Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogihaaste: 10 Matkakuvaa vol. 2

Matkakuvahaasteen toinen osa on pyörinyt jonkin verran blogeissa, ja päätin itsekin tarttua siihen. 10 matkakuvaa osa 1 löytyy täältä.

1. Kuva täydellisestä hetkestä

Tämä kuva on otettu maaliskuussa Irlannissa, Inis Oirr -nimisellä saarella. Inis Oirr (mistä voi lukea lisää täältä) on pienin kolmesta Aransaaresta, ja maaliskuun puolivälissä saarelle ei tullut itseni lisäksi kuin kolme muuta matkailijaa. Otin pyörän alleni ja lähdin tutkimaan saarta. Tämä kuva on eräältä rannalta, missä sain istuskella rauhassa auringosta ja maisemista nauttien. Täydellinen hetki.

IMG_3770

2. Perinteinen turistikuva

Temple Bar Dublinissa, voisiko olla perinteisempää turistikuvaa? Sisällä baarissa en käynyt, hinnat ovat kuulemani mukaan aika korkeita.

IMG_1609

3. Kuva mahdollisimman kaukaa 

Stewart Island, Uusi-Seelanti. Stewart Islandia pidetään Uuden-Seelannin kolmantena saarena, ja sinne pääsee laivalla Eteläsaaren eteläkärjestä. Stewart Islandilta on matkaa Eteläsaarelle noin 30km. Luonto saarella on todella kaunista, ja se on yksi paikka Uudessa-Seelannissa missä on mahdollisuus nähdä kiivi-lintuja luonnossa.

IMG_4346

4. Suurkaupungin sykettä 

Kuvasta löytyy suurkaupunki Singapore. Singapore on yksi suurimpia kaupunkeja missä olen käynyt, eikä se silti tuntunut suurkaupungilta. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että en juuri nähnyt ihmisiä missään -ostoskeskuksia lukuun ottamatta.

IMG_8930

5. Zzz – matkustaminen väsyttää

Tässä kuvassa on veljeni, bussissa Itävallassa. En itse nuku kuin öisin, ja sellaisia kuvia en itsestäni löytänyt. Joten laitoin veljeni edustamaan tätä osiota, hän kun nukkuu miltei missä vain. Busseissa ja junissa yritän aina pysyä hereillä, koska ne ovat oivia paikkoja ihastella läpikiitäviä maisemia ja katsella millaiseen maahan sitä tällä kertaa on tullut.

IMG_4269

6. Auringonlasku

Auringonlasku Kaikourassa, Uuden-Seelannin Eteläsaarella. Tätä auringonlaskua sain ihastella ensimmäisenä iltana Kaikourassa. Mahtava auringonlasku aivan upealle pikkukaupungille.

IMG_2477

7. Herkuttelu olennaisena osana reissuja

Kaikki Master Chef Australiaa katsoneet tietävät varmasti nimen Adriano Zumbo, leipuri ketä on tuonut mukanaan ties millaisia leipomuksia. Miehellä on muutamia leipomoita Australiassa, ja tämä macaron on ostettu Sydneyn leipomosta. Ai että oli hyvää!

IMG_1396

8. Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymys

Tähän valitsin Lontoon kokonaisuudessaan. Lontoo ei syystä tai toisesta täyttänyt odotuksiani, vaikka kaupungissa riitti erilaista tekemistä. Moni hehkuttaa Lontoota, mutta itse olin kaupunkiin hieman pettynyt.

IMG_4119

9. ”Teen mitä vain hyvän otoksen eteen” -kuva

Singaporessa menin Singapore Flyer -maailmanpyörän kyytiin. Samaan ”koppiin” kanssani tuli muutama muukin, muun muassa minun ikäiseni tyttö Indonesiasta. Hän tiedusteli, josko haluaisin kuvan itsestäni, ja tämä sopi minulle paremmin kuin hyvin. Suostuessani en tiennyt millainen rumba tästä yhdestä kuvasta tulisi! Taisin seistä jokaisen ikkunan edessä ja yhteensä kuvia tuli ties kuinka monta. Loppujen lopuksi kuvaaja päätti, ettei minun kamerallani saa oikein hyvää kuvaa heijastuksen takia, joten hän nappasi pari kuvaa puhelimellaan ja lähetti ne minulle sähköpostiin. Sanomattakin selvää että sain monta hyvää kuvaa sekä mukavan juttutuokion indonesialaisen tytön kanssa.

IMG_9237

 10. Kuva roadtripiltä

Kesällä 2014 vietin Australiassa kolmisen viikkoa. Viikko tästä ajasta kului Groovy Grape -nimisen yrityksen retkellä Adelaidesta Alice Springsiin. Kuvassa on armas kulkuneuvomme tämän retken ajalta, yhteensä meitä oli mukana 20 + kuljettaja/opas. Kuudeb päivänä aikana tuli nähtyä vehreää rannikkoa ja Outbackin loputtomalta tuntuvaa punaisuutta.

IMG_0616

***********

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaTwitterissäBlogipolussaBlogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

**

OHJEET HAASTEESEEN

1.  Haasteeseen saa tarttua vapaasti, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Journey Diary -matkablogin (linkki tähän postaukseen).

2. Linkitä vastauksesi tämän postauksen kommenttikenttään, jotta saan koottua haastepostaukset yhteen linkiksi/vinkiksi

3. Voit halutessasi haastaa useammankin bloggaajan tai vaihtoehtoisesti olla haastamatta ketään

4. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti, ei tarvitse jäädä odottelemaan, että joku sinut haastaisi

EDIT: Arvostaisin, jos kopioisitte postaukseenne yllä olevat säännöt mukaan – pysyy ohjeet selkeinä matkan varrella 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply salaine 21.12.2015 at 20:09

  Voi kun näitä on kiva lukea! Missä ne ihmiset olivat Singaporesta hävinneet?

  • Reply Tanja 22.12.2015 at 13:34

   No samaa ihmiskatoa ihmettelin minäkin Singaporessa. Totesin kuitenkin että suurin osa ihmisistä taisi olla viileissä ostoskeskuksissa, paossa ulkona olevaa tukalaa kuumuutta.

 • Reply salaine 21.12.2015 at 20:10

  ai niin hyvää joulua!

 • Reply Ansku BCN 28.12.2015 at 15:49

  Hienoissa paikoissa olet käynyt! Vaikkapa Uuteen Seelantiin lähtisin vaikka heti :)

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 29.12.2015 at 15:37

   Uusi-Seelanti on aivan upea paikka! Suunnitelmissa on lähteä sinne working holiday viisumilla loppuvuodesta 2017 :)

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi 28.12.2015 at 19:34

  Oma suhteeni Lontooseen on aina ollut vähän ristiriitainen, huolimatta siitä, että se yksi vanhoista kotikaupungeista onkin. Kävin siellä kesällä ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen ja kyllä minä sille taas lämpenin. Se on yksi niitä paikkoja maailmassa jossa vain tunnen olevani niin… no, kotonani.

 • Reply Kohteena maailma 28.12.2015 at 23:40

  Nämä kuvahaasteet on kivoja! Temple Bar jos mikä edustaa perinteistä turistikuvaa :-) Sieltä kannattaa pysyä kaukana ja suunnata pienempiin pubeihin kauemmaksi keskustasta. Alkaa Guinnessikin maistumaan paremmalta, kun on turistien sijasta paikallisia seurana.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 29.12.2015 at 15:51

   Olen myös tykännyt paljon näistä kuvahaasteista, kaikilla on ollut tosi kivoja kuvia mielenkiintoisista paikoista :) Temple Barin hinnoista olen tosiaan kuullut vain huonoa sanottavaa, sen takia en siellä menntykään käymään :D Ja tosiaan eihän ne irlantilaiset siellä käy.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 29.12.2015 at 03:08

  Hauska juvahaaste ja kivoja vastauksia sulla siihen ☺ Pitää vielä käydä tsekkaamassa se ykkösosa, jos vaikka osallistuisin itsekin..!

 • Reply Terhi / Muru Mou 29.12.2015 at 18:48

  Näitkö Uudessa-Seelannissa kiivi-lintuja luonnossa?
  Mä nukahdan bussiin ihan aina, jos on hiemankin pidempi matka. Olisihan niitä maisemia kiva katsoa, mutta silmät ei vaan pysy auki… Viime viikolla matkalla Kuala Lumpurista Cameron Highlandsille taisin nukahtaa jo ennen kuin bussi ehti terminaalista ulos. Heräsin vasta kun bussi pysähtyi tauolle, ja ihmettelin miksi se pysähtyy niin pian lähdön jälkeen. Olikin mennyt kaksi tuntia, oho!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 31.12.2015 at 14:03

   Luonnossa en kiivi-lintuja nähnyt, mutta eläinpuistoissa kylläkin.
   Sehän on tavallaan hyvä että nukahtaa bussiin, menee pitkä matka nopeammin :)

 • Reply Kiira / Lifelong Adventure 30.12.2015 at 09:23

  Kiva knoppitieto, että Singaporessa on tuo Flyer, ollaan sinne suuntaamassa huhtikuussa. Ehkä täytyy itsekin vähän poseerata, onneksi mulla on avomies matkassa niin ei tule samanlaista rumbaa kuin sinulla! :D

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 31.12.2015 at 15:02

   Tykkäsin itse paljon Singaporesta, teillä tulee varmasti olevaan kiva reissu! :) Singapore Flyeristä oli mun mielestä tosi kivat näkymät, ainakin aurinkoisella ja pilvettömällä säällä. Mulla on luonnokset-kansiossa muutama juttu Singaporesta, toivon mukaan saan ne pian valmiiksi :)

 • Reply Karoliina / From Karoliina 30.12.2015 at 17:41

  Nää kuvahaasteet on kivoja! Itselläni pahin pettymys oli Dublin: ei mitään sellaista, mitä ei muissa kaupungeissa olisi. Tosin asiaan saattoi vaikuttaa se, että olin edeltävän viikon kierrellyt Irlannin maaseutuja autolla, sen jälkeen tuo kaupunki oli vähän floppi…

  • Reply Tanja 30.12.2015 at 18:44

   Ymmärrän hyvin miten Dublin voi olla pettymys erityisesti Irlannin maaseudun jälkeen. Kävin Dublinissa viisi tai kuusi kertaa muutaman kuukauden aikana, ja vasta parin-kolmen kerran jälkeen lämpenin kaupungille. Galway ja Cork taas olivat suosikkejani heti, ja onhan Irlannin maaseutu aivan upea!

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. 30.12.2015 at 18:52

  Lontoo oli minusta ihana! Kuten myös Singapore, josta en saa varmasti koskaan tarpeekseni. Ihan ehdoton lempikaupunki tällä hetkellä. :) Tämän haasteen otan minäkin vastaan, vanhoja reissukuvia on mielettömän kiva kaivella. Muistot palautuvat tosi elävästi mieleen!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 2.1.2016 at 15:45

   Singapore oli tosi kiva paikka, tykkäsin myös :) Vanhoja reissukuvia on todellakin kiva katsella ja kaivella, tulee ihania muistoja mieleen.

 • Reply Elämää ja Matkoja 30.12.2015 at 19:15

  10 matkakuvaa haastepostauksia on ollut mukava lukea, Sinulla oli todella kivoja kuvia ja tarinoita niiden taustalla.
  Tuttavapiirissä menee melko selkeä jako Lontoon kannattajiin ja Pariisin ystäviin; itse kuulun jälkimmäiseen eikä Lontoo ole oikein sytyttänyt. Näiden kahden kaupungin paremmuudesta saakin aika värikkäitä keskusteluja aikaan :)
  Noita Adriano Zumbon macaron-leivoksia ei olisi voinut sivuuttaa!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 2.1.2016 at 15:46

   Kiitos! :)
   Mä en taas pidä Pariisistakaan, joten Lontoon ja Pariisin välillä valitsisin ehdottomasti Lontoon :P

 • Reply Jenna / Journey Diary 30.12.2015 at 21:52

  Kiva, että säkin tartuit haasteeseen! :) Ihania reissukuvia ja tarinoita niiden takana. Kuva auringonlaskusta on upea!

 • Reply Tiia/ReiseReise 30.12.2015 at 22:59

  Tämä haaste on kyllä kiva, pitää varmaan itekin jossain vaiheessa tehdä. Hyvä, kun oot laittanut sun veljen kuvan. :D
  Oli muuten hyvä vinkki, että road tripin voi tehdä myös ilman ajokorttia! Tai ainakin Australiassa. ;)

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 2.1.2016 at 15:47

   Nämä kuvahaasteet ovat olleet tosi kivoja, ja muitten kuvia on ollut mielenkiintoista katsella :)
   Road tripin voi ehdottomasti tehdä ilman ajokorttia, kiva kun saa ihailla maisemia ilman että pitäisi miettiä ajamista tai kartan lukemista.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 1.1.2016 at 16:46

  Selvästikin olet Sinäkin Uuteen Seelantiin tykästynyt! Meille tuli noita varo kiiviä ”liikennemerkkejä” mukaan kotiinkin pieninä matkamuistokaupan versioina. Ja yleensä ostamme tosi vähän mitään, mutta nuo oli vaan pakko!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 2.1.2016 at 13:54

   Tykästyin todellakin Uuteen-Seelantiin, kaunis maa ja paljon nähtävää :) Olen itse myös pyrkinyt matkoilla siihen etten kovin paljon ostaisi mitään matkamuistoja, mutta tuollaisen kiivi-kyltin ostin minäkin.

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi 2.1.2016 at 16:06

  Ihana, tuttu ja rakas Irlanti! Tuon samaisen Temple Barin edessä sitä on itsekin tullut otettua turistipojotuskuvia :D Olin siis Irlannissa vaihdossa, joten maalla on erityinen merkitys varmasti aina.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 2.1.2016 at 16:09

   Olin itse myös Irlannissa vaihdossa syksyn 2014, en tosin Dublinissa vaan Dundalkissa. Joten Irlannilla tulee aina olemaan erityinen merkitys myös minulle :)

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 2.1.2016 at 21:55

  Tuossa olikin useampikin tuttu paikka! Kaikouran auringonlaskut olivat aivan mahtavia! ♥ Oi niitä ihasteltiin meidän asunto-auton takaikkunasta rannalla, tai sitten siellä rannalla istuen. :)

  Jännää että Lontoo jäi jotenkin etäiseksi sinulle. Itselläni ei ollut erityisen korkeita odotuksia sille, mutta se yllätti todella positiivisesti. Lähtisin uudelleenkin, joskaan ei se nyt top 3 -kaupunkilistalle Euroopassa noussut.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 4.1.2016 at 00:37

   Kaikoura on sellainen paikka minne olisi kiva päästä uudestaan :) Olen suunnitellut Uuteen-Seelantiin lähtöä working holiday viisumilla ens vuonna, joten ehkäpä pääsen Kaikouraan uudestaan piakkoin :)

   Ehkä Lontoo vielä joskus ansaitsee uuden mahdollisuuden, muutaman vuoden jälkeen.

 • Reply valokaapeli 3.1.2016 at 00:00

  Kuvat on aina kivoja, kivat kuvat eritoten. :)

 • Leave a Reply