Suomen suurin matkablogiyhteisö

UNESCO -kohteet: Aasia

 UNESCO-kohteiden listauksessa siirrytään pois Euroopasta, ja otetaan käsittelyyn Aasia. Aasiassa UNESCO-kohteet ovat vielä toistaiseksi jääneet hyvin vähälle, koska takana on vasta kaksi Aasian maata. Aiemmat postaukset löytyvät täältä, täältä ja täältä.

Melaka, Malesia (2014)

Melaka oli ensikosketukseni Malesiaan, ja tykästyin kaupunkiin kovin. Kuala Lumpuriin verrattuna Melaka oli mukavan kokoinen ja huomattavasti rauhallisempi. Erityisesti tykkäsin keskustassa sijaitsevasta aukiosta, Dutch Squaresta. Jotenkin vaaleanpunertavat, vanhat talot sulattivat mun sydämen. Jokiristeily oli kiva tapa tutustua kaupunkiin vähän eri perspektiivistä. Melakasta voi lukea lisää täältä.

gcn1

Singapore Botanic Gardens (2014)

Singapore Botanic Gardens on maan ainoa UNESCO-kohde. Puutarha on kaunis, ja siellä riittää paljon nähtävää. Oma suosikkini oli puutarhan erillinen alue, National Orchid Garden. Orkideapuutarhaan pitää ostaa lippu erikseen, mutta se on ehdottomasti käymisen arvoinen, mikäli orkideat kiinnostaa. Orkideapuutarha on täynnä orkideoita kaikissa sateenkaaren väreissä. Kuumana ja kosteana päivänä ei kauaa jaksa kävellä ympäriinsä, ja ainakin multa jäi iso osa puutarhan alueesta näkemättä kuumankostean ilmaston takia.

34 ******************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaTwitterissäBlogipolussaBlogit.fi:ssäja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply