Yhteenveto Matkamessuista

Matkamessut on saatu tältä vuodelta päätökseen, ja voin sanoa että takana on aivan mahtavat messut. Tänä vuonna sain messuille ensimmäistä kertaa bloggaajapassin, joten pääsin osallistumaan jo torstain ammattilaispäiville. Ohjelmaa oli mukavasti myös bloggaajille, ja messuilta mukaan lähtikin muutamia hyviä vinkkejä blogin parantamiseksi. Torstaina osallistuin myös bloggaajien iltajuhlaan Radisson Blu Plazassa, ja pääsin tutustumaan muutamiin todella mukaviin kanssabloggaajiin. Kiitos siitä! Vietin yön Radisson Blu Plazassa, ja en voi kuin suositella hotellia; mukava huone, ystävällinen henkilökunta sekä runsas ja maukas aamiainen.

Oli aika jännä tunne kulkea messuilla blogin nimi ja oma etunimi esillä muovitaskussa, paidassa kiinni. Aina välillä oli pakko varmistella ettei kyseinen lappu ollut pudonnut mihinkään kaikessa hulinassa.

Kaiken kaikkiaan aivan huippu messut takana. Mukaan tarttui paljon erilaisia matkaideoita, vinkkejä blogia varten sekä uuttaa innostusta blogin kirjoittamiselle. Ensi vuotta jo innolla odotellessa.

WP_20160121_001WP_20160122_009

Ammattilaispäivä

Torstain ammattilaispäivillä kävin kuuntelemassa muutamia paneelikeskusteluja, joista ensimmäinen käsitteli matkailun nousevia trendejä. Aihe oli mielenkiintoinen myös näin matkailua opiskelleen näkökulmasta. Trendeiksi nousivat muun muassa ilmastonmuutos, aasialaisten matkailijoiden lisääntyminen sekä nuorten matkailu. Kävin myös kuuntelemassa kahtakin erilaista keskustelua sosiaalisesta mediasta, sekä hakemassa vinkkejä Instagramin käyttöön Suomen suosituimmalta Instagrammaajalta. Kuulin mikä on Snapchat ja Periscope, ja totesin ettei kumpaakaan saa Nokian Lumiaan.  Pitänee siis harkita uuden puhelimen ostamista.

WP_20160121_021WP_20160121_019

Tänä vuonna Suomen saaristo oli näkyvästi esillä, ja keräilinkin kyseiseltä alueelta paljon esitteitä. Suomessa yksi parhaimpia alueita on ehdottomasti saaristo, ja sinne olisi tarkoituksena suunnata kesällä. Muualta Suomesta Lapin alue oli myös hyvin esillä.

Aurinkomatkojen pisteellä pääsi kokeilemaan virtuaalimatkaa keskellä messujen hälinää. Penkille istuessaan sai ensin päähänsä eräänlaiset virtuaalilasit, ja lopuksi kuulokkeet. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen pääsin matkalle viinitiloille. Mukava pikku breikki messujen hälinästä, tosin oman laitteeni kuva oli aika sumea vaikka sitä koitinkin tarkentaa. Tiedä sitten johtuiko kuvan sumeus laitteesta vai siitä, etten voinut pitää silmälaseja päässä.

Messuilla oli yhteensä edustettuna 80 maata, mutta jäin silti kaipailemaan muutamin maiden edustusta. Irlanti, Australia, Uusi-Seelanti, Kanada ja Norja eivät olleet messuilla paikalla. Australiaa ja Uutta-Seelantia kylläkin edusti suomalainen ystävyysseura.

WP_20160121_009WP_20160121_013

Messuilta mukaan lähti tietenkin myös iso kasa matkainspiraatiota erilaisten esitteiden muodossa. Erityisesti hamstrasin esitteitä Turun seudulta ja lähialueilta, eksyipä mukaan myös vähän Helsinkiä ja Ouluakin. Tänä vuonna onkin tarkoituksena matkailla ulkomaiden lisäksi myös mahdollisimman paljon kotimaassa. Suomen rajojen sisällä on upeita luontokohteita, kaupunkeja ja kyliä, joihin olen tutustunut rikollisen vähän. Aika siis korjata tämä seikka.

WP_20160122_003WP_20160122_012

Lopuksi vielä maininta Travel Bloggers Give back -tapahtumasta. Itse en valitettavasti päässyt osallistumaan, mutta muutamista blogeista olen lukenut tapahtuman tuottaneen miltei 1400 euroa! Tuo on aivan upea summa, ja ihan mahtavaa että tällainen tapahtuma järjestettiin. Lisää Travel Bloggers Give Back -kampanjasta voi lukea Pingviinimatkojen postauksesta.

Kaikin puolin onnistuneet messut. Oli aivan mahtavaa tavata muita bloggaajia ensimmäistä kertaa. Toivon mukaan tavataan myös joskus toiste, viimeistään ensi vuoden messuilla.

WP_20160124_002

“Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving.”  ― Terry Pratchett

*******

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaTwitterissäBlogipolussaBlogit.fi:ssäja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 25.1.2016 at 17:31

  Onnistuneet messut, ja oli kiva tavata!

 • Reply Noora 25.1.2016 at 20:39

  Aika hauskaa, oikeastaan samoja maita mäkin jäin kaipaamaan! Ja oli kiva nähdä :)

 • Reply Inka 25.1.2016 at 20:49

  Näitä messukatsauksia on kyllä kiva lukea, ja oli tosi kiva tavata, edes pikaisesti! Multa jäi blogihulinat käytännössä kokonaan välistä, mutta onneksi ehdin olla vähän aikaa mukana Travel Bloggers Give Backin myyntitiimissä – edes jotain!

  Ens vuonna taas! :)

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 26.1.2016 at 20:10

   Ehdottomasti oli kiva tavata, vaikka vain pikaisesti :)
   Ens vuotta odotellessa! Jos sullakin olisi silloin vähän enemmän aikaa kierrellä messuilla :)

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 25.1.2016 at 21:44

  Oli kiva tavata messuilla! Muakin jäi harmittamaan tuo Uuden-Seelannin poissaolo. Ystävyysseuran pisteellä kävin kyllä jututstelemassa ja sain ainakin kartan matkaan. Norjan poissaoloa ihmettelin toden teolla. Eikö luontokohteet nimenomaan nyt oo nousevia – varsinkin, jos ne on lähellä? Hassua. Toivottavasti ensi vuonna sitten paremmin näitäkin kohteita!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 26.1.2016 at 20:13

   Oli tosiaan kiva tavata! :) Mä kävin myös Uuden-Seelannin ystävyysseuran luona pikaisesti, oli sopivasti siinä Australian vieressä. Mielenkiinnolla jään seuraamaan sun Uuden-Seelannin matkaa :)

 • Reply laura / to travel is to live 27.1.2016 at 15:40

  Olipa hauska tavata! Tää bloggaaminen on kyllä välillä niin yksinäistä puurtamista että oli tosi hauska päästä tapaamaan kollegoita ja yhdistelemään naamoja ja blogeja :) Minäkin kaipailin messuilla Kanadaa ja Irlantia… muistan Irlannin joskus olleen messuilla muutama vuosi sitten mutta ei ole sen jälkeen tainnut olla, harmi.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.1.2016 at 13:08

   Oli tosi kiva tavata ja jutella :) Hyvä tietää että Irlanti on joskus ollut messuilla, voi olla että tulevat vielä joskus uudestaan.

  Leave a Reply