Suomen suurin matkablogiyhteisö

Irlanti top-5 kokemukset

Syyslukukausi Irlannissa on takana päin ja aika Irlannissa meni mielestäni todella nopeasti. Paljon tuli nähtyä ja koettua vähän yli neljän kuukauden aikana ja tämän innoittamana ajatellin tehdä postauksen minusta parhaista kokemuksista. Ja antaahan tämän tekeminen mahdollisuuden muistella aikaa Irlannissa : ) Lista ei ole minkäänlaisessa paremmuusjärjestyksessä, vaan syntyi sitä mukaan kun asioista tuli mieleen.

1. The Burren

Burren

The Burren ei ehkä ensinäkemältä vaikuta kovin kauniilta paikalta, mutta siitä tulee sellainen kun maisemaa tuijottaa vähän aikaa bussin ikkunasta. Lyhyesti sanottuna the Burren on pelkkää kiveä ja kalliota. Alueen alla virtaa paljon jokia, mutta vain yksi niistä virtaa maan päällä. Vaikka alue on todella karua, siellä kasvaa monia harvinaisia ja ainutlaatuisia irlantilaisija lajeja. Burrenin karua olemusta onkin kuvailtu sanonnalla ettei siellä ole tarpeeksi vettä mihin voisi hukkua, ei tarpeeksi korkeaa puuta jotta siihen voisi hirttäytyä eikä tarpeeksi maata haudan kaivamiseen.

2. Galwayn joenranta aamusumussa

Galway aamusumussa

 Ja tässä sumussa erityisesti nuo joutsenet, en ole koskaan nähnyt noin montaa joutsenta samaan aikaan samassa paikassa. Pidin muutenkin Galwaysta todella paljon vaikkei sillä ollutkaan niin paljoa varsinaisia nähtävyyksiä. Joen ranta aamusumussa oli kuitenkin jotain ihmeellistä, melkeinpä maagista.

3. Newgrange

Newgrange

En ensin suunnitellut meneväni käymään Newgrangessa ollenkaan, mutta olen todella tyytyväinen että päätin siellä käydä. Newgrange on todella vanha paikka, jopa Gizan pyramideja vanhempi. On jotenkin vaikeaa kuvitella että on käynyt tuollaisessa paikassa, mikä on seissyt samassa kohdassa tuhansia vuosia. Lisää Newgrangesta voi lukea täältä.

4. Giant’s Causeway

Giant's Causeway

 Tämä on sellainen paikka mihin voisin lähteä uudestaan heti. Giant’s Causeway oli paikka mitä odotin todella paljon, olin haaveillut siellä vierailusta yli 10 vuotta. Eikä paikka tuottanut pettymystä. Koko viikko ennen matkaa Giant’s Causewaylle oli ollut todella sateinen ja Pohjois-Irlannissa oli pahoja tulvia. Retkipäiväksi sattui kuitenkin todella kaunis päivä ja koska olin siellä marraskuussa, paikkoja sai tutkia rauhassa. Oli jännä tunne seistä Giant’s Causewayn kivillä, niin lähellä merta ja Skotlantia. Eikä kivillä seisoessa voinut olla ajattelematta kivien, noiden kuusikulmaisten pylväide, syntytarinaa. Kivethän ovat siis jättiläisen tekemät (ainakin legendan mukaan ;) ). Ja onhan tuo legenda paljon mukavampi syntytarina kuin se, että kivet olisivat syntyneet tulivuoren purkauksen seurauksena. 

5. Belfast

Belfast

Ihastuin Belfastiin ihan täysillä, en edes osannut odottaa että tykästyisin kaupunkiin niin paljon. Päätin itse asiassa ottaa Belfastin synkän menneisyyden mukaani omaan opinnäytetyöhöni minkä aiheena on synkkä turismi. Kaupungilla kulkiessa ei näkynyt mitään merkkejä Belfastin menneisyydestä, ihan kuin  the Troubles nimellä tunnettua aikakautta ei olisi koskaan edes tapahtunut. Merkkejä menneisyydestä alkoi näkyä vasta vähän kauempana kaupungin keskustasta, siellä missä kaikki oikeastaan tapahtui. Belfast on todella kaunis, ystävällinen ja kaikin puolin viihtyisä kaupunki, ehdottomasti suosittelen siellä vierailua. 

Kahden viikon päästä lähden käymään Irlannissa, tällä kertaa vain viikoksi. En silti malta odottaa että pääsen taas kävelemään pitkin Dublinin katuja, viettämään St Patrick’s Dayta sekä näkemään muutaman aivan uuden paikan.

Seuraa Instagrammissa https://instagram.com/levotonmatkailija/ tai Facebookissa https://www.facebook.com/levotonmatkailija?fref=nf

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply