Suomen suurin matkablogiyhteisö

UNESCO -kohteet Australia

Sarjan viimeisen postauksen vuoro. Tähän mennessä läpi on käyty kolme postausta Euroopasta, jotka löytyvät täältä, täältä ja täältä. Lisäksi läpi on käyty Aasian UNESCO-kohteet.

Uluru – Kata Tjuta National Park (2014)

Uluru – Kata Tjuta National Park on Sydneyn ohella ehdoton suosikkipaikkani Australiassa. Kun kerran on nähnyt auringon nousevan Ulurun luona värjäten koko valtavan kiven punaiseksi, ei näkyä unohda koskaan. Olihan auringonlaskukin komea näky, mutta ei ole auringonnousun voittanutta. Ulurusta muodostui yksi suosikkipaikkana Australiassa, siinä vaan oli sitä jotain. Minibussissa jännitys ja odotus oli miltei käsinkosketeltavaa vähän ennen kuin Uluru tuli näkyviin. Jokainen halusi olla ensimmäinen kiven nähnyt, ja totta kai jokainen halusi kivestä kuvan, eikä siinä kohtaa ollut väliä millainen kuva tuli. Ulurusta voi lukea lisää täältä.

Kata Tjuta on Ulurun ”vieressä” sijaitseva punertava kivimuodostelma. Myös Kata Tjuta on komean näköinen auringon viimeisten tai ensimmäisten säteiden osuessa siihen, ja Kata Tjutalla maasto on vaihtelevampaa kuin Ulurun luona. Siinä missä Ulurun käveli ympäri tasaisella maastolla rauhallisessa tahdissa, Kata Tjutalla saa kavuta ylämäkeen sorassa ja kivikossa. Mutta mitä sitä ei tekisi upeiden maisemien vuoksi.

23

Sydneyn oopperatalo (2009 & 2014)

Sydneyn Oopperatalo on varmasti kaupungin tunnetuin maamerkki. Ja onhan tuossa valkoisessa hassun näköisessä rakennelmassa jotain todella mahtavaa. Veden läheisyys antaa mielestäni paljon, ja vähän epäilen miten hieno ilmestys oopperatalo olisi pilvenpiirtäjien keskellä. Sydneyn Oopperataloon pääsee totta kai sisälle, opastetulla kierroksella taikka menemällä esitykseen. Kierroksella pääsee vaihtelevasti käymään sisällä saleissa, riippuen siitä onko jossain käynnissä harjoitukset. Sisällä kannattaa ehdottomasti käydä, ja kierroksen aikana saa paljon tietoa oopperatalon vaiheista. Käydessäni sisällä oopperatalossa ensimmäisen kerran vuonna 2009 pääsimme käymään konserttisalissa, ja se oli upea ilmestys! Siellä pääsimme muun muassa laulamaan hyvää syntymäpäivää yhdelle mukana olleelle. Kuinka moni voikaan sanoa laulaneensa Sydneyn Oopperatalossa?

4Sieppaa

Australian Convict Sites/cockatoo island, Sydney (2014)

Cockatoo Island Sydneyn edustalla on osa Australian rangaistuvankikohteita. Yhteensä samaan Unesco-kohteiden kategoriaan kuuluu 11 paikkaa. Cockatoo Islandia ei ole luonnonkauneudella pilattu, mutta karua kauneutta löytyy sitäkin enemmän. Saari on mielenkiintoinen kohde erityisesti historiasta innostuneille. Unesco-kohteiden listalle saari pääsi, koska se on hyvin säilynyt esimerkki siirtomaa aikakaudesta. Cockatoo Islandista voi lukea lisää täältä.

5Sieppaa

Great Barrier Reef (2009)

Isosta Valliriutasta ei valitettavasti löydy kuvia. Queenslandista löytyvä Iso Valliriutta on komea ilmestys, ja toivon mukaan se myös pysyy sellaisena tulevaisuudessakin. Kaikenlaiset saasteet sekä ilmastonmuutos uhkaavat riuttaa, ja sen suojelu onkin todella tärkeää. Isolla Valliriutalla pääsee snorklaamaan sekä sukeltamaan, itse kävin snorklaamassa. Suosittelen! Snorklatessa ei ehkä pääse samalla tavalla näkemään koralleja kuin sukeltaessa, mutta ajatus sukeltamisesta ahdistaa. Snorklausreissulla on myös paljon näkemistä, vaikkei niin lähelle koralleja pääse kuin sukeltaessa.

Greater Blue Mountains area (2009)

Blue Mountains -vuoristo sijaitsee New South Walesin osavaltiossa, ja sinne on helppo päästä Sydneystä. Kuvassa oleva Three Sisters on yksi alueen suosituimpia nähtävyyksiä, ja kivimuodostelma sijaitsee Katoomban kaupungin lähellä. Vaikkei Sydneyssä olekaan saastunutta ilmaa, oli ihana lähteä pois suurkaupungista pariksi päiväksi rauhoittumaan ja luontoa ihastelemaan. Pelkään tasanteelta katseluun ei tarvitse Blue Mountainsilla tyytyvä, vaan alas laaksoon pääsee kävelemään polkua pitkin.

7

******************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaTwitterissäBlogipolussaBlogit.fi:ssäja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna / Muuttolintu 12.3.2016 at 06:05

    Mahtavia paikkoja kaikki, paitsi Cockatoolla en oo käynyt. Länsi-Australiassa ja Queenslandissä on myös UNESCO-kohteita, mitkä vetää vertoja näille! Suosittelen jos vielä eksyt takaisin tänne :)

    • Reply Tanja 15.3.2016 at 20:42

      Länsi-Australian ja Queensladin Uneesco-kohteet todellakin kiinnostavat :) Vielä ei vain ole ollut aikaa käydä niitä katsomassa..

    Leave a Reply