Hostellivinkki Varsovaan: Warsaw Downtown Hostel

Suuntana Varsova ja hakusessa hyvä mutta halpa majapaikka? Suosittelen lämpimästi Warsaw Downtown Hostellia, mikä on edullinen ja sijaitsee hyvällä paikalla.  Varauksen jälkeen hostellilta sai hyvät ja tarkat ohjeet siitä miten perille löytää. Tosin näilläkin ohjeilla perille löytäminen meinasi olla hieman vaikeaa, liekö syynä ollut väsymys, tylsä sää vai seikka että suuntavaistoni on maailman huonoin.

Varsova oli ensikosketukseni Puolaan. Kaupunki ei lukeudu kauneimpien käymieni kaupunkien joukkoon, mutta Varsovassa on jotain omaa, miellyttävää charmia. Puolan pääkaupungissa vietin neljä päivää, ja matkan aikana yövyin Warsaw Downtown Hostellissa.

Huone

Huone oli todella iloinen yllätys. Se oli siisti, huoneessa oli hyvin tilaa ja jokaisessa huoneessa on oma kylppäri. Huoneet vaikuttivat siltä kuin ne olisi vasta remontoitu. Lämpötila oli juuri sopiva, ja huoneesta löytyi myös patteri. Televisiota huoneesta ei löydy, mutta en sitä oikeastaan osannut edes kaivata. Liikenteen äänet eivätkä juuri muiden huoneiden äänet kuuluneet huoneeseen.

IMG_4752IMG_4753

Sijainti

Hostellin sijainti on mahtava. Varsovan päärautatieasema on noin 10-15 minuutin kävelymatkan päässä. Lentokentältä tuleva bussi pysähtyy juna-asemaa vastapäätä, ja yhdensuuntainen matka maksaa (muistaakseni) 4,20 zlotya. Iso tie kulkee aivan hotellin vieressä, missä on useita metro- ja bussipysäkkejä. Esimerkiksi metromatka vanhaankaupunkiin kestää 10 minuuttia, saman matkan kävelee noin puolessa tunnissa. Hostellin läheisyydessä on ravintoloita sekä pari isoa ostoskeskusta.

Sisäänkirjautuminen & vastaanotto

Vastaanotto sijaitsee ranennuksen alakerrassa, joten vastaanotossa työskentelevä virkailija ei nää ketä ovesta astuu sisälle. Tosin hostellin pihalle pääsee ainoastaan lukosssa olevasta portista, mikä aukeaa kirjautumisen jälkeen saatavalla avaimella tai ovinappia painamalla.

Sisäänkirjautuminen kävi nopeasti, samoin kuin uloskirjautuminen. Sisäänkirjautumisen yhteydessä sain Varsovan kartan sekä muutaman vinkin siitä mitä Varsovassa kannattaa nähdä ja tehdä.

IMG_4755

Aamiainen ja yleiset tilat

Huoneen hintaan sisältyi ilmainen aamiainen, mikä mielestäni oli ihan riittävä. Tarjolla oli teetä/kahvia, muroja, leipää, kurkkua, juustoa sekä erilainen hedelmä joka aamu.

Hostellin keittiössä on mahdollista valmistaa itse ruokaa. Keittiö on siisti, samoin kuin ruokailuhuone ja olohuone. Vastaanoton vieressä on käytettvissä tietokone.

IMG_4756

Suosittelenko?

Ehdottomasti! Hostelli on edullinen, siisti ja mukava. Sijainti on hyvä ja liikenneyhteydet muualle Varsovaan sekä muualle Puolaan ovat hyvät. Henkilökunta on ystävällistä ja huone mukava ja viihtyisä.

*****

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa,Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply