Suomen suurin matkablogiyhteisö

Australian upeimmat kohteet

Australia on yksi hienoimmista ja monipuolisimmista maista missä olen käynyt. Maa on Euroopan kokoinen, ja siellä on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Olen käynyt Australiassa kaksi kertaa, vuonna 2009 ja 2014. Ensimmäinen kerta oli kuukauden kielimatka, jolloin asuin isäntäperheessä Sydneyssä. Samalla reissulla tutustuin myös Suureen Valliriuttaan sekä Blue Mountains -alueeseen. Toinen matka oli kolmeviikkoinen heinäkuussa 2014, jolloin kävin ihmettelemässä Great Ocean Roadin upeita maisemia, Adelaiden, Melbournen ja Sydneyn kaupunkeja, sekä Ulurua, tuota suurta punaista kiveä keskellä aavikkoa. Koska Australia on ihana maa, tähän postaukseen olen koonnut maan omasta mielestäni upeimmat kohteet.

Sydney, NSW

Sydney, Australian suurin kaupunki, sijaitsee kauniilla paikalla. Sydneyssä on paljon nähtävää, ja ihastuin kaupunkiin heti ensisilmäyksellä. Kaupungissa suosikkialueeni on The Rocks, mikä on Sydneyn vanhinta seutua. Viikonloppuisin the Rocksin alueella järjestetään suuret markkinat, suosittelen! Sydneyssä on mahdollista viettää kaupunkilomaa, rantalomaa sekä samoilla luonnossa, ja kävely Bondi Beachilta Coogelle on upea. Rakastan Harbour Bridge -siltaa, yksinkertaisesti koska se on aivan upea <3

1

Blue Mountains, NSW

Blue Mountains -alue sijaitsee noin 100km päässä Sydneystä, ja Katoombaan pääsee helposti junalla. Katoomba on alueen ”pääkaupunki”, ja sinne on helppo lähteä päiväretkelle Sydneystä. Alueen kenties suosituin – tai ainakin tunnetuin – nähtävyys on the Tree Sisters kivimuodostelma. Kivimuodostelma sijaitsee Jamison Valleyssä, lähellä Katoombaa. Vähän harmittaa etten viime Australian reissulla päässyt Blue Mountainsin aluetta ihastelemaan, mutta ikävä flunssa vähän hidasti menoa. Jenolan Caves -luolasto sijaitsee Blue Mountainsin alueella. Luolasto oli ensikosketukseni tippukiviluolaan, ja olihan se upea paikka. Eräs kivi näytti aivan lohikäärmeeltä.

234

Uluru-Kata Tjuta national park, NT

Punainen suuri kivi keskellä ei mitään ei ehkä kuulosta mielenkiintoiselta vierailukohteelta. Uluru, tai Ayers Rock, on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä iso kivi. Ensinnäkin Uluru on todella mielenkiintoinen kohde, ja toiseksi Uluru on pyhä paikka aboriginaaleille. Aboriginaalit pitävät Ulurua pyhän paikkana kalliomaalausten, muotojen ja lähteiden takia, ja he uskovat kaikkien näiden kertovan uniajasta. Kiipeämistä Ulurun huipulle ei varsinaisesti ole kielletty, mutta sitä ei suositella.

Upeimmat maisemat Uluru tarjosi auringon noustessa, jolloin koko kivi hohti punaisen eri sävyissä. Heinäkuussa oli hiljaista, ja aavikon punaista jättiläistä ihastellessa aamun aikainen herätys ei harmittanut yhtään. Ulurun pääsee kävelemään ympäri, reitin pituus on noin 10km. Maasto on todella helppokulkuista ja tasaista, ja rauhallisella vauhdilla ympärikävelyyn menee kahdesta kolmeen tuntia. Parissa paikassa valokuvaaminen on kiellettyä, ja nämä paikat on myös selvästi merkitty. Muuten saa antaa kameran laulaa ja kuvata sydämensä kyllyydestä. Ulurusta voi lukea lisää täältä.

5

Kata Tjuta (Mount Olga) sijaitsee noin 60km päässä Ulurusta. Valley of the Winds -niminen kävelyreitti on suosituin Kata Tjutalla, ja sen varrella näkee upeita maisemia. Kata Tjutaa varten kannattaa varata hyvät kengät, koska epätasaisuuksia ja nousuja on reitillä vaihtelevasti. On jännä tunne kävellä kivipylväiden keskellä, maassa rahisee hiekka ja vielä pitkään käynnin jälkeen punaista hiekkaa löytyy joka paikasta. Myös Kata Tjuta on tärkeä paikka aboriginaaleille, minkä takia alueen kaikkiin paikkoihin ei pääse kävelemään.

On hienoa että aboriginaaleille tärkeitä paikkoja suojellaan. Ihmettelen silti, miksei Ulurulle kiipeämistä ole kielletty, se kun on aboriginaalien pyhä paikka. Läheskään kaikki aboriginaalitkaan eivät koskaan elämänsä aikana kiipeä Ulurun päälle.

6

Great Ocean Road, SA

Great Ocean Road Melbournesta Adelaideen on upea. Maisemat ovat kauniita, matkalla on paljon mielenkiintoisia pysähdyspaikkoja ja mahdollisuus nähdä koalia elävänä ja vapaana luonnossa. Great Ocean Roadin tunnetuin nähtävyys on varmasti 12 Apostoles kivimuodostelma, ja onhan se vaikuttavan näköinen auringonlaskun aikaan. Yksi kauneimpia paikkoja reitin varrella oli Cape Otway; villinä pauhaava meri toisella puolella, toisella vihreää nurmea. Ei juurikaan muita ihmisiä, sai vain nauttia hiljaisuudesta ja kauniista luonnosta. Kuulemma valaita ui toisinaan Cape Otwayn majakan ohi, harmiksi tällä kertaa ei valaita näkynyt.  Great Ocean Roadista voi lukea lisää täältä.

78

Phillip Island, SA

Phillip Island, noin 140km päässä Melbournesta, on erityisen tunnettu sen pienistä sinertävistä asukeista. Tuhannet sinipingviinit saapuvat pimeän tullen rantaan ja kipittävät rannan poikki mäkeä ylös pesilleen. Luonto saarella on upeaa, ja pingviinien lisäksi bongasin vallabeja hyppimässä nurmella. The Nobbles niminen alue oli yksi suosikkejani upeiden maisemien takia. Phillip Islandista voi lukea lisää täältä.

The Nobbles

10

Sinipingviini pesässään

Whitehaven Beach, QLD

Vaikken ole yhtään rantaihmisiä, niin Whitehaven Beach Queenslandissa on aivan upea paikka! Ranta löytyy Whitsunday Islands nimiseltä saarelta, jonne pääsee Airlie Beachin kaupungista. Rannalla hiekka hohtaa valkoisena auringossa, meri kimmeltää sinisenä, eikä kenelläkään ole kiire mihinkään. Tuntuu kuin olisi jossain kaukaisella paratiisisaarella kaukana kaikesta. Whitehaven Beachilta löysin oman paratiisirantani, ja heinäkuussakin siellä oli yli 20 asetta lämpöä.

121314

Loppuun vielä muistutus kaikille Australiaan matkaaville: TimTam, syökää niitä ja maistelkaa. Myös Cadburyn suklaata on saatavilla, ja onhan sekin hyvää (melkeinpä parempaa kuin Fazerin).

Millaisia kokemuksia teillä muilla on Australiasta?

****************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaTwitterissäBlogipolussaBlogit.fi:ssä ja  Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sandra 24.2.2016 at 08:53

  Hyvät kohdat olit nostanut esiin. Ensi vuonna on tarkoitus nähdä Uluru sekä länsirannikko, jossa on kuulemma myös hienoja paikkoja. TimTamit ja suklaa on täällä hyvää, samoin tykkään pehmeästä suklaaseen dipatusta lakusta. Myös pullat on hyviä (voin ja hillon kanssa) ja rusinatoastit.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 24.2.2016 at 21:11

   Oi ihanaa, Uluru! Se on mulle sellainen kohde, mitä mietin pitkillä bussimatkoilla. Olisi ihana päästä käymään siellä uudestaan :)

 • Reply Anna / Muuttolintu 25.2.2016 at 04:34

  Hyviä kohteita kaikki, nämähän on myös niitä suosituimpia turistikohteita. Oikeastaan Australian ”nähtävyyksiä” on vaikea laittaa järjestykseen, koska ne on niin erilaisia. Täältä löytyy myös paljon paikkoja, jotka ei ole yhtä kuuluisia, mutta silti yhtä näkemisen arvoisia. Blue Mountainsin maisemia löytyy muuten muualtakin, me tultiin juuri eteläisestä New South Walesista ja maisemat näytti erehdyttävästi Blue Mountainsilta. Lisäisin listaan Läntisen Aussilan, se on kenties ehkä jopa meidän suosikki kaikista. Ja Tasmanian! Ja Pohjois-Queenslandin! Ja Darwinin. Ja ja ja ja ja… :)

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 26.2.2016 at 17:53

   Nämä tosiaan ovat niitä suosituimpia turistikohteita, mutta ihan syystä! Onhan noi kaikki aivan upeita paikkoja :)
   Mulla on Läntinen Australia vielä näkemättä, ja siellä olisi paljon todella kiinnostavia paikkoja. Darwin kiinnostaa, samoin Kakadu National Park ja Tasmania. Ja oikeastaan mikä paikka vaan Australiassa :)

 • Reply elizadoesoz 26.2.2016 at 12:02

  Todellakin upeita kohteita ja mahtavia kuvia! :) Australiassa tosiaan riittää nähtävää ja koettavaa ja kohteita on vaikea laittaa järjestykseen, sillä ne ovat niin erilaisia. Itse olen ihastunut erityisesti Brisbaneen, jonka lähilaueilta löytyy sekä upeita biitsejä, kansallispuistoja että viinialue – ja paljon muutakin!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 26.2.2016 at 18:08

   Kiitos! :) Mulla ei Brisbanesta ainakaan vielä ole kokemusta, mutta sielläkin haluan vielä päästä käymään.

  Leave a Reply