Suomen suurin matkablogiyhteisö

IGTT: Talvinen Suomi ja Turku

Kuukauden ensimmäinen torstai, mikä tietenkin tarkoittaa IG Travel Thursday -tempausta. Tammikuun IGTT:n jälkeen merkkasin vanhanaikaiseen seinäkalenteriini tulevat IGTT torstait, jotta varmasti muistaisin ne ja kirjoittaisin postauksen hyvissä ajoin. No kuinkas kävi, tässä tätä rustaillaan torstaina aamulla. Mikäs tässä kirjoitellessa, ulkona on kaunis ja aurinkoinen talvipäivä. Ikkunasta avautuvista maisemista voi hakea inspiraatiota tälle postaukselle, aiheena kun on talvinen Turku. Osa kuvista on napsaistu Aurajoen rannalta, osa taas omalta kotipihalta.

2

Talvi teki ainakin vähäksi aikaa paluun tänne Länsirannikolle, enkä voisi olla asiasta enemmän innoissaan! Olen talvi-ihminen henkeen ja vereen, joten lumisten maisemien ihailu ikkunasta työhakemuksia kirjoittaessa on aivan parasta. Vielä parempaa on se, kun lähtee ulos lenkille aurinkoiseen säähän, jolloin pakkaslumi narskuu ihanasti kenkien alla. Edes lumityöt eivät haittaa, paitsi silloin kuin kolattavana on raskasta, märkää lunta. Lumitöiden jälkeen voi onnellisena kaatua vastakolattuun lumikasaan ja ihastella tummaa tähtitaivasta.

Kesää en odota yhtään. En pidä kuumasta säästä, sellainen +20 astetta kesällä olisi sopiva. Onhan kesässä puolensa, mutta viihdyn pakkasessa ja lumisateessa, kolmen vaatekerroksen alla. Talvinen aurinko on yksi kauneimmista asioista minkä tiedän,  erityisesti aamuina ja iltoina, jolloin on kova pakkanen. Auringonnousu ja -lasku ovat pakkaspäivinä aivan upeita, niin oranssinpunertavia.

34

Talvisessa Turussa suuntasin tietenkin kuvaamaan Aurajoen rantaan, mikä on ehdotonta suosikkialuettani kaupungissa. Turun kauneudesta voisin puhua vaikka miten pitkään. Turkuhan yleensä mielletään hyväksi kesäkaupungiksi, vähän kuin jokainen tai vähintään joka toinen Suomen kaupunki ja kylä. Turkuun kannattaa ehdottomasti tutustua myös talvella, ja lähteä vaikka risteilylle Förillä. Luksusta ei risteilyn ajan ole luvassa, mutta matka-aika on ainakin lyhyt ja hinta sopiva; pyöreä 0.

Käveltäessä vähän kauemmaksi keskustasta ihmisvilinä häviää. Jokirannassa saa kuljeskella kaikessa rauhassa hiljaisuudesta nauttien. Parasta on, että jokirantaa seuraten pääsee katselemaan hienoja maisemia ihan keskustan lähellä. Lisäksi joen voi toiseen suuntaan kävellä tois pual, ja vaihtaa paluumatkaksi täl pual jokke. Knoppitietona sanottakoon, että täl pual jokke on Tuomiokirkon puoli, ja tois pual jokke Kauppatorin puoli. Täl pual jokke on siis vanha Turku, ja tois pual jokke sijaitsee uusi Turku.

7

Onhan talvinen maisema kaunis, siitä ei pääse mihinkään. Talvinen maisemia lumoaa, ja on jollain tapaa vangitseva. Valkean lumen alla vanhat tutut maisemat näyttävät syntyneen uudelleen. Kaikki näyttää erilaiselta, puhtaan valkoiselta ja jotenkin viattomalta. Oma kotikaupungin voi nähdä aivan uusin silmin lumisessa maisemassa, ihan kuin tutustuisi kaupunkiin uudestaan.

Kaupunkimaisemien lisäksi luonnosta ja kasvillisuudesta saa kivoja lumikuvia. Erityisesti kevyt pakkaslumi pienen, ohkaisen oksan päällä näyttää kivalta, varsinkin jos auringon valo näkyy jostain kulmasta. On jännä miten omalta pihaltakin voi löytää niin paljon hienoa kuvattavaa, kunhan tarpeeksi kauan ja hartaasti etsii ja sovittelee kuvakulmaa.

65

Suurena haaveenani on päästä kokemaan Lapin talvi ja oikea kaamos. Sellainen, missä valoisa aika kestää vain muutamia tunteja. Nähdä oikeasti värikkäät revontulet, täällä etelässä ne kun tuppaavat olemaan vain vihertäviä. Olenkin harkinnut hakevani sesonkitöihin Lappiin ensi talveksi. Haaveissa on yö Kemin lumilinnassa ja lasisessa igluhotellissa. Lumikenkäilyä olisi mahtava kokeilla joskus, samoin kuin hiihtämistä keskellä talvimetsää.

Muutenkin pitäisi talvisin reissata Suomessa, vaikka ihan vain lähialueilla. Huomenna onkin suunnitelmissa suunnata niinkin kauas kuin Ruissaloon, noin 25 minuutin bussimatkan päähän Turun keskustasta. Huomisesta ennustetaan aurinkoista päivää, mikä parempi ilma lähteä melkein saaristoon kuvaamaan.

1Sieppaa

*******

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaTwitterissäBlogipolussaBlogit.fi:ssäja Bloglovin’issa.

***********

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Lue tempauksesta lisää täältä. Minut löydät Instagramista nimellä @levotonmatkailija

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mika / Lähtöportti 4.2.2016 at 13:55

  Förillä on tullut risteiltyä, mutta kiitos valaisemisesta kumpi on täl pual ja kumpi tois pual. Sesonkityö Lapissa olisi varmasti hieno kokemus. Koin kaamosaikaa vuodenvaiheessa Ylläksellä ja olihan se mielenkiintoista. Ylläkseltä ja Leviltäkin olisi lyhyt matka Kittilän Snow Villageen, joka on Kemin lumilinnaa vastaava paikka Lapissa.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 4.2.2016 at 19:02

   Enpä tiennytkään että Kittilässä on Snow Village, kiitos tiedosta! Olen aina ollut siinä uskossa että Kemin lumilinna on ainoa laatuaan.

 • Reply katareissaa 4.2.2016 at 14:15

  Osallistuin kanssa omassa blogissa IGTT-tempaukseen ja aiheeksi päätyi mikäs muu kuin talvi! Itse oon pitkään kuulunut talvivihaajien joukkoon, mutta tänä vuonna yrittänyt asennoitua hieman rakentavammin. Ja vaikka ikuinen kesänlapsi oonkin, niin osaa se talvikin olla todella kaunis ja taianomainen :)

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 6.2.2016 at 20:53

   Kävinkin lukemassa sun IGTT-jutun, ihania talvikuvia sulla! :)
   Varsinki luminen talvi on kaunis, ei sitä loskaa jaksa ketään kovin kauaa.

 • Reply Terhi / Muru Mou 5.2.2016 at 04:38

  Mielenkiintoinen tieto, että kumpi on kumpi puoli jokea. En tiennyt, että ne edes on oikeesti määritelty :D Minäkin olen haaveillut Lapissa työskentelystä, mutta ainakin toistaiseksi viettäisin talvet mieluummin lämpimässä. Ja poikaystävältä on tullut jyrkkä ”EI” kun olen ehdottanut talven viettoa Lapissa :D

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 6.2.2016 at 20:55

   Haha, totta kai on ”virallisesti” määritelty Aurajoen puolet :D
   Jos Lappiin pääsisi josku talveksi töihin, olisi mielenkiintoista nähdä muuttuuko suhde talveen jotenkin.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 12.2.2016 at 21:33

  Valkoinen talvi, kunhan ei ole pitkään yli -20 astetta, on ihan kiva!
  Kiva myös katsoa kuvia entisestä kotikaupungistaan, Turusta!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 13.2.2016 at 18:05

   -20 on tosiaan vähän liikaa pidemmän aikaa, mutta sellainen -10 olis aika hyvä lämpötila talvella :) Ja tietty paljon lunta!

 • Reply Annika | Travellover 18.2.2016 at 22:46

  Oi, Föri. Oi, kaunis Turku. Asuin siellä elämäni ensimmäiset 25 vuotta. Niin tuttuja kuvia. Olin viimeksi pari viikkoa sitten, ja silloin ei todellakaan ollut näin kaunista. Katselin Marina Palacen ikkunastani joelle ja näin vain pisaroita ikkunassa ja harmautta.

  • Reply Tanja 19.2.2016 at 11:48

   Lunta on tosiaan ollut Turussa vähän huononlaisesti viime aikoina.. Nyt taas vähän enemmän kuin pari viikkoa sitten. Turku on kaunis ja Föri on kiva :) Pitkään aikaan en ole sillä ”risteillyt”, pitää varmaan kesällä mennä.

 • Reply Laura / RIMMA + LAURA -matkablogi 20.2.2016 at 23:27

  Heii vinkkinä täältä järjestäjältä, että kannattaa liittyä sähköpostilistalle niin saat meiliinkin sit aina muistutuksen IGTT-kamppiksista! ^_^ Linkki löytyypi tuolta: http://rimmalaura.com/igtravelthursday/

  • Reply Tanja 21.2.2016 at 13:04

   Oonkin miettinyt postituslistalle liittymistä, mutten sitä ole vielä muistanut tehdä :P

  Leave a Reply