UNESCO -kohteet; Iso-Britannia ja Irlanti

Jatketaan UNESCO-kohteiden läpikäyntiä Brittein saarilta ja Irlannista. Sarjan ensimmäinen osa löytyy täältä.

Palace of Westminster and Westminster Abbey & Tower of London (2015)

Viime kesäkuun Lontoon reissulla ei harmiksi ollut aikaa käydä sisällä Tower of Londonissa. Rakennus oli kuitenkin kaunis, samoin ympäröivä alue. Jos vielä Lontooseen joskus suuntaan, niin Tower of Londonissa olisi kiva käydä sisällä.

Westminster Abbeyssa käynti oli suunnitelmissa Lontoon matkalla. Sisäänpääsyn hinta oli kuitenkin aika suolainen, joten kirkkoon sisälle kurkkaaminen jäi välistä. Mutta olihan Westminster Abbey kivan näköinen ulkopuolelta, samoin kuin Palace of Westminster.45

Stonehenge (2015)

Stonehenge oli mahtava paikka! Monumenttia pääse parissa paikassa yllättävän lähelle, melkein kosketusetäisyydelle. Ei voi olla miettimättä miten kivet on saatu pystyyn tuhansia vuosia sitten ilman mitään sen kummempia työkaluja. Ja miksi Stonehenge ylipäätään on joskus pystytetty? On jännä miten pelkkä kivikehä kiehtoo, ja miten moni Stonehengeä käy katsomassa vuosittain. Onhan Stonehenge omalla tavallaan maaginen paikka, tuntuu kuin mitä vain voi tapahtua siellä. Stonehengen tarkoitustahan ei varmuudella tiedetä, mutta sen on ajateltu liittyvän muun muassa.3

Giant’s Causeway, Pohjois-Irlanti (2014)

Giant’s Causeway, mikä upea paikka <3. Olin ala-asteelta asti halunnut käydä kyseisessä paikassa, ja vihdoin marraskuussa 2014 toive toteutui. Giant’s Causeway on kiehtova paikka, ja käytin melkein kaksi tuntia kivillä hyppien ja kiipeillen. Giant’s Causewayhan koostuu noin 40 000 erikokoisesta basalttipylväästä, ja virallisen selityksen mukaan pylväät ovat syntyneet tulivuorenpurkauksen seurauksena. Oikeasti Giant’s Causeway on nimensä mukaan jättiläisten tekemä ; )

Giant’s Causewayn luo kannattaa kävellä rantatietä pitkin. Tie alkaa parkkipaikalta, ja kävely kestää noin 15-20 minuuttia, riippuen siitä miten monta kuvaustaukoa pitää. Maisemat ovat upeita koko rannikon alueella, ja Giant’s Causeway on todellakin käynnin arvoinen paikka jos on käymässä Belfastissa. Giant’s Causewaysta voi lukea lisää täältä.2Sieppaa

Bru Na Boinne / Newgrange, Irlanti (2015)

Bru Na Boinne sijaitsee noin 40km päässä Dublinista. Keskellä vihreää maaseudun rauhaa kohoaa upea rakennelma valkoisine seinineen ja ruohokattoineen. Jännä ajatella että kyseinen rakennelma on noin 5000 vuotta vanha, siis vanhempi kuin pyramidit! Olin ensin hieman epäileväinen siitä, menenkö käymään Bru Na Boinnella vai en. Paikka tuntui kiinnostavalta, muttei ehkä kuitenkaan tarpeeksi. Ollessani Dublinissa viimeisiä kertoja, varasin kuitenkin retken sinne, onneksi! Julkisilla paikan päälle ei oikein pääse, ja itse varasin Mary Gibbons Tours -nimiseltä yritykseltä retken. Oli muuten aivan mahtava retki, ja informaatiota tuli enemmän kuin sitä pystyi sisäistämään.

Newgrange on kivikauden aikainen hautakumpu, ja samanlaisia kumpuja on alueella paljon. Newgrange on näistä suurin, ja kaksi muuta tunnettua ovat Knowth ja Dowth. Newgrange on näistä ainoa, johon pääsee sisälle. Newgrangesta voi lukea lisää täältä.1

*****

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa ja Instagramissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Noora 1.3.2016 at 18:06

    Mä en sinänsä keräile Unesco-kohteita, mutta voin kyllä käydä niitä katsomassa, jos tarpeeksi mielenkiintoisia sattuu kohdalle. Ne kumminkin ovat pitkälti historiaa ja luontoa – niitä mua kiinnostavia asioita :) Stonehenge on mullakin plakkarissa. Siellä tuli käytyä muutama vuosi sitten ja tietenkin kohdalle sattui ihan kamala sadepäivä. Vettä tuli lähes vaakatasossa, eikä siellä kauhean kauaa viitsinyt kierrellä. Giant’s Causeway on toivelistalla kesän Irlannin-reissulle. Itsekin muistan sitä jo pienestä pitäen ihailleeni.

    • Reply Tanja 2.3.2016 at 23:44

      Mua kiinnostaa Unesco-kohteissa myös juuri luonto ja historia :) Voi harmi mikä ilma Stonehengelle! Ja ihanaa, kesällä Irlantiin. Tekisi niin paljon mieli lähteä tänä vuonna Irlantiin, katellaan miten rahat riittää.

    Leave a Reply