Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaksi kahvilavinkkiä Tallinnaan

Tallinna, tuo idyllisten ja sympaattisten kahviloiden luvattu maa. Kävin Tallinnassa ensimmäisen kerran parisen viikkoa sitten, ja tykästyin kovin erityisesti vanhaan kaupunkiin ja sen hyvään kahvilatarjontaan. Olin hieman jopa yllättynyt miten paljon kahviloita vanhasta kaupungista löytyykään. Kävin viikonlopun aikana neljässä eri kahvilassa, mutta en harmiksi muista kuin kahden nimen. Pitää selvästi lähteä käymään Tallinnassa toistamiseen.

KOMPRESSOR, Rataskaevu 3

Tämä paikka taitaa olla lähempänä ravintolaa, mutta on silti ehdottomasti käymisen arvoinen. Kompressor sijaitsee vanhassa kaupungissa ja se on erityisesti opiskelijoiden suosiossa edullisten hintojen takia. Kahvila/ravintola on erikoistunut pannukakkuihin, mitkä tosin muistuttavat enemmän lettuja. Pannukakut ovat suuria, ja täytteeksi voi valita joko suolaisen tai makean vaihtoehdon. Hinta on pannukakusta riippuen 4,50 – 4,90 euroa (elokuu 2015).

IMG_4453IMG_4454

Pannukakut olivat todella hyviä ja täyttäviä, ehdottomasti suosittelen käymään Kompressorissa jos liikkuu Tallinnassa päin. Näin loppukesästä ruuhkaa ei ollut pahasti, ja paikka löytyi helposti. Olin lukenut paikasta ennen matkaa, ja jotenkin kuvittelin että siellä on enemmän paikkoja kuin siellä todellisuudessa oli. Ruuhkista varoiteltiin jossain, joten niihin kannattaa varautua.

IMG_4455WP_20150808_001

MAIASMOKK CAFE, Pikk 16

Maiasmokk eli herkkusuu sijaitsee niin ikään vanhassa kaupungissa, Raatihuoneentorin lähellä. Kahvila on Tallinnan vanhin, se on perustettu 1860-luvulla. Kahvila on myös yksi koko Euroopan vanhimpia. Valikoimassa on erilaisia kakkuja ja muita herkkuja, sekä kahvia, kaakaota, teetä ja limsaa. 

IMG_4579IMG_4607WP_20150809_004

Iltapäivällä oli aika täyttä, mutta kyllä sieltä istumapaikka löytyi. Ulkoa löytyy myös terassi, mutta kauniina kesäpäivänä se oli aivan täynnä. Kotiin tultuani luin kahvilan nettisivuilta että sieltä löytyy myös toinenkin kerros. Samassa rakennuksessa toimii myös Kalev marsipaaninäyttely, mikä koostuu kahdesta lasivitriinistä. Samasta tilasta on mahdollisuus ostaa suklaata.

WP_20150809_005

***********************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa 25.8.2015 at 07:34

    Hyvät suositukset! :)

  • Leave a Reply