Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pyhää Patrikia juhlistamassa

Irlannin tunnetuin juhlapäivä on varmasti St Patrick’s Day eli Pyhän Patrikin päivä. Irlannin lisäksi päivää juhlitaan ainakin Iso-Britanniassa, Kanadassa ja Yhdysvallossa. Patrikin päivää vietetään joka vuosi maaliksuun 17. päivä Irlannin suojelupyhimyksen muistoksi ja päivä on samalla Irlannin kansallispäivä. Tänä vuonna olin paikan päällä Galwayssa kokemassa juhlahumun.

Pyhä Patrik

IMG_3699

Galwayssa paraati alkoi puolen päivän aikaan ja kesti puolitoista tuntia. Paraatin aloitti Irlannin lipun saapuminen, minkä perässä marssi muutama sotilas. Paraati loppui kolmen paloauton saapumiseen ja tähän väliin mahtui jos jonkinmoista osallistujaa, koululaisryhmistä sirkukseen ja poneista dinosaurukseen. Mukana oli myöa muutamia Irlantiin muuttaneiden kansanryhmien jäseniä, ainakin Filippiineiltä, Puolasta ja Venäjältä. 

IMG_3689

Vihreä värihän tunnetustu yhdistetään Pyhän Patrikin päivään ja aika paljon ihmisillä oli vihreää päällä. Olin itse asiassa odottanut että jokaisella olisi ollut päällään jotain vihreää, mutta erityisesti aikuisilla vihreää näkyi aika vähän. Vaikutti siltä että lapsilla ja turisteilla (?) oli päällääm eniten päivään kuuluvia vihertäviä vaatteita ja koska vaatteet ovat vasta alku, moni oli hakenut kaupasta erilaisia Irlanti-aiheisia asusteita lipuista hattuihin. Tiedä sitten kuinka moni näistä hatuin ja muin koristein sonnustautuneista oli turisteja. Myös lapsilla näkyi olevan paljon kaikenlaista vihreää päällään ja näkyi paraatin katsomossa myös aika paljon Irlannin lippuja liehumassa. Itselläni oli tylsästi päällä vain tummanvihreä villapaita sekä vihreä pipo. 

IMG_3665

Paraatin jälkeen ihmiset suuntasivat joen rantaan ja tunnelma muistutti vähän suomalaista vappua; kaveriporukat istuivat nurmella juomassa ja syömässä ja ihmiset nauttivat auringosta ja lämpimästä ilmasta. Yritin monta kertaa ladata tänne kuvan joen rannalta, mutta syystä tai toisesta en onnistunut. Tunnetusti minä ja tietotekniikka emme tule toimeen, mutta niin kauan kun kone käynnistyy ja blogi toimii niin olen suhteellisen tyytyväinen : D Guinnessia varmasti kului päivän aikana itse kullakin. Itse en mikään suuri oluen ystävä ole, joten otin annokseni jäätelön muodossa. Oli muuten hyvää, kannattaa maistaa jos joskus saattuu tulemaan vastaan. 

Jos saattuu liikkumaan Irlannissa päin Pyhän Patrikin päivän aikaan, voin lämpimästi suositella paraatin seuraamista. Päivä oli hauska kokemus ja voisihan sitä uudelleenkin mennä Patrikia juhlistamaan jos joskus liikkuu Irlannissa (tai jossain muussa päivää juhlistavassa maassa) maaliskuun 17. päivä.

tai Facebookissa https://www.facebook.com/levotonmatkailija

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply