Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kronan – edullinen majapaikka Maarianhaminassa

Maarianhaminassa ei ole kovin paljoa vaihtoehtoja majoituksen suhteen, ja lähes kaikki vaihtoehdot ovat jonkin tason hotelleja, ainakin keskustan tuntumassa. Koska en halunnut maksaa kahdelta hotelliyöltä 150 euroa, päädyin valitsemaan Kronan –nimisen majapaikan. Visit Åland sivuilla Kronania kutsutaan nimellä vieraskoti, ja siellä on tilaa yhteensä 55 matkailijalle.

Mikään kummoinen majapaikka Kronan ei ollut, mutta täytti tehtävänsä tarjoten katon pään päälle ja oman huoneen (jaetuilla wc-tiloilla). Huoneesta löytyi sänky, pieni yöpöytä, tuoli, vaatekaappi ja pesuallas. Lisäksi sängyissä on kaikki mitä pitääkin, ja huoneissa on pyyhkeet. Yleisesti ottaen huone oli siisti, ja koko majapaikka oli muutenkin perussiisti. WC-tilat olivat siistit, ja naisille ja miehille oli wc:t erikseen.

IMG_4987IMG_4988

Kronanin henkilökunnasta en osaa sanoa mitään, koska en kahden päivän ja yhden yön aikana nähnyt ainuttakaan henkilökunnan jäsentä. ”Sisäänkirjautuminen” tapahtui ottamalla vastaanoton tiskiltä kirjekuori, jonka sisällä huoneen avain oli. Huoneen maksaminen jäi myöskin hieman epäselväksi, joten päädyin jättämään rahat huoneeseen avaimen kanssa, lukitun oven taakse. En edes tiedä oliko Kronanissa ketään muuta itseni lisäksi, mutta ainakin booking.com sivuston mukaan Kronan oli lähes täyteen varattu viikonlopun ajan. Muiden vieraiden ääniä ei siis kuulunut, ja vaikka Kronan sijaitsee aivan tien vieressä, ei autojen ääniäkään kuulunut sisälle.

Yhden hengen huoneen hinta oli 36e/yö, mikä oli mielestäni ihan ok ottaen huomioon kaikki huoneen ominaisuudet ja sieltä puuttuvat ominaisuudet. Kesällä huoneen hinta on, totta kai, jonkin verran korkeampi. Sen mikä Kronan huoneen mukavuuksien osalta häviää, sijainnin puolesta voittaa. Kronanita on satamaan matkaa vain noin 200 metriä, ja satamasta Kronaniin on todella helppo löytää. Maarianhaminan keskustaankin kävelee vartissa, ja Maarianhaminan bussiasemalle noin 20 minuutissa.

Suosittelisinko Kronania majapaikaksi Maarianhaminassa? Jos majoituksen tasolla ei ole niin väliä, niin sitten kyllä. Kronan tarjoaa majoitusta edulliseen hintaan, mikä sopii ainakin tällaiselle budjettimatkaajalle.

IMG_4989IMG_4990

Voisin hyvinkin yöpyä Kronanissa uudestaan jos vielä suuntaan Maarianhaminaan. Minua ei niinkään haittaa wc-tilojen jakaminen, kunhan ne ovat siistit. Harmi on se, että Kronan ei tarjoa aamupalaa, edes lisämaksusta. Kronanista löytyy kuitenkin keittiö, missä on mahdollista itse valmistaa oma aamupala.

IMG_5005

***********

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaTwitterissäBlogipolussaBlogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply