Suomen suurin matkablogiyhteisö

Luonnonkaunis Connemara & Kylemore Abbey

Connemara Irlannin länsirannikolla ja Kylemore Abbey ovat upeita paikkoja. Connemaran luonnonkaunis ympäristö tuo mukavaa vaihtelua kaupunkilomalle. Galway ei sijaitse kaukana, ja Connemara sekä Kylemore Abbey ovatkin oivia päiväretkikohteita Galwaysta.

345

Connemara

Connemara on kaunis alue Galwayn lähellä, Irlannin länsirannikolla. Jos omaa autoa ei löydy, alueeseen kannattaa lähteä retkibussin kyytiin. Olin itse Galway Tour Companyn retkellä, ja kaikki sujui hyvin ja sujuvasti. Luonto Connemaran alueella on kaunista ja koskematonta, harmiksi minulle sattui pilvinen ja hieman sateinen retkipäivä. Connemara on Irlannin yksi kuudesta kansallispuistosta, ja puistoon kuuluu vuoria, niittyjä, nurmea ja suota.

789

”Connemara is a savage beauty” – Oscar Wilde

Tässä on pakko olla samaa mieltä herra Wilden kanssa. Connemara on upea paikka karulla tavalla, vaikka alueelta löytyy paljon vihreitä nummia ja laaksoja, puita ei tullut vastaan juuri yhtään. Maastoa piristää siellä täällä esiin tulevat järvet sekä mahdolliset villinä kulkevat lampaat. Irlannille tyypillisiä kauniita kivimuureja tulee vastaan aina välillä.

101112

Maaliskuun puoliväli ei maisemien puolesta ehkä ollut paras aika Connemaran käynnille, koska joka paikassa näkyi lähinnä ruskean eri sävyjä. Kevääseen heräilevä Connemara tarjosi silti kauniita maisemia ja näkymiä, mutta jos matkustaa Connemaraan vehreyden perässä, suosittelen kesäkuukausia.

Connemara on täydellinen pakopaikka kaupungin hälystä ja kiireestä, oli se sitten päiväksi tai viikoksi. Maisemissa silmä ja mieli lepäävät, ja pää tyhjenee kaikesta kiireestä ja ajatuksista.

1316

Kylemore Abbey

Kylemore Abbey on entinen linna, joka nykyään toimii nunnien luostarina. Galwaysta Kylemoreen on matkaa noin 80km, Clifdenistä 20km ja Westportista 50km. Sisäänpääsy Kylemore Abbeyhin maksaa noin 10e, opiskelijat ja eläkeläiset saavat hieman alennusta. Alle 10-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Etukäteen netistä ostettuna sisäänpääsylipun voi saada hieman edullisemmin.

1718

Kylemore Abbeyn rakennutti mies nimeltä Mitchell Henry vuosina 1863 – 1868. Hänellä oli vaimo ja yhdeksän lasta. Vaimo Margaret kuoli vuonna 1875, minkä jälkeen Mitchell ei juurikaan viettänyt aikaa Kylemore Abbeyssa. Jonkin matkan päähän linnasta Mitchell rakennutti kauniin goottilaisen kirkon vaimonsa muistolle. Mitchell halusi tuoda vaimonsa ruumiin takaisin Irlantiin ja Kylemoreen, paikkaan jota vaimo rakasti. Vuonna 1920 nunnat ostivat Kylemore, jolloin linnasta tuli luostari.

19

Linnan/koulun sisätilat

20

Linnan/koulun sisätilat

Nunnien saapuessa Kylemoreen linnan rakennukseen perustettiin koulu. Nykyään kyseisessä rakennuksessa pääsee käymään sisällä, ja onhan siellä aikasta hulppeat tilat. Sisäänpääsy entiseen linnaan ei maksa erikseen mitään, joten kannattaa käydä myös ihastelemassa sisäpuolella. Koulu oli tarkoitettu nuorille tytöille, ja virallisesti koulu avasi ovensa 1930-luvulla. Kouluun saapui oppilaita ympäri maailmaa, vaikka suurin osa opiskelijoista tulikin läheisestä Galwayn kaupungista. Viimeiset opiskelijat valmistuivat vuonna 2010. Tuohon vuoteen mennessä vain yksi nunnista opetti, ja ylläpitokustannukset olivat korkeita, joten koulu päätettiin sulkea.

22

Goottilainen kirkko

23

Nykyään Kylemore Abbey ja sen läheisyydessä sijaitseva puutarha ovat suosittuja nähtävyyksiä läntisessä Irlannissa. Nunnat asuvat yhä Kylemoressa, ja he tekevät mm. suklaata, mitä voi ostaa matkalle mukaan. Oli muuten maukasta suklaata, suosittelen! Kylemore on auki ympäri vuoden, kesäkuukausina puutarha ja ympäristö ovat tietenkin parhaimmillaan.

24

*********************
Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka on suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. Viikon aikana 13.20.3.2016 julkaistaan blogipostauksia, joissa esitellään monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Arvomme yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa matkan Irlantiin sekä monia muita palkintoja. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta pysyt selvillä myös kampanjan muista kilpailuista.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Levoton matkailija | London and beyond | Lähtöportti | Pää pilvissä | To travel is to live

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley'sbooky.fi
inSpiral Dance CompanySuomi-Irlanti -seuraSalo Irish FestivaaliKelttikorut

******************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaTwitterissäBlogipolussaBlogit.fi:ssäja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kohteena maailma / Rami 27.3.2016 at 23:11

    Connemara on vielä itsellä käymättä, suunnitelmissa on ollut. Seuraava golfreissu tuonne + Luoteis-Irlantiin :-)

    • Reply Tanja 28.3.2016 at 12:57

      Golf-reissu luoteis-Irlantiin kuulostaa todella hyvältä :) Ja siihen vielä Connemara, niin upeita maisemia on varmasti luvassa.

    Leave a Reply