Suomen suurin matkablogiyhteisö

Cameron Highlands, kaukana Kuala Lumpurin kiireestä

Cameron Highlands, noin 200km Kuala Lumpurista, oli ehdottomasti suosikkipaikkani Malesiassa. Sinne voisin ehdottomasti lähteä uudestaan joskus. Ennen Cameron Highlandsille menoa olin lukenut jostain että lämpötilojen pitäisi olla hieman alhaisemmat kuin Kuala Lumpurissa. Luonnollisesti yli viikon hikoilun jälkeen odotin edes hieman viileämpiä lämpötiloja, mutta minusta ilmasto oli aika lailla samanlainen kuin Kuala Lumpurissa. Ilma tosin oli ihanan puhdasta ja muutenkin luonto ihanaa.

Vietin kaksi yötä Tanah Ratan kylässä, minne pääsi helposti bussilla Kuala Lumpurista. Tanah Ratasta lähdin päiväretkelle tutkimaan alueen nähtävyyksiä. Olin varannut bussiretken etukäteen, koska nähtävyyksien välillä välimatkat ovat melko pitkät enkä omista ajokorttia. Opas osoittautui todella mukavasti, eikä meitä ollut retkellä kuin alle 10.

IMG_0051IMG_0057

Miten paikalle pääsee Kuala Lumpurista?

Otin Kuala Lumpurista bussin kaupunkiin (kylään) nimeltä Tanah Rata. Bussimatka kesti noin neljä tuntia, ja erityisesti loppumatkasta mentiin kapealla tiellä vuoristossa. Hienoja maisemia, mutta myös hieman kuumottavaa aina välillä. Bussimatkan varasin CS Travel & Tour nimisen yrityksen kautta. Mutta busseja kyllä on varmasti muillakin, ja niitä löytyy ihan hyvin Kuala Lumpurin bussiasemalta.

Yhdensuuntainen matka maksoi kahdeksan euroa, ja bussi oli todella mukava. Ilmastointi olisi tosin voinut olla hieman pienemmällä. CS Travel & Tourin bussi pysähtyi Tanah Ratan keskuskaan, heidän toimistonsa ulkopuolelle. Samassa paikassa näytti olevan myös muita bussjea, eikä Tanah Ratassa kyllä pääse eksymään. 

IMG_0071IMG_0081IMG_0092

Nähtävyydet

Varasin päiväretken myös CS Travel & Toursin kautta. Hintaa retkelle tuli noin 19 euroa, mihin sisältyi sisäänpääsy muutamaan paikkaan. Lounas oli omakustanteinen, ja sitä pysähdyttiin syömään yhdessä samaan ravintolaan.

Yhteensä retken aikana pysähdyttiin yhdeksässä paikassa, joista henkilökohtaisesti pidin eniten reitistä Gunung Brinchang vuorenhuipulle, ja BOH teafarmia. Gunung Brinchangilla on korkeutta vähän yli 2000 metriä, ja huipulla sijaitsee näkötorni. Harmittavasti sää oli melko pilvinen kun siellä kävin, joten maisemat eivät olleet kaikkein parhaita. Ennen vuorenhuippua avautui kuitenkin upeat näkymtä kohti yhtä alueen monista teefarmeista. Vuorella sijaitseva Mossy Forest on myös mielenkiintoinen paikka, vaikka en mikään metsäihminen olekkaan. Mielenkiintoista oli nähdä oikea lihansyöjäkasvi! 

Muita käyntikohteita olivat Butterfly & reptile farm, rose valley, mansikkafarmi (mistä sai maukasta pirtelöä), pieni ulkoilmamarketti, kaunis buddhalainen temppeli ja ”Time Tunnel” misä oli paaaljon tavaraa ja vähän tietoa alueen historiasta.

IMG_0125IMG_0134IMG_0149

Teen viljely

Camero Highlandsin alueella on muutamia teefarmeja, joista itse kävin tutustumassa BOH tea plantationiin. Jos tee kiinnostaa yhtään, kannattaa siellä ehdottomasti käydä. Teetä en tällä kertaa ostanut kotiin vietäväksi, koska jatkoin Malesiasta Australiaan enkä halunnut kauheasti ”ylimääräistä” kannettavaa rinkkaan. Cameron Highlands on Malesian suurin teetä tuottava alue, ja BOH on perustettu 1900-luvun alussa erään Britin toimesta.

Kierros teetehtaassa on ihan mielenkiintoinen jos teen valmistustapa kiinnostaa. Kierrokseen menee aikaa korkeintaan 15 minuuttia jollei halua perustellisesti jäädä tuijottelemaan lasi-ikkunan toiselle puolelle tehtaan työntekilöitä. Parasta farmilla oli kahvilasta avautuvat maisemat alas teepelloille. Näkymä ja se rauhallisuuden tunne oli jotain aivan mahtavaa kiireisen Kuala Lumpurin jälkeen.

IMG_0154IMG_0155

Oletteko muut käyneet Cameron Highlandsin alueella?

*******************

Pysy ajan tasalla uusista postauksista ja seuraa blogia Facebookissa

Blogi löytyy myös Blogit.fi ja Blogipolusta sekä Instagramista ja Twitterisä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 29.12.2015 at 03:29

    Me olimme häämatkalla (ihan liian kauan sitten) viikon kiertomatkalla Malesiassa (ja sen jatkoksi toisen viikon Phuketissa) ja silloin oltiin Kuala Lumpurin jälkeen 2 yötä Cameronin ylängöllä. Sää oli siellä vähän vilpoisempi ja ennen kaikkea sumuisempi ja kosteampi; jälkimmäisen huomasi parhaiten kun avasi petivaatteet hotellihuoneessa. Kävimme samalla teetehtaalla ja siellä perhosfarmilla. Tuolta jatkoimme sitten Ipohiin ja Kuala Kangsariin, lopulta Penangiin päätyen. Kyllä se häämatkaksi hyvin kelpasi ?

    • Reply Tanja/Levoton Matkailija 29.12.2015 at 15:58

      On varmasti ollut upea häämatka! Olisi ollut mielenkiintoista jatkaa Cameron Highlandsilsta eteenpäin, juuri tuonne Penangin suuntaan, mutta aika valitettavasti loppui kesken.

    Leave a Reply