Kokemuksia Varsovasta + muutama vinkki

Puolan pääkaupunki Varsova on koti noin 1,7 miljoonalle ihmiselle. En voi sanoa kaupunkia kauniiksi kauneuden ”perinteisellä” merkityksellä, mutta Varsovassa voi aistia Neuvostoajan charmia. Tästä huolimatta pidin Varsovasta, ja kaupunkina se on mielenkiintoinen. Varsova oli ensikosketukseni Puolaan, ja mielelläni lähtisin Puolaan toisenkin kerran. Jos Varsovan matka on jo varattuna, mutta majoitus vielä uupuu, suosittelen Warsaw Downtown Hostellia, mistä voi lukea lisää täältä.

IMG_4721

Liikkuminen Varsovassa

Varsovan julkinen liikenne toimi mielestäni hyvin. Matkan aikana käytin bussia pari kertaa ja raitiovaunua kerran, ja molemmissa kulkuvälineissä etuosassa oli valotaulu missä luki seuraavan pysäkin nimi. Tulin lentokentältä bussilla keskustaan ja menin bussilla myös lentoasemalle. Bussilla numero 175 pääsee lentokentältä keskustaan ja toisin päin. Lippu bussiin pitää ostaa etukäteen, ja lippuautomaatteja on pysäkkien läheisyydessä. Erityisesti ruuhka-aikana julkiset kulkuvälineet ovat täynnä, joten tavaroista kannattaa pitää hyvää huolta. Muistan lukeneeni että erityisesti lentokenttäbussi on taskuvarkaiden suosiossa. Julkisen liikenteen aikatauluja voi katsoa täältä.

IMG_4761

Vanhakaupunki, Stare Miasto, on ollut UNESCO-vuodesta 1980. Lähes koko vanhakaupunki tuhoutui toisen maailmansodan aikana, ja se vanhankaupungin alueen kaikki talot ja muut rakennukset rakennettiin uudelleen 1950-luvulla. Ensisilmäyksellä on vaikeaa huomata kaikkien vanhankaupungin talojen olevan vain muutama kymmenen vuotta vanhoja. Uudelleenrakennuksen yhteydessä vanhakaupunki päätettiin rakentaa sellaiseksi kuin se oli 1700- ja 1800-lukujen aikana, koska sitä aikakautta pidettiin vanhankaupungin parhaimpana. Lokakuussa vanhakaupunki oli aika hiljainen, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen. Vanhankaupungin alueella on paljon erilaisia kahviloita sekä ravintoloita, mutta hintataso on hieman korkeampi kuin muualla Varsovassa.

Lähellä Roayl Castle -linnaa sijaitsee vain 65m pitkä kaunis katu, mikä johtaa näköalatasanteelle. Katu on suosittu paikka hääkuville, mutta tihkuisena lokakuun päivänä ei hääpareja valitettavasti näkynyt. Näköalatasanteelta avautui näkymä kohti jokea, sekä Pragan kaupunginosaa joen toisella puolella. Vanhakaupunki on helposti saavutettavissa sekä kävellen että metrolla.

IMG_4766IMG_4769

Lazienki Park Varsovan keskustan alueella, ja kaunis myös syksyllä. Puissa olit pitkälti vielä lehtiä, ja osa hohti kauniisti syksyn väreissä. Lazienkin alue on suuri, ja puisto lukeutuu Varsovan eniten käytyjen puistojen joukkoon. Aivan Lazienki Parkin vieressä sijaitsee toinen puisto, Ujazdow. Jos karttaa oikein tutkin, mitä luultavimmin kävin molemmissa puistoissa. Ujadowski on pienempi, eikä ehkä niin tunnettu kuin Lazienki.

Lazienki Parkin hankki itselleen Puolan viimeinen kuningas 1700-luvulla, ja puiston alueella onkin muutamia hienoja rakennuksia. Puisto on ilmeisesti tunnettu myös siellä asuvista oravista, joita näkyi runsaasti puissa sekä maassa.

IMG_4816

Yritys nimeltä Free Walking Tour järjestää ilmaisia kävelykierroksia Varsovassa (sekä kolmessa muussa Puolan kaupungissa) eri teemoilla. Kierroksia järjestetään ympäri vuoden, säästä riippumatta. Varsovassa on tarjolla neljä erilaista kävelykierrosta, ja itse osallistuin vanhan kaupungin kävelykierrokselle. Alternative Warsaw olisi minua kiinnostanut, mutta valitettavasti aikataulut eivät kohdanneet.

Kävelykierros vanhassa kaupungissa kestää noin kaksi tuntia, ja sen aikana pääsee näkemään vanhan kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Kävelykierroksen aikana opas kertoi hieman Varsovan historiasta sekä juutalaisesta Varsovasta. Opas oli todella mukava, puhui hyvää englantia ja oikeasti tuntui tietävän asioista. Meno ei kuitenkaan ollut liaan vakavaa, vaan sopivan rentoa. Suosittelen!

IMG_4901IMG_4911IMG_4913

Kommunistisesta Varsovasta hyvä esimerkki on Palace of Culture and Science, minkä 30. kerroksessa sijaitsee näköalatasanne. Päivä oli valitettavan harmaa näköalojen katselulle, mutta näkyi ylhäältä sentään jotain, myös vilahdus vanhaa kaupunkia. Vuonna 1955 valmistunut, Puolan korkein rakennus sijaitsee Varsovan ydinkeskustassa, aivan rautatieaseman vieressä.

Palace of Science and Culture on ISO, ja oikean sisäänkäynnin löytäminen tuotti hieman ongelmia. Löytämistä ei edes helpottanut opastekyltit, koska ne olivat mikroskooppisen pieniä oranssi/valkoisia kylttejä. Ilmeisesti samaisessa rakennuksessa toimiva turisti-info on kyllästynyt tiedusteluihin siitä miten näköalatasanteen löytää, koska infon ulko-ovessa oli suuri lappu ja ohjeet oikean paikan löytämiseksi.

IMG_4912IMG_4924

En ole varma mitä Varsovalta odotin, mutta yllätyin positiivisesti. Varsova on siisti kaupunki ja sopivan kokoinen. Varsova on esimerkiksi oiva kohde kaupunkilomalle, ja lento Helsingistä Varsovaan kestää hieman alle kaksi tuntia. Olisi mielenkiintoista päästä näkemään myös muita Puolan kaupunkeja, esimerkiksi vaikka Gdanskia, jonne pääsee muun muassa suoraan Turusta WizzAirin siivin.

***********

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia FacebookissaInstagramissaTwitterissäBlogipolussaBlogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

47 Comments

 • Reply Stacy Siivonen 29.11.2015 at 15:38

  Olen ollut tietoinen siitä, ettei Varsova ole mikään arkkitehtoninen helmi ja että se liiskattiin maan tasalle toisessa maailmansodassa, mutta yllätys oli se, että vanha kaupunki on rakennettu uusiksi ja että siten myös Varsova on viihtyisä. Minun ainoa kosketus Varsovaan on ollut sen lentokenttä.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 29.11.2015 at 18:20

   Mä en taas sitä tiennyt (tai muistanut) että Varsova kärsi aika pahoin toisessa maailmansodassa. Mutta positiivista oli että vanhan kaupungin alue rakennettiin uudestaan.

 • Reply Terhi / Muru Mou 29.11.2015 at 16:22

  Noita ilmaisia kävelykierroksia pitäisi alkaa itsekin käyttää enemmän. Kööpenhaminassakin niitä järjestetään, ja oppaista taitaa suurin osa olla muualta Tanskaan muuttaneita. Olen ollut vähän skeptinen, että tietääköhän ne niin hyvin kuin paikallinen, mutta usein onkin niin päin, että maahan muuttanut on paljon kiinnostuneempi uudesta ympäristöstään ja saattaakin tietää paikallista enemmän.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 00:36

   Mä en oo ennen Varsovaa osallistunut ilmaiselle kävelykierrokselle, mutta jos sellainen tulee vastaan niin ehdottomasti menen uudestaan! Olen samaa mieltä, maahan muuttanut on usein kiinnostunut uudesta ympäristöstä, ja saattaa hyvin tietää paikallista enemmän.

 • Reply Laura/My Passport Pages 29.11.2015 at 17:31

  Varsova, kuten muukin Puola on alkanut viime aikoina kiinnostamaan enemmän ja enemmän kun sitä niin kehutaan monessa muussakin paikassa. On muuten todella positiivinen yllätys tuo että vanha kaupunki on päätetty uudelleenrakentaa vanhaan tyyliin aikanaan, monissa muissa paikoissa kun on taidettu tyytyä rakentamaan ”uuden” tyylin mukaisesti ja nyt ne ovatkin sitten niitä rumia 60-70-luvun betonitaloja täynnä.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 00:41

   Mulla myös kiinnostus Puolaa kohtaan on herännyt parin viime vuoden aikana. Harkitsin jopa vaihtoon lähtöä sinne, mutta Irlanti vei lopulta voiton. Tykkäsin myös että oli posiivista vanhan kaupungin kunnostaminen sellaiseksi miltä se joskus näytti :)

 • Reply Karoliina / From Karoliina 29.11.2015 at 18:20

  Ei lainkaan hassumman oloinen kaupunki! Rakastan aina vanhoja kaupunkeja, niissä on sitä jotain – vaikka sitten olisikin vain vähän ikäänkuin kopio entisestä :) Noita kävelyretkiä pitäisi joskus itsekin kyllä kokeilla!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 00:38

   Mulla sama juttu, vanhat kaupungit on tosi kivoja paikkoja :) Mä en ole Varsovaa ennen osallistunut tuollaiselle kävelykierrokselle, mutta ehdottomasti menen uudestaan jos joskus tulee jossain vastaan.

 • Reply Teea | Curious Feet 29.11.2015 at 18:57

  Itse olin kuullut Varsovasta haukkuja jonkin verran ja en oikein tiennyt mitä odottaa, joten yllätyin positiivisesti kun siellä kävin. Ihan oli kiva kaupunki ja nättikin. On siinä omaa tunnelmaansa. Me olimme vieläpä marraskuussa, jolloin oli harmaata, mutta kaupunki näyttäytyi silti positiivisessa valossa.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 09:06

   Ai, mä en muista kuulleeni tai lukeneeni mitään sen ihmeempiä haukkuja Varsovasta. Positiivisesti yllätyin kuitenkin, koska olin ehkä odottanut ”pahempaa” kuin mitä Varsova loppujen lopuksi oli.

 • Reply Meidän matkassa 29.11.2015 at 19:39

  Eipä ole Puolassa tullut käytyä mutta miksei voisi, täytyy laittaa korvan taakse. Varsinkin kesällä voisi olla ihana kuljeskella puistoissa ja liittyä tuollaiselle ilmaiselle kävelykierrokselle! :)

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 09:39

   Voin kuvitella että kesällä Varsova on varmasti ihana paikka! Vaikka puisto olikin yllättävän kaunis vielä lokakuussa, olisihan tunnelma kesällä aivan erilainen :)

 • Reply satuvw 29.11.2015 at 21:49

  Kävin aikoinaan reilireissulla Varsovassa ja siitä jäi vähän ristiriitaiset muistot, Krakova esimerkiksi oli kaupunkina huomattavasti kauniimpi. Olisi kyllä kiva käydä uudestaankin verestämässä muistoja!

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 09:40

   Mä en harmiksi tällä reissulla ehtinyt käymään Krakovassa, mutta tykkäisin siellä päästä käymään joskus. Varsovan-reissun aikana kävin Auschwitzissa, ja Krakovasta ainoa kokemukseni oli se mitä näin bussin ikkunoista.

 • Reply Titta & Thomas / IKILOMALLA 30.11.2015 at 07:53

  Meillä on kokemusta viikonloppumatkasta Krakovaan! Oli tosi kaunis paikka ja ehdottomasti suosittelemme jos meinaat Puolaan uudelleen lähteä. Lähellä on myös keskitysleirit, jotka kaikessa karmeudessaan ovat mielenkiintoinen kohde. Mekin tykkäsimme ilmaisista kävelykierroksista, ne ovat niin helppoja ja vaivattomia kierroksia nähdä uusia paikkoja ja kuulla historiaa. :)
  T. Titta & Thomas

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 13:36

   Kävin itse asiassa Auschwitzin keskitysleirillä Varsovan reissulla. Auschwitz oli oikeastaan syynä miksi Puolaan tuli lähdettyä koska kyseinen keskitysleiri liittyi opinnäytetyöhäni, ja Auschwitzista on myös tulossa juttua blogiin piakkoin :) Aamulla aikaisin junalla Krakovaan ja illalla takaisin. Harmiksi ei ollut aikaa tutustua Krakovaan, mutta sen verran mitä kaupungista näin niin Krakova oli tosi kivan näköinen.

 • Reply Maarit Johanna 30.11.2015 at 07:54

  Minusta on aina hauskinta vain ottaa kartta käteen ja lähteä itse seikkailemaan. Ilmaisia kävelykierroksia on tullut harrastettua lähinnä opiskeluaikaan, kun oli vielä paljon nuorempi. Olen käynyt kaupungissa kerran ja huokailin tuolle kulttuuripalatsille niin paljon, se oli oikeasti minun silmissä ihan helmi silloin! Harmi, etten tiennyt, että sisällekin pääsee ja löytyy näköalatasannekin.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 09:08

   Kivaa on tosiaan vaan ottaa kartta käteen ja lähteä seikkailemaan. Itse tosin olen niin huono kartan kanssa, että sitä harvoin teen : D Kulttuuripalatsi oli kyllä aika moinen! Sisältä myös aika helmi, sellaista neuvostoajan arkkitehtuuria.

 • Reply Annika | Travelloverblogi 30.11.2015 at 09:31

  Kiinnitin huomiota pikkujuttuun, mutta oikeastaan ainakin minulle hyvin merkitykselliseen: valotaulut bussissa. Tykkään ratikoista ja metroista, koska ne pysähtyvät aina ja pois jääminen on helpompaa. Busseja vierastan, koska istun niissä sormi pitkin karttaa kulkien ja jännitän, osaanko jäädä oikeassa paikassa pois. Oikeastaan tästä syystä lähinnä kävelen. :)

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 09:42

   Pidän myös valotauluista busseissa ja muissa julkisissa välineissä. Aika usein itsekkin kävelen paikasta toiseen, ihan vaan jotta varmasti löydän oikean paikan, ja jotta bussissa ei tarvitse pitää karttaa kädessä miettin onko nyt menossa oikeaan paikkaan :)

 • Reply Mika / Lähtöportti 30.11.2015 at 13:23

  En ole vielä päässyt Puolaan, vaikka olen kuullut positiivisia kokemuksia useammaltakin ihmiseltä. Erityisesti Krakova houkuttelee, mutta toisaalta olen aloittanut moneen maahan tutustumisen pääkaupungista. Vanhatkaupungit kiinnostavat aina, vaikkei kaikki Varsovassa niin vanhaa olekaan. Tuonne 30. kerroksen näköalatasanteelle menisin varmaan heti aluksi.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 13:37

   Olen monelta kuullut Krakovan olevan Varsovaa kauniimpi kaupunki, mutta ei Varsovassakaan mitään vikaa ollut :) Pidän myös vanhoistakaupungeista, niissä on usein omanlaistaan tunnelmaa.

 • Reply Jenna / With huge passion for life 30.11.2015 at 15:35

  Varsova on ollut pitkään kaupunkilomakohteena. Ehkä yhdistäisin myös Krakovan samalle lomalle. Hyvä vinkki tuo kävelykierros. Niiden avulla kaupunki avautuu ihan uudella tavalla.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 19:35

   Krakova olisi varmasti hieno kaupunki, eikä sinne kestä junamatka Varsovasta kuin kolme tuntia :)

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 30.11.2015 at 16:32

  Oon käyny Varsovassa joku seitsemän vuotta sitten, mutten muista siitä juuri mitään. Olis siis varmaan aika uusia Puola-reissu, siellä varmasti näkemistä riittää pilkkahintaan! En ymmärrä, miten en oo ikinä sitten mennykkään ilmaselle kävelykierrokselle, vaikka niissä useissa kaupungeissa järjestetään. Kiva siis kuulla, että kävelykierrokselle kannatti mennä, pitääpä itsekin hyödyntää seuraava mahdollisuus. :)

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 19:39

   Puolassa tosiaan hintataso on todella edullinen, mikä oli ihan kivaa vaihtelua muille paikoille missä olen vuoden sisään käynyt. Tykkäsin tosi paljon siitä kävelykierroksesta, ja opaskin oli tosi mukava. Pitää osallistua jos muualla tulee vastaan :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka 30.11.2015 at 17:00

  Vaikkakin tässä välillä tuntui, että saimme lyhyessä ajassa yliannostuksen itäistä Eurooppaa, niin Varsovassa pitäisi kyllä joskus poiketa, vaikken pääkaupunkibongari olekaan, mutta on se sen verran merkittävän kokoinen kaupunki Euroopassa, että olisi kiva omata siitäkin joku käsitys. Jonain päivänä ehkä …

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 19:45

   Mulla on itäinen Eurooppa ainakin toistaiseksi jäänyt vähän huonolle tutkimisille, vaikka siellä olisi todella monta kiinnostavaa kohdetta.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä 30.11.2015 at 20:52

  Minulla Puola on vielä kokonaan kokematta. Varsovasta voisi tutustumisen hyvin aloittaa ja ehkä yhdistää siihen kovasti kehutun Krakovan. Uusissa kaupungeissa tykkään aina kavuta korkealle ihailemaan maisemia, joten minäkin varmasti menisin mainitsemasi Palace of Culture and Science -rakennuksen näköalatasanteelle. Harmi, että teille sattui niin pilvinen päivä, että maisema peittyi osin harmauteen.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 21:06

   Krakovaa tosiaan tunnutaan kehuttavan paljon, pitänee lähteä sinne joskus :) Tykkään myös päästä korkealla uusissa kaupungeissa, ja vaikka hostellin respa ei tuota Palace of Culture and Science näköalaa kehunut, niin ite kyllä tykkäsin.

 • Reply salaine 30.11.2015 at 21:03

  Mielenkiintoinen kaupunki ja ihan kiva vaikka kesällä..otaksun? Jollain tavoin ei ehkä niin kiva asia tietää, että rakennukset on uudelleenrakennettuja, menee maku. Gdansk ihan hieno suosittelen. Myös Sopot, jos kesällä Gdanskiin matkustaa ja muuten sielläkin voi mennä risteilylle :)

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 30.11.2015 at 21:05

   Voisi ainakin kuvitella että Varsova on mukava kesäkaupunki, tai mikä kaupunki ei olisi mukavampi kesäkuussa kuin lokakuussa? : P Onhan se vähän ”huijauksen” tunnetta että rakennukset on uudelleenrakennettuja, mutta kiva silti että niin tehtiin :)

   • Reply salaine 6.12.2015 at 18:26

    juu kyllä tietysti kesällä olisi kivempi matkata lähes joka paikkaan….Riikahan on samoin uudelleenrakennettu, ei voi mitään ja hyvä että edes niin, tosiaan.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon 1.12.2015 at 14:03

  Kävellen saa kaupungista tosiaan paljon irti, varsinkin asiantuntevan oppaan kanssa. Kunhan keli vaan on hyvä. Parituntinen kävelykierros kuulostaa oikein sopivalta. Olen vastaaville opastetuille kävelykierroksille osallistunut ainakin Harvardin kampusalueella ja Seattlessa, jossa kierros vei myös kaupungin alle.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 2.12.2015 at 09:03

   Kävellen tosiaan saa paljon irti kaupungista, ja asiantunteva opas on aina plussaa. Seattlen kierros kuullostaakin kiinnostalta! Pitää pitää mielessä jos joskus sinne menen.

 • Reply Jenni / Globe Called Home 1.12.2015 at 22:37

  Mulla on Varsovan käynnistä kymmenen vuotta, ja kaikkein parhaiten on jäänyt mieleen tuo vanha kaupunki ja juurikin se, kuinka se on aikoinaan pommitettu mäsäksi ja sitten uudelleenrakennettu. Tavallaan hassua, mutta tavallaan kunnioitettavaa, että vanhaa on haluttu säilyttää, vaikkakin sitten vain ”säilyttää”.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 2.12.2015 at 09:21

   Tykkäsin myös että oli aika kunnioittavaa mutta hassua että vanhakaupunki päätettiin rakentaa uudelleen, ja vielä niin että se rakennettiin ”vanhan näköiseksi” eikä niin että olisi pystytetty vai kerrostaloja.

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla 4.12.2015 at 12:05

  Olipas siinä tukeva infopaketti, kiitos! Varsovaan en ole vielä itse ehtinyt, Krakovaan olen jo rakastunut. Ja nuo ilmaiset (tippipohjaiset) kävelykierrokset ovat myös omia suosikkejani, sillä oppailla on motivaatiota tehdä työnsä erityisen hyvin.

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 4.12.2015 at 15:53

   Kiitos! :) Krakova on kaupunki missä ehdottomasti haluan päästä käymään, koska sitä on kovin kehuttu.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 4.12.2015 at 19:29

  Varsovasta onkin tullut nähtyä toistaiseksi vain lentokenttä.

  Näyttää ihan mukavalta paikalta ja vinkit on todella kohdillaan. Jäin pohtimaan liekö kuitenkin Krakowa kutsuvampi kaupunkin Varsovaan verrattuna?

  • Reply Tanja/Levoton Matkailija 4.12.2015 at 21:42

   Varsova oli ihan mukava paikka, mutta Krakovasta olen kuullut todella paljon kehuja. Jopa kävelykierroksen opas sanoi Krakovaa kauniimmaksi kaupungiksi kuin Varsova! Pitänee siis suunnata myös Krakovaan päin joskus :)

 • Reply Kohteena maailma 6.12.2015 at 00:03

  Varsovasta tulee ensimmäisenä mieleen Westin hotelli, jossa oli 3500 euron sängyt. Kyseinen hotelli oli Euroopan mittapuun mukaan vielä halpa eli kyllä siinä sitten sängyssä kelpasi aikaa viettää :-D

  Varsova on hyvin erilainen kuin Krakova. Varsova on enemmän suurkaupunki, Krakova taas vanha kaunis pienempi kaupunki. Varsovan vanhakaupunki on myös hieno ja sieltä löytyy tämä mainittu Stalinin urku näköalatasanteineen. Vastaavanlaisiahan on Moskovassa useampia. Juutalaisten joukkotuhoamishistoria ja ”muurien jäljet” on hienosti jätetty merkattuna katukivityksiin, joten siltä osin on hyvä tutustua myös kaupungin synkkään historiaan. En voi sanoa, että Krakova olisi parempi paikka Puolan vierailulle kuin Varsova, sillä ne ovat hyvin erilaisia. Molempi parempi sanon minä.

  • Reply Tanja 6.12.2015 at 17:14

   Oho, jo on sängyillä hintaa Westin hotellissa!
   Krakovasta olen kuullut paljon kehuja, muun muasssa Varsovan reissun aikana. Poikkesin matkan aikana Krakovassa, koska kävin Auschwitzissa, mutten harmiksi ehtinyt tutustua Krakovaan sen enempää.

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar 6.12.2015 at 17:58

  Varsova taitaa olla yksi niistä kaupungeista, joissa on paljon muutakin kuin mitä ensisilmäys antaa ymmärtää. Itse olen käynyt vain Krakovassa, mutta olen kuullut Varsovan ns. underground-skenestä. Siellä on hyvä yöelämä, jos tietää minne mennä. Joskus voisinkin harkita bussimatkaa Baltian läpi Berliiniin, jossa pysähtyisin vaikka pitkin poikin Puolaa. Ajankohta saisi kyllä olla kesä :).

  • Reply Tanja 6.12.2015 at 18:41

   Tuollainen bussimatka Baltian läpi Berliiniin voisi olla todella kiva matka :) Olen itse alkanut haaveilemaan juuri busssimatkasta Baltian läpi, mutta Baltian jälkeen voisi hyvin jatkaa eteenpäin.
   Mä en Varsovan baareista ja underground-skenestä osaa sanoa, mutta se on sen tuntuinen kaupunki missä underground-skene voi hyvinkin kukoistaa.

 • Reply Sanna I Siveltimellä 6.12.2015 at 23:02

  Aivan ihania nuo vanhat jugend-tyyliset rakennukset, mutta että kappas, osa onkin rakennette vasta hiljattain toki vanhoja myötäillen. Voi että jos edelleenkin rakennettaisiin samoin… Tuolla en olekaan itse vielä reissannut.

  • Reply Tanja 7.12.2015 at 00:07

   Rakennukset oli tosiaan todella kauniita, ei olisi helposti luullut että talot on niinkin uusia :)

  Leave a Reply