Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hostelliarvostelu: Globetrotters, Dublin

Ensimmäinen hostelli/hotelliarvosteluni. Matkablogin pitämistä on takana aika kauan ja aika monessa eri hostellissa on tullut yövyttyä. Tämän perusteella päätin kokeilla hostelliarvostelun kirjoittamista, katsotaan mitä tästä tulee. Valitsin tähän ensimmäiseen arvosteluun Globetrotters/Townhouse hostellin Dublinissa, koska olen yöpynyt siellä kolme kertaa viimeisen viiden kuukauden aikana. Ja nyt huomasin etten ole ottanut yhtä ainutta kuvaa hostellin yleisistä tiloista, joten hyödynnän Globetrotterssin nettisivulla olevia kuvia.

Sijainti

Globetrotters sijaitsee todella hyvällä paikalla, parin minuutin kävelymatkan päässä O’Connel Streetiltä, osoitteessa 47- 48 Lower Gardiner Street, Dublin 1. Trinity Collegelle kävelee noin 10-15 minuuttia, St Stephen’s Greenille aika tarkkaan saman verran, ehkä vähän pitempään. Lentokenttäbussi Airlink 747 pysähtyy melkein hostellin eteen ja matka lentokentälle kestää noin 20-30 minuuttia. Pelkkä meno maksaa muistaakseni 6 euroa ja meno-paluu on vähän halvempi. 

Sieppaa9879Hostelli ulkpuolelta

Saapuminen

Henkilökunta oli todella ystävällistä saapumisesta lähtien. Ensimmäistä kertaa olin hostellissa yötä joulukuussa, toisen kerran tammikuussa ja kolmannen kerran maaliskuussa. Ensimmäisellä kerralla tulin sen verran aikaisin että huoneeni ei ollut vielä valmis, joten sain jättää laukkuni lukittuun ja vartioituun säilöön. Sisäänkirjautuminen on aina sujunut nopeasti, samoin uloskirjautuminen. Ulko-ovesta pääsee sisään ovikelloa painamalla. Itse olin ensimmäisellä kerralla vähän hukassa kun en ensin huomannut ovikellon nappia.

Huone

Olen ollut yötä kolmessa eri huoneessa, kahdessa yhden hengen huoneessa ja kerran kahden hengen huoneessa. Kahden hengen huoneeseen päädyin muutaman mutkan kautta; olin varannut yhden hengen huoneen, mutta huoneeni ovi ei millään auennut. Paikan omistaja kävi katsomassa sitä, samoin huoltomies, mutta mitään ei tapahtunut. Joten sain sitten seuraavan vapaan huoneen mikä sattui olemaan kahden hengen huone.

Kaikki huoneet ovat olleet todella mukavia ja hyvän kokoisia ja jokaisessa on ollut oma wc ja suihku. Lisäksi varusteluun on kuulunut televisio ja vedenkeitin. Välillä on ollut vaikeuksia nukahtamisen kanssa, koska hostelli on aivan vilkkaan tien vieressä, minkä lisäksi huoneeni ikkunan alla oli ilmeisesti roskikset, joita käytiin tyhjentämässä erittäin myöhään. Seinät ovat lisäksi aika ohuet, ja yhteen huoneeseen kuulin hyvin vieressä olevan huoneen television äänet. Korvatulpat siis mukaan jos äänet häiritsevät nukahtamista. Ainakin yhden- ja kahden hengen huoneissa oli netti, dormeista en ole aivan varma.

IMG_3130IMG_3818

Yleiset tilat

Hostelli on todella iso, siellä on ainakin kaksi kerrosta huoneita ja hissi. Alimassa kerroksessa on vastaanotto ja aamiaishuone. Koko hostelli oli todella siisti ja sisätilat olivat kauniita. Hostelli itse asiassa sijaitsee muistaakseni 200 vuotta vanhassa talossa.  Aamiasihuone on tilava, mutta ruuhkia esiintyy silti viimeisen puolen tunnin aikana. Aamiashuoneen lisäksi juuri muita yleisiä tiloja ei ollut, tai sitten en vain niitä nähnyt. Yhdellä käytävällä on pari sohvaa, mitkä ovat vapaassa käytössä. 

Aamupala piti sisällään teetä/kahvia, mehua, leipää, paahtoleipää, tölkkihedelmiä, pekonia, makkaraa, munakasta, paistettua tomaattia ja röstiperunaa. Tästä kaikesta sai itse valita mitä halusi syödä. Itse ei saanut mitään ottaa, vaan henkilökunta annosteli lautaselle toiveiden mukaan.

tthy

Suosittelenko?

Suosittelen lämpimästä kyseistä hostellia ja voisin hyvin yöpyä siellä vielä neljännenkin kerran. Sijainti on todella hyvä, kaikki paikat ovat kävelyetäisyyden päässä. Myös aamupala on ihan hyvä, vaikka se vähän maksaakin (aamupalan saa muuten vähän halvemmalla jos sen varaa samaan aikaan kuin huoneen hostellin nettisivuilta). Henkilökunta on todella ystävällistä ja he osaavat auttaa jos haluaa löytää jotain tiettyä Dublinista. Esimerkiksi oma Lumiani sammui yht äkkiä joulukuussa ja menin tästä ihan paniikkiin koska se ei ollut tehnyt mitään tuollaista ennen. Kävin vastaanotossa kysymässä olisiko lähellä joku paikka mikä voisi katsoa puhelintani ja sainkin sitten ohjeet yhteen paikkaan. Kauppaan asti en tosin koskaan päässyt, koska puhelimeni alkoi toimia matkalla sinne. 

Kuvat huoneen kuvia lukuun ottamatta täältä.

Seuraa blogia Facebookissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply ananas2go 2.5.2015 at 05:23

  Hyvä ja kattava arvio! Kiitos! Popot pogoillen puolestaan on #kokematonhostellissa, mutta yhteistyö Suomen hostellijärjestön (HIhostels) kanssa mahtaa kokemusta vuoden mittaan kartuttaa. Seuraavaksi toukokuun lopussa on listallani Turku.

  • Reply Tanja 2.5.2015 at 09:58

   Kiitos kommentista, pitänee koittaa ja ehtiä kirjoitella lisää arvosteluja jossain vaiheessa : ) Ja tervetuloa tänne Turkuun! :)

 • Reply Ida - idaloveslife 3.5.2015 at 20:55

  Onpas huikean kokoinen ja kivan näköinen aamiashuone! :) Itse en ole Dublinissa käynyt, mutta kovasti tietenkin houkuttaisi sinnekki päästä…

  • Reply Tanja 3.5.2015 at 22:56

   Aamiaishuone oli tosi kiva ja viihtyisä :) Tammikuussa tosin vähän häiritsi huoneessa olevan ulko-oven availu kun kylmä ilma tuli sisälle. Itse en rakastunut Dubliniin heti ensimmäisellä kerralla, mutta jo toisen kerran jälkeen olin ihan myyty. Eli ehdottomasti suosittelen matkaa Dubliniin :)

 • Reply Tiia/reisereise 3.5.2015 at 21:30

  Tuo vaikuttaa tosi kivalta ja etenkin siistiltä hostellilta! Meidän hostellin keittiö oli tosi likainen enkä menisi samaan enää toista kertaa. Tämä taisi vain olla vähän hintavampi mitä nopeasti vilkaisin.

  • Reply Tanja 3.5.2015 at 22:54

   Oli todella siisti hostelli ja mukava myös. Vähän se on hintavampi, mutta silti aina päädyin sinne uudestaan : P Tuota ennen sain yhdestä Dublinin hostellista vähän huonoja kokemuksia, joten päädyin aina tuohon samaan kun sattui hyvä paikka olemaan.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 4.5.2015 at 14:14

  Mukava arvostelu, ja hyvä vinkki jos tuonne päin koskaan päädytään matkustamaan!

  • Reply Tanja 4.5.2015 at 19:28

   Kiitos! Tämän perusteella voisin joskus kirjoittaa toisenkin arvostelun :) Jos vaikka muistaisin ottaa itse kuvia seuraavasta hostellista..

 • Reply Heidi 4.5.2015 at 18:08

  Se että olet yöpynyt samassa hostellissa jo kolme kertaa, lienee paras mahdollinen suositus tälle hostellille. ?

 • Reply Tanja 4.5.2015 at 19:29

  Haha, taidat olla oikeassa : D

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 5.5.2015 at 10:54

  Vaikuttaa juuri sellaiselta hostellilta, jossa voisin itsekin yöpyä jos tuonne joskus päätyisin.

  • Reply Tanja 6.5.2015 at 18:18

   On tosiaan tosi mukava paikka, mutta ens kerralla kun menen Dubliniin niin taidan vaihteeksi ottaa jonkun toisen hostellin, ihan vaihtelun vuoksi :)

 • Reply Terhi / Muru Mou 6.5.2015 at 17:31

  Kiva arvostelu, ja mukavan näköinen hostelli :) Voisin harkita, sitten jos/kun Dubliniin joskus menen :)

  • Reply Tanja 6.5.2015 at 18:18

   Kiitos! :) Totesin tässä äsken että ens kerralla kun meen Dubliniin niin voisi vaihtelun vuoksi valita jonkun toisen hostellin : P

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle 6.5.2015 at 20:43

  Mä aina tuppaan unohtamaan, että hostelleissa on nuo yhden ja kahden hengen huoneetkin :) Ajattelen aina vain dormeja. Kiitos tästä muistutuksesta. Tuollaisessa privahuoneessa voisin hyvinkin yöpyä tässä hostellissa.

  • Reply Tanja 7.5.2015 at 17:31

   Oon ite aika paljon yöpynyt noissa privahuoneissa, koska yksinkertaisesti nukun niissä paremmin. Olen dormeissakin ollut ja ne olivat myös ihan hyviä kokemuksia, mutta missään yli 10 hengen dormissa en varmaan saisia nukuttua : P

 • Reply lena / london and beyond 7.5.2015 at 12:42

  Tykkään kovasti lukea hostelli ja hotellijuttuja. :) Tämä oli hyvin informatiivinen ja mielenkiintoinen! Pitääkin selailla blogiasi tarkemmin, olen luultavasti lähdössä Irlantiin piakkoin ja ihan kaikki vinkit ovat tosi tervetulleita. :)

  • Reply Tanja 7.5.2015 at 17:34

   Kiitos paljon! :) Irlanti on kyllä tosi ihana paikka ja on kiva miten kaikki on aika lähellä, ei tarvitse istua koko päivää busissa :)

 • Reply Arna | Cocoa etsimässä -matkablogi 9.5.2015 at 15:14

  Kiitos vinkistä! Hostelleissa tulee aina välillä yövyttyä ja Dublin on toki matkasuunnitelmalistalla (ollut jo aika kauan, heh).

  • Reply Tanja 9.5.2015 at 20:58

   Dublin on kyllä tosi ihana ja kaunis kaupunki ja siellä riittää tekemistä :) Itse en ekalla kerralla oikein tykästynyt kaupunkiin, mutta toisella kerralla olikin sitten eri juttu. Yhteensä taisin vaihdon aikana käydä Dublinissa 5 kertaa : P

 • Reply Tiia/reisereise 21.5.2015 at 12:33

  Mulla on sulle Liebster awards:
  https://www.rantapallo.fi/reisereise/2015/05/20/liebster-awards-ja-haaste/

  • Reply Tanja 21.5.2015 at 19:55

   Oi, kiitos paljon! Pitää koittaa tässä lähipäivinä löytää aikaa vastaamiseen :)

  Leave a Reply