Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fiilikset vaihdon jälkeen

En ehkä ollut se kaikkein ”perinteisin” vaihto-oppilas. Perinteisellä tarkoittaen etten käynyt yksissäkään(!) bileissä koko aikana. Jotenkin kaikki juhlat missä on enemmän kuin 10 ihmistä jollain tapaa ahdistavat, varsinkin jos en tunne ketään paikalla olijaa. Tällainen ”ihmispelko” ei ehkä ole kaikkein paras piirre matkailijalla, mutta yritetään kehittyä tuossa asiassa, toivottavasti parempaan suuntaan : D En toki väitä että kaikki muut vaihtarit juoksevat bileissä useampana päivänä viikossa, tämä vain tuntui olevan Dundalkissa eräänlainen normi. Suurin osa muista vaihtareista oli saksalaisia ja ranskalaisia, ketkä tuntuivat juhlivan kerran tai useammin viikon aikana.

IMG_1740

Itse keskityin vaihdon aikana matkustamiseen ja tulihan sitä myös totta kai opiskeltua. Olin suurin piirtein joka toinen viikonloppu menossa johonkin päin Irlantia. Oli ihanaa että Dublin sijaitsi niin lähellä Dundalkia että siellä tuli käytyä useamman kerran (taisin laskea että kävin Dublinissa 5 tai 6 kertaa).

En saanut uusia ystäviä ja vietin suurimman osan ajastani yksin. Niin kamalalta kuin se kuulostaakin, osasin tätä odottaa. Minun ei ole koskaan ollut helppo saada ystäviä, ainakin sellaisia kenen kanssa pitäisin yhteyttä koulun tai tässä tapauksessa vaihdon päättymisen jälkeen.

Vaihdosta jäi silti hyvät fiilikset ja voisin tehdä ehdottomasti kaiken uudestaan. Minulla ei oikeastaan vaihdon aikana tullut ikävä Suomea enkä kokenut minkään laista kulttuurishokkia Irlannissa taikka palattuani Suomeen. Irlanti tulee aina olemaan yksi ehdottomista suosikkimaistani ja on ihanaa päästä sinne takaisin maaliskuun loppupuolella. En ainakaan näin viikon jälkeen vielä suuresti ikävoi Irlantia, mutta luulen että senkin aika vielä koittaa.

Kaikille vaihtoa harkitseville haluan sanoa, että kannattaa lähteä jos yhtään siltä tuntuu. Vaihto-opiskelu oli yksi parhaita päätöksiäni ja vaihtoajasta saa tehtyä juuri sellaisen kuin itse haluaa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Teea / Curious Feet 26.1.2015 at 20:45

    Kiva kuulla vähän erilainen kokemus vaihdosta. Itse olen pian lähdössä vaihtoon. Tiedän olevani vanhempi ja eri elämäntilanteessa kuin suurin osa muista (vaihto-)opiskelijoista enkä takuulla jaksa / halua käydä joka viikko bileissä. Viihdyn toisaalta loistavasti yksin (ja puolisoni kanssa), joten en oikeastaan lähde edes hakemaan uusia ystäviä ja juhlimaan, toisin kuin jotkut vaihtarit tekevät. Tärkein syy vaihdolle on Saksassa asuminen ja maahan tutustuminen ja sen tiedän toteutuvan heti kun sinne menen :). Mutta kukin tyylillään, en usko, että vaihtoaika koskaan haitaksi on, vietti sen miten vain :). Varmasti jää hyvät muistot kun tekee siitä ajasta itsensä näköisen!

    • Reply Tanja 27.1.2015 at 18:54

      Kiva kuulla et oot lähdössä vaihtoon :) Viihdyn ite myös hyvin yksin ja mulla myös tärkein syy vaihtoon lähtöön oli Irlannin näkeminen ja opiskelu. Suurin osa vaihtareista (ja muistakin opiskelijoista mun luokalla) tais olla 1-3 vuotta mua nuorempia, vaikka ittekin olen vasta 22.

    Leave a Reply