Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogihaaste: Instagramin ihanimmat

Kuvahaasteet ja erilaiset blogihaasteet yleensä ovat kivoja. Tällä kertaa kuvahaasteen laittoi alulle Maailman äärellä -blogin Heidi. Haasteeseen saa ottaa ketä vaan osaa, joten ei tarvitse kärsimättömänä odotella heittääkö joku haasteella vai ei. Instagramia olen aktiivisesti käyttänyt vasta jonkin aikaa, ja IG Travel Thursday -tempaukset sekä nämä erilaiset haasteet kannustavat lisäilemään kuvia Instagramiin vielä enemmän. Kohta sitä ollaan varmaan koukussa myös siihen. Tämän haasteen ideana on siis tutkailla Instagramin viime vuoden kuvia, ja listata ne alla oleviin kategorioihin.

Kaikista ihanin eli vuoden 2015 tykätyin kuva

Iltapäivän auringossa kylpevä Galway sai viime vuonna eniten tykkäyksiä. Kuva on otettu maaliskuussa, Pyhän Patrikin päivänä. Paraatin jälkeen koko kaupunki suuntasi Corrib-joen rannoille nauttimaan auringosta ja lämmöstä. Tunnelma oli taivaissa, ruoho vihreää ja vesi kimalteli kauniisti. Toisessa kädessä oli maukas leivos läheisestä kahvilasta.  Galwaysta voi lukea lisää täältä.

10

Auringonlasku/auringonnousu

Melkein kuva auringonnoususta. Helmikuinen aamu Naantalissa, ja aurinko on juuri noussut. Missään ei näy muita ihmisiä, kaikki on aivan hiljaista. Juuri noussut aurinko värjäsi taivaan veden päällä kauniin oranssiksi. Voisi sanoa että hetki oli miltei täydellinen.

1

Matkalaisen ihana aamu

Tämä kuva on otettu aikaisin lauantai-aamuna Ahvenanmaalla. Kuvassa on pikkujoulumarkkinat marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Tunnelma ei ollut kovin jouluinen, mutta myynnissä oli kaikkea kivaa ruuasta käsitöihin. Märkä ruoho litisi kenkien alla, ihmisten iloiset äänet kantautuivat joka suunnasta, ja musiikki piti tunnelman yllä kovasta tuulesta huolimatta. Jan Karlsgårdenin pikkujoulumarkkinoista voi lukea lisää täältä.

3

Kaupunkilomalla

Tallinnan ihana vanha kaupunki <3 Monelle Viro on ensimmäinen tai toinen ulkomaan kohde, mutta mulle se oli vasta maa numero 28. Yllätyin positiivisesti siitä, miten erilainen kaupunki Tallinna oli kuin vaikka Turku tai Helsinki. Erityisesti ihastuin vanhaan kaupunkiin ja sen moniin näköalapaikkoihin. Tallinnan kahvilat olivat myös ihania, ja niiden tutkimiseen voisi käyttää kokonaisen viikonlopun.

4

Luontomatkailua

Tässäkin kuvassa ollaan menossa Irlannissa, Aransaarilla. Aransaaria on yhteensä kolme; Inis Mor, Inis Meain ja Inis Oirr, ja saaret sijaitsevat Galwayn lähellä. Kuvassa on saarista suurimman, Inis Morin, tunnetuin nähtävyys: Dun Aengus. Dun Aengus oli aivan upea paikka! Kallion reunalta alas katsoessa näkyy villinä pauhaava meri ja Atlantin komea aallokko. Toiseen suuntaan taas katsoessa on upeaa, karua kivimaisemaa. Inis Moresta voi lukea lisää täältä.

5

Matkalla kotikaupungissa

Vaikka olen Turussa aina asunut, on kaupunki hävettävän huonosti hallussa. En esimerkiksi koskaan ole käynyt sisällä Tuomiokirkossa taikka Käsityöläismuseossa. Alla olevassa kuvassa on pikkuinen ja tunnelmallinen Luostarin välikatu Vanhalla Suurtorilla. Joulumarkkinoiden aikaan pikkuisella kadulla oli vipinää ihmisten kävellessä edes takaisin ja toisinaan poiketessa pikku kaupoissa sisällä ihania käsitöitä ihmettelemässä.

6

Rantalomalla

Rantalomista ei oikein välitä, eikä rannalla makoilu ei ole mun juttu. Yhden rantakuvan kuitenkin löysin omalta Instagram-tililtä. Kuvassa oleva ranta sijaitsee Seilin saarella, Turun saaristossa. Uimassa en tällä kertaa käynyt, koska olin kiireinen lampaita kuvatessa. Rannalle päästäkseen piti rämpiä hyvän aikaa metsässä, mutta oli kaikki sen arvoista. Ranta oli kaunis, eikä siellä ollut ketään muita. Hyvä paikka vähän hengähtää ja rentoutua. Seilin saaresta voi lukea lisää täältä.

7

Minun harrastukseni

Maabongaus on alkanut kiinnostamaan entistä enemmän, ja tavoitteena onkin käydä vähintään yhdessä uudessa maassa joka vuosi. Pari vuotta sitten bongasin kuvassa olevan Scratch map -kartan. Kartasta voi raaputtaa esiin ne maat joissa on käynyt, ja esim. Australian kohdalla on helppo raaputtaa myös pelkkiä osavaltioita/territorioita. Tältä kartalta on raaputettu 29 maata, jonkin verran siis maailman tutkimista jäljellä, ja mikä voisikaan olla ihanampaa!

2

Arkkitehtuurin helmiä

Stonehengehän on hyvä esimerkki arkkitehtuurin helmistä, vai mitä? Ei sitä voi olla ajattelematta miten tuollainen rakennelma on saatu rakennettua tuhansia vuosia sitten.

8

Kuva joka olisi ansainnut enemmän tykkäyksiä

Tämä kuva Bru Na Boinnesta (Newgrange) Irlannissa sai yhdeksän tykkäystä, mutta minusta kuva olisi ansainnut enemmän. Kävin Bru na Boinnella viime tammikuussa, ja siitä tuli yksi suosikkipaikkani Irlannissa. Vai kuinka moni voi sanoa käyneensä paikassa, mikä on pyramidejakin vanhempi? Newgrangesta voi lukea lisää täältä.

9

Haluatko osallistua haasteeseen? Tässä ohjeet!
1.  Haasteeseen saa tarttua kuka tahansa, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli
Maailman äärellä -matkablogin (linkki tähän postaukseen).
2. Haastepostausta kirjoittaessa luovuus ja mielikuvitus ovat sallittuja: jos sinulla ei ole jonkin kategorian kuvaa vuoden 2015-Instagram-kuvissa, ota avuksesi luovuus :).
2. Linkitä vastauksesi tämän postauksen kommenttikenttään.
3. Halutessasi voit haastaa useamman bloggaajan.
4. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti eli sinun ei tarvitse jäädä odottelemaan haastetta!
5. Liitä postauksesi loppuun nämä ohjeet.

*******

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaTwitterissäBlogipolussaBlogit.fi:ssäja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

57 Comments

 • Reply Noora 9.2.2016 at 19:28

  Mä oon miettinyt tuollaisen raaputuskartan hankkimista. Mutta sitten ajattelin, että Venäjässä on ihan hullu rapsiminen ja Euroopassa taas pikkuvaltioiden kanssa lipsahdusriski, että menee vahingossa jonkun muun maan mukana :D Niin sitten hankin perinteisen ”iske nuppineuloja” -mallin. Tallinnan vanhakaupunki on kyllä todella kaunis. Ja ihanan lähellä :) Pitäisi joskus itsekin ehtiä tehdä tämä haaste, näitä on ollut hauska lukea!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 12.2.2016 at 10:02

   Venäjän raaputtaminen otti aikansa! :D Euroopan pikkuvaltioita keksin rapsia pienellä ruuvimeisselillä, ei sattunut lipsahduksia. Mä miettisin myös perinteistä nuppineulakarttaa, mutta sitten ihastuin raaputuskarttaan :)

 • Reply Leena 10.2.2016 at 13:20

  Rantalomaalla kuva on sijoittunut hienosti ja olen siitä iloinen, sillä olin mukana ”lmapaanmetsästys” reissulla :-)
  Olen samaa mieltä kanssasi, että kuvasi Bru Na Boinnesta (Newgrange) Irlannissa on upea ja ansaitsee huomiota.

 • Reply salaine 10.2.2016 at 15:09

  Minullakin on tuollainen raaputuskartta. Vaara vaan piilee siinä, että raaputuksella saa kartan rikki. Itse liian voimakkaasti raaputin Ranskan seutua.
  Aivan ihana! Siis tuo kartta. Ihanaa, että Turku ja Seilin saari mainitaan. Seili kun on aivan mahtava paikka.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 12.2.2016 at 10:13

   Mä en ole ainakaan vielä onnistunut raaputtamaan rikki omaa karttaa. Mutta pidetään mielessä että raaputan seuraavat maat vähän varovammin kuin aiemmat :P
   Seili tosiaan on aivan mahtava paikka.

 • Reply Teija / Lähdetään taas 14.2.2016 at 11:23

  Pitipä heti käydä kurkkaamassa tuota Galway-postausta. Juuri en kaupungista muista kuin sen, että pidin siitä todella paljon. Muistan, että istuimme irkku-pappojen kanssa pubissa ja kuuntelimme toinen toistaan hauskempia vitsejä. Parasta niissä kenties oli heidän murre ja tarinaan uppoutuminen. Matkasta on jo viitisentoista vuotta aikaa, mutta on se jännä miten tunnelmaan pääsee kuitenkin heti käsiksi :)

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 14.2.2016 at 22:08

   Galway kuuluu mun suosikkikaupunkeihin Irlannissa :) Mukavan kokoinen, kaunis ja erityisesti joen alue on ihana.

 • Reply jujukas / Lempipaikkojani 14.2.2016 at 13:46

  Pidin näistä kuvista eniten tuosta Dun aengus -kivisestä maisemasta. Irlannissa olisi kyllä kiva päästä joskus käymään!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 14.2.2016 at 19:27

  Hieno kuva tuo Aransaarten sumuinen ranta! Samoin Stonehenge. Noita raaputuskarttoja olenkin nähnyt jossain netissä myynnissä. Maabongaus on jollain asteella alkanut kiinnostaa omallakin tontilla, joten niihin tuli kiinnitettyä ehkäpä sen vuoksi huomiota.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 15.2.2016 at 15:15

   Kiitos! :)
   Toi raaputuskartta on ollut tosi kiva, vaikka joidenkin suurempien maiden kohdalla on saanut raaputtaa oikein kunnolla. Muutamia Euroopan maita on rapsinut pienellä ruuvimeisselillä, jotta naapurimaita ei tulisi rapsittua vahingossa :D

 • Reply Kohteena maailma 14.2.2016 at 21:22

  Aransaaren kuva on upea, täytyisi joskus käydä katsastamassa paikan päällä :-)

  Tajusin juuri, että olen nähnyt tuon Bru Na Boinnen suurin piirtein tuolta etäisyydeltä, kuin siitä kertovan juttuisi ensimmäinen kuva on otettu. Oli muistaakseni kiinni tai järjetön kiire golfkentälle, mikä esti lähemmän tuttavuuden.

  • Reply Tanja 17.2.2016 at 20:00

   Aransaaret ovat tosiaan aivan upea paikka, suosittelen! :)
   Ja Bru Na Boinne kannattaa käydä myös katsastamassa, on se sen verran mielenkiintoinen paikka.

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita 14.2.2016 at 22:19

  Hienoja kuvia kaikki. Itsellänikin insta on ollut vasta noin vuoden, mutta kyllä se kummasti on koukuttanut! :)

  • Reply Tanja 17.2.2016 at 20:01

   Kiitos! :) Insta tosiaankin koukuttaa kummasti, vähitellen sitä ottaa enemmän ja enemmän kuvia.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 14.2.2016 at 22:47

  Hmm, ehkä tuo Newgrange-kuva ei tuo oikeutta paikan hienoudelle, koolle ja historialle, ja on jäänyt siksi tykkäyksiä vaille. :) Stonehenge olisi hieno nähdä!

  • Reply Tanja 17.2.2016 at 20:02

   Se voi hyvin olla :) Stonehenge oli kiva paikka, ja jos vaan saan aikaiseksi niin siitäkkin olisi postaus tulossa.

 • Reply Anna 15.2.2016 at 00:27

  Miun lemppari on tuo Aransaarien kuva. En oo paikasta kuullutkaan. Ja komppaan Meriä, Stonehenge on nähtävä joskus!

  • Reply Tanja 17.2.2016 at 20:02

   Aransaaret taitaa olla aika tuntematon, ja itsekkin kuulin niistä vasta luettuana Lonely Planetin Irlannin opasta. Ihastuin kuviin ja päätin, että niillä on pakko päästä käymään :)

 • Reply Elämää ja Matkoja 15.2.2016 at 14:14

  Hauska kuulla, että en ole ainut, jonka ensimmäinen Viron matka sijoittuu kaikkea muuta kuin matkavuosien alkupäähän. Minulla oli itsenäisiä reissuja takana jo yli 20 vuoden ajalta, ennen kuin tein ensimmäisen matkani Viroon. :D

  Kuvasi Irlannista saivat jälleen kiinnostuksen maata kohtaan heräämään!

  • Reply Tanja 17.2.2016 at 20:04

   Kiva kuulla että sullakin eka Viron matka on tullut noin myöhään :D Tuntuu että kaikki muut oli siellä jo käynyt ennen mua.
   Suosittelen Irlantia lämpimästi, aivan ihana paikka!

 • Reply Teea | Curious Feet 15.2.2016 at 19:23

  Onpas ihania kuvia! Todella jännä kuulla, että olit noin paljon matkustellut ennen Tallinnaa :D. Mutta toisten kohdalla sitten noin päin. Kiva kaupunki. Tykkään myös Turun kuvasta, soman näköinen katu.

  Oon monesti kanssa harkinnut tuollaisen raaputuskartan ostamista. Toistaiseksi vielä jäänyt. Toisaalta haluaisin sellaisen todella ison raaputuskartan, mutta siinä vasta raaputtamista olisikin :D. Kartoista kyllä tykkään, joten jossain vaiheessa eksyy raaputuskarttakin kotio :).

  • Reply Tanja 19.2.2016 at 18:05

   Kiitos!
   Moni muukin on ihmetellyt miten en ennen viime kesää ollut käynyt Tallinnassa :D
   Pakko myöntää että raaputuskartan kanssa on välillä meinannut mennä hermo isompien maiden kanssa. Venäjää erityisesti oli aika tuskaista raaputtaa :D

 • Reply Jenna / With huge passion for life 15.2.2016 at 21:05

  En ole kuullutkaan tuollaisesta raaputuskartasta. Olin viime viikolla Irlannissa ja tuli vain isompi halu päästä kiertämään sitä maata ajan kanssa. Kuva Tallinann vanhastakaupungista toimii aina :) On se vaan niin kaunis kaupunki. Ja siis oliko tuo kuva Turusta?? Olisin sijoittanut sen jonnekin Keski-Eurooppaan.

  • Reply Tanja 19.2.2016 at 18:07

   Oi ihanaa, Irlanti! Sinne tekisi mieli lähteä tänä vuonna :)
   Jep, pikkukatu sijaitsee Turussa, kovin moni ei tunnu siitä tietävän. Voisi tosiaan hyvin sopia jonnekkin päin Keski-Eurooppaa.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 16.2.2016 at 08:33

  Kiitos että osallistuit haasteeseen! Oi, noi Irlannin maisemat kyllä kiehtoisivat. Sinne oliis ihana päästä vaeltamaan. Näyttää vähän samalat kuin Pohjois-Espanjan Asturiasissa, joka on myös niin ihana – sisoittelen, jos tykästyit näihin Irlannin maisemiin.

  • Reply Tanja 19.2.2016 at 18:09

   Irlanti on aivan ihana paikka, ja sieltä varmasti löytyisi kauniita vaellusreittejä. Piti okein googlettaa miltä Asturiasissa näyttää, ja on kyllä tosi kivan näköistä!

 • Reply Ansku BCN 16.2.2016 at 12:32

  Tämä haaste on kyllä mainio! Näistä minun suosikkini on rantalomakohde. Ihanaa suomalaista kesätunnelmaa <3

  • Reply Tanja 19.2.2016 at 18:14

   Tää haaste oli kyllä kiva :) Sai vähän tutkistella mitä kaikkea on Instagramiin tullut laitettua viime vuonna.

 • Reply Martta / Martan Matkassa 17.2.2016 at 01:15

  Tuli mieleen että ostin muutama vuosi sitten samanlaisen raaputuskartan, mutta mihin lie hautautunut… Hauska haaste :)

  • Reply Tanja 19.2.2016 at 18:16

   Tämä tosiaan oli tosi kiva haaste :)
   Toivottavasti sun raaputuskartta löytyy jostain! Mun on pysynyt turvallisesti seinällä, ei pääse katoamaan :)

 • Reply Terhi / Muru Mou 17.2.2016 at 13:21

  Upeita kuvia kaikki! Suosikkini on kuitenkin kuvat Turusta ja Tallinnasta. Raaputuskartta on hauska idea :)

  • Reply Tanja 20.2.2016 at 15:13

   Kiitos! :) Raaputuskartta tosiaan on kiva, vaikka muutaman Euroopan maan raaputuksessa on saanut oll aika tarkkana.

 • Reply Stacy Siivonen 18.2.2016 at 05:22

  Minuakin kiinnostaa monoliitit ympäri maailman ja kuinka noi rakennelmat on aikoinaan rakennettu alkeellisin työkaluin.
  Eesti ei ollut minun maalistallani ihan viimeisiä, mutta loppupäässä kuitenkin. Myös minä olen ottanut tavoitteekseni käydä uudessa maassa per vuosi. Saa nähdä, kuinka saan tavoitteessa pysyttä.
  Turun tuomiokirkossa olen käynyt ja mielestäni siellä kannattaa ehdottomasti käydä. Seilin saari on jäänyt käymättä ja se on varmasti mielenkiintoinen kohde.

  • Reply Tanja 21.2.2016 at 13:17

   Olisihan se ihan hyvä käydä Tuomiokirkossa joskus sisällä, Turussa kun asuu. Kesälle on vähän suunnittelmissa ottaa perus turistikierros Turussa :P

 • Reply Pirkko / Meriharakka 18.2.2016 at 22:12

  Joskus tuntuu, että näistä paras/suosituin kuvatilastoista pitäisi auringonnousut ja -laskut ottaa omaksi sarjakseen, sillä ne tapaavat kyllä IG:ssä kerätä noin aina enemmän tykkäyksiä kuin mikään muu aihe!

  • Reply Tanja 21.2.2016 at 13:17

   Auringonlaskut ja -nousut todellakin tuntuvat keräävän eniten tykkäyksiä.

 • Reply Mira - Exploras 19.2.2016 at 00:51

  Minua puhuttelivat eniten Irlannin rannikon karu kauneus ja Turun kujan värit!

  • Reply Tanja 20.2.2016 at 15:16

   Irlannin karu kauneus tosiaan on kaunista :)

 • Reply Anna / Tämä matka -blogi 19.2.2016 at 08:34

  Mulla on myös tuollainen Scratch map -kartta! Se on tosi kaunis.

  Ongelma on se, että en jaksa sitä aina raaputella. Pitääkin taas ottaa työn alle.

  • Reply Tanja 21.2.2016 at 13:33

   Scratch map -kartan raaputtelu voi tosiaan viedä joskus aikaa, ja joissain paikoissa pitää rapsia todella tarkasti. Otinkin pienempien paikkojen raaputtamistavuksi ruuvimeisselin :P

 • Reply lena / london and beyond 19.2.2016 at 18:01

  Mulla on tuo sama raaputuskartta, ja käytyjä maitakin taitaa olla about saman verran kuin sinulla. :) Ihan paras fiilis kun saa raaputtaa uuden maan! Mulla on itseasiassa luonnoksissa odottamassa postaus aiheesta ”miksi en ole maabongari”, pitää saada jossain vaiheessa se loppuun. Aihe kiinnostaa kovasti, mutta resursseja ei vaan ole tarpeeksi (aika, raha).

  • Reply Tanja 21.2.2016 at 13:54

   Uuden maan raaputtaminen todellakin on ihan paras fiilis! :)
   Kuulostaa mielenkiintoiselta sulla luonnoksissa oleva postaus, jään sitä odottamaan! Eipä mullakaan oikein ole resurssseja ryhtyä maabongariksi ainakaan tällä hetkellä, mutta saahan siitä haaveilla :)

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 19.2.2016 at 18:22

  Turku ja Tallinna – voi mitä ihania kohteita molemmat <3 Tuo scratch map on ihan legendaarinen diea :-)

  • Reply Tanja 21.2.2016 at 13:55

   Samaa mieltä, Turku ja Tallinna ovat ihania paikkoja :)

 • Reply Tanja 20.2.2016 at 00:18

  Mistä noita raaputuskarttoja oikein saa? :)

  Kiva haaste, mä en voi osallistua ku oon niin kalkkis, ettei mulla oo instagramia :D

 • Reply laura / to travel is to live 20.2.2016 at 11:15

  Oi mäkin haluaisin tuollaisen scratch mapin, mistä olet hankkinut omasi? Aransaaret ois hauska nähdä ja myös Newgrange odottelee vielä. Tallinnaa haluan ehdottomasti päästä tutkimaan tarkemmin, hieno kuva :) Mäkin kävin Suurtorin joulumarkkinoilla viime vuonna ja tuo pikkukuja oli niin tunnelmallinen :)

  • Reply Tanja 20.2.2016 at 15:35

   Oon tykkännyt raaputuskartasta tosi paljon :) Tilasin karttani netisät, sellainen sivu kuin coolstuff.fi Karttoja näyttää vieläkin olevan siellä: http://www.coolstuff.fi/search/scratch%20map

   Aransaaret oli tosi ihana paikka, sitä kaunista Irlannin karua maisemaa :)

 • Reply Kiia 20.2.2016 at 11:50

  Scratch map -kartta ois kyllä kiva! Jotenkin olisi hauska väritellä ja tuo osavaltiojuttu toimii, mutta mitenköhän menisi esim Venäjän kohdalla? Saisikohan sen värittää vaikka on käynyt vain Viipurissa:D

  • Reply Tanja 21.2.2016 at 13:57

   Mä itse asiassa raaputin koko Venäjän, vaikka olen käynyt vain Viipurissa ja Pietarissa :D

 • Reply Sari Saviranta 20.2.2016 at 14:12

  Se on jännä miten usein Suomesta otetut kuvat saavat näissä eniten tykkäyksiä :D Saatanpa tehdä itsekin tämän haasteen!

  • Reply Tanja 21.2.2016 at 13:59

   Oon myös huomannut että Suomi-kuvat saa usein eniten tykkäyksiä. Pitää vaan uskoa Suomen olevan hieno matkailumaa :)

 • Reply meidänmatkassa 20.2.2016 at 16:36

  Kiva tää haaste ja ihana auringonlaskukuva :) Se oli mun suosikki!

  • Reply Tanja 21.2.2016 at 13:19

   Kiitos! :) Tykkäsin itekkin tästä haasteesta.

 • Reply Veera Bianca 20.2.2016 at 19:05

  Tä on ihana kuvahaaste! Sulla on elämän makuisia kuvia Instassa <3

  • Reply Tanja 21.2.2016 at 13:18

   Kiitos! :) Haaste oli kyllä tosi kiva, pääsi vähän tutkimaan millaisia kuvia on tullut otettua.

  Leave a Reply