Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hostelliarvostelu: Euro Youth Hotel, München

Aloitetaan Münchenin ja Sveitsin matkan postaukset hostelliarvostelusta. Münchenissä yövyin neljä yötä mukavassa Euro Youth Hotellissa. Paikka on perustettu vuonna 1998, ja tarjolla on sekä dormeja että yksityisiä huoneita. WC-tilat ja suihkut ovat yhteisessä käytössä, joissain huoneissa wc on huoneessa. Yksityisten huoneiden hintaan kuuluu aamiainen, muuten se maksaa 4,90€/aamu. Kerroksia hostellissa on viisi, ja hissillä pääsee kulkemaan. Alakerrassa on baari, mutta äänet eivät kantaudu huoneisiin. Wi-fi on ilmainen koko hostellissa, ja toimi hyvin.

Kuva: Euro Youth Hostel

Kuva: Euro Youth Hostel

Sijainti

Euro Youth Hotellin sijainti on mitä mahtavin. Münchenin rautatieasemalta hostellille on matkaa 300 metriä, ja kaupungin keskustaan Marieplatzille kävelee vartissa. Katu, missä hostelli sijaitsee, on rauhallinen eivätkä kadun äänet kantaudu huoneisiin. Lentokentältä Münchenin rautatieasemalla pääsee noin 35 minuutissa, matkan hinta on vähän päälle 10 euroa.

Saapuminen

Olin sen verran aikaisin paikan päällä, ettei huone vielä ollut valmis. Laukun sai jättää säilytykseen respan taakse, paikka oli sikäli vartioitu että huoneeseen pääsi vain pyytämällä oven avausta. Laukkuhuoneessa mitään valvontaa ei ole, joten mitään arvokasta tuskin kannattaa laukkuun jättää, ihan varmuuden vuoksi. Itse check in sujui nopeasti, samoin kuin uloskirjautuminen. Sisäänkirjautumisen yhteydessä sai kaupungin kartan.

csm_backroom_45bd16a5ed

Kuva: euro youth hotel

Huone

Yövyin yhden hengen huoneessa, mikä oli mukava ja hyvän kokoinen. Huoneen patteria sai itse säätää, mikä oli positiivinen yllätys, sillä oman kokemuksen mukaan monessa paikassa pattereihin ei saa itse koskea. Valoisa huone, varusteluun kuului pesuallas, telkkari ja vähän jotain kalusteita. Sänky oli mukava, eivätkä kadun äänet kantautuneet huoneeseen. Seinänaapurin äänetkään eivät juuri huoneeseen kuuluneet, joten yöt sai nukkua kaikessa rauhassa.

IMG_5253

Yleiset tilat & aamiainen

Yleiset tilat koostuvat wc-tiloista, suihkusta sekä aamiaishuoneesta/baarista. Joka kerroksessa oli wc- ja suihkutilat erikseen miehille ja naisille, ja ne olivat siistit ja sopivan tilavat. Aamiainen oli perinteinen hostelliaamupala; tarjolla oli leipää, vähän jotain leivän päälle, joku hedelmä sekä kananmunaa. Näin kaakao-ihmisenä plussaa oli kaakao aamupalalla. Kuumia juotavia sai ottaa suoraan termoskannuista.

csm_frontroom_42775953e0

Kuva: euro youth hotel

Suosittelenko?

Kokonaisuudessaan Euro Youth Hotel oli mukava paikka, siisti ja hyvällä paikalla. Jos näitä asioita hostellissa arvostaa, niin ehdottomasti suosittelen paikkaa. Henkilökunta oli ystävällistä, ja hostellin edestä lähtee joka aamu ilmainen kävelykierros kaupungilla. Samainen kierros starttaa myös keskustasta joka iltapäivä.

Pahoittelen itse otettujen kuvien puutetta tässä arvostelussa, myöhemmissä hostellijutuissa niitä tulee olemaan.

********************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply