Suomen suurin matkablogiyhteisö

Minne sinä menisit maailmanympärimatkalle?

Sain Travel Adventures Without End blogin Annikalta haasteen kertoa mitkä viis kohdetta valitsisin omalle unelmien maailmanympärimatkalle. Kohteita keksin vaikka kuinka ja paljon, joten ei ollut mikään helppo homma valita niistä viisi suosikkia. Kaikki listalle valitut kohteet ovat olleet bucket listallani alusta saakka, joten siinä mielessä kohteiden valinta oli helppo. Miettisin myös Australian ja/tai Uuden-Seelannin valitsemista, mutta jätin ne pois koska olen molemmissa jo käynyt.

Maailmanympärimatka on ollut bucket listallani siitä asti kun sen kirjoitin ylös, eli nelisen vuotta. Ehdottomasti aion jossain vaiheessa lähteä maailmanympärimatkalle, kunhan saan joskus työpaikan ja vähän rahaa säästöön. 

Grönlanti

qaanaaq-06

Kuva täältä

Arktiset alueet ovat aina kiehtoneet minua, ja Grönlannissa olisi upea päästä käymään. Paikka vaikuttaa niin paljon erilaisemmalta kuin Suomi, joten sekin olisi yksi syy lähteä käymään Grönlannissa.

Kanada

c110008_072rr_ctc_van_15872_rgb

Kuva täältä

Kanada kiinnostaa myös erityisesti luonnon takia, mutta maa kiinnostaa myös aivan toisestakin syystä. Vancouverin ympäristössä on nimittäin kuvattu (ja kuvataan vieläkin) suosikkisarjaani Supernaturalia. Olisi mahtavaa päästä käymään jossain sarjan kuvauspaikoissa ja ehkä näkemään vilaukselta näyttelijöitä ; ) Pohjoisen jääkarhuja olisi mielenkiintoista käydä katsomassa ja tällaisena vuorifanina kävisin myös katsastamassa paikallista vuoristoa.

Chile + Pääasiäissaaret

easter_island

Kuva täältä

Pääsiäissaarilla käynnistä olen haaveillut jo kauan, ja vierailuun olisi helppo liittä myös Chile. Pääsiäissaaret vaikuttavat erittäin kiinnostavalta paikalta, ja olisi hienoa päästä näkemään paikka omin silmin. Ovathan nuo patsaat todella kiinnostavia, eikö?

Antarktis

web3

Kuva täältä

Arktisilla alueilla jatketaan. Matka Antarktikselle on ollut haaveissa jo kauan, harmi vaan että risteilyt sinne ovat aika hintavia. Etelämantereessa kiehtoo ennen kaikkea luonto ja paikan eläimet. Olisi upeaa nähdä pingviinejä läheltä ja päästä matkaamaan keskellä lumista maastoa.

Etelä-Korea

hyangwonjong_pavilion_lake_seoul_south_korea1

Kuva täältä

En ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut Aasian maista, mutta Etelä-Korea on sellainen paikka missä haluaisin ehdottomasti päästä käymään. Olen nähnyt paljon kuvia Etelä-Koreasta, ja paikka näyttää todella kauniilta. Lisäksi Koreoiden välinen raja on sellainen paikka missä haluaisin päästä käymään.

***********************************************************************************

Pysy ajan tasalla uusista postauksista ja seuraa blogia Facebookissa

Blogi löytyy myös Blogit.fi ja Blogipolusta sekä Instagramista ja Twitterisä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna 31.8.2015 at 18:35

    Hyviä kohteita ja omiakin suosikkihaaveita tällä listalla! Grönlantiin ja Kanadaan on pakko päästä vaikka ei ihan maailman ympäri olisikaan menossa. :)

    • Reply Tanja/Levoton Matkailija 31.8.2015 at 21:24

      Kiva kuulla että joku muukin ois kiinnostunut menemään Grönlantiin, tuntuu aina että saan osakseni outoja katseita kun kerron että haaveilen matkasta sinne :D Mulla Kanada saattaa käydä toteen ensi vuonna, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan :)

    Leave a Reply