä oma tunnelma vähän ”kärsii” siitä, ettei olut maistu.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 23.4.2016 at 19:32

  1300 ihmiselle! No siinä luulisi tilaa löytyvän kiireisimpänä lauantai-iltanakin :-) Kyllähän tuollaisessa paikassa nyt olutta pitää juoda!

  • Reply Tanja 24.4.2016 at 11:19

   Todella löytyy tilaa kiireisenäkin iltana! :D Pitää varmaan opetelle juomaan olutta, jos vielä joskus matkustan Müncheniin.

  Leave a Reply