Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolossa maan sisällä asui hobitti..

Tammi- helmikuussa 2012 vietin kaksi kuukautta Uudessa-Seelannissa. Ja koska olen fanittanut Tolkienin kirjoja jo kauan, ehkä vähän hysteerisestikin joskus, niin olihan Taru Sormusten Herrasta elokuvien kuvauspaikoilla pakko päästä käymään. Hobittilan visiitti oli yksi parhaimpia. Koska kaikki Hobitti-leffat ovat nyt ilmestyneet, voin vihdoin kirjoittaa jutun Hobittilan-vierailusta. Kolme vuotta sitten kaikkien retkelle lähtijöiden piti allekirjoittaa lappu ja luvata ettei julkaise kuvia Hobittilasta sosiaalisessa mediassa ennen kuin kaikki elokuvat on julkaistu. Tästä lappusesta sai myös oman kopion, ettei vaan unohda mitä on tullut luvattua.

Tervetuloa Hobittilaan! Kyltti Matamatassa.Welcome to Hobbiton Movie set"I'm going on an adventure!"

Hobittila sijaitsee pienessä Matamatan kylässä Pohjoissaarella. Lähin suurempi kaupunki on Cambridge ja sieltä on ihan hyvät bussiyhteydet Matamataan. Hobittilaan pääsee vain järjestetyllä retkellä ja bussi ottaa kyytiin Matamatan I-Siten luota. Kaikki bussit on hauskasti nimetty kirjoista löytyvien hahmojen mukaan, itse pääsin Hobittilaan Gandalfin kyydissä. Hobittilan kierroksia järjestää Hobbiton Movie Set Tour. Hintaa retkelle tulee 74 NZD, eli sellaiset 53 euroa. 

HobitinkoloHobittila

En yhtään ihmetteli miksi Peter Jackson kumppaneineen valitsi juuri Matamatan Hobittilan kuvauspaikaksi, paikka kun oikein huutaa Hobittilaa ja kutsuu etsimään Repunpäätä ja Vihreää Lohikäärmettä. Ymmärtääkseni Vihreä Lohikäärme on nyt myös auki vierailijoille tai ainakin asia on pian näin. Siellä olisi kyllä hieno päästä käymään sisällä.

Alue mitä Hobittilan kuvaamiseen käytettiin kuului eräälle farmarille, ketä ei koskaan edes ollut kuullut kirjasarjasta nimeltä Taru Sormusten Herrasta. Silti mies antoi ystävällisesti osan maistaan käyttöön, korvausta vastaan tietenkin. Nykyäänkin kierroksen lopuksi on mahdollista päästä seuraamaan miten lampaan keritseminen oikein tapahtuu. Keritsemisesitys kuuluu lipun hintaan ja onhan se aika jännittävää katsottavaa.

Miltä kolot näyttävät oikeasti sisältä

Jokainen ryhmä saa kierroksen ajaksi oman oppaan ja kuvia saa ottaa niin paljon kuin muistikortille vain mahtuu. Kierros kesti (muistaakseni) vähän yli tunnin ja sen aikana kuljettiin poluilla ympäri Hobittilaa. Ryhmä oli mukavan kokoinen, ei liian suuri, joten kaikilla oli mahdollisuus kuulla mitä opas selitti.

Ja nyt seuraa valitettavaa infoa niille, ketkä kuvittelivat kaikkien kolojen olevan hienoja sisältä päin. Ylhäällä näkyy miltä kolot näyttävät sisältä päin, ne on suunniteltu avautuvan vain sen verran että sisälle mahtuu muutama ihminen. Repunpää on ollut tässä asiassa poikkeus, mutta ei sielläkään sisällä enempää koristeluita ym. ole kuin alla olevassa kuvassa näkyy. Kaikki sisäkohtaukset on kuvattu studiossa Wellingtonissa.

RepunpääRepunpää

Aika paljon saatiin kaikkea hauskaakin infoa kierroksen aikana, harmi etten kaikkea muista nyt kun ei päiväkirja ole tässä lähellä. Sen muistan, että muutamiin Hobittilassa sijaitseviin puihin lisäiltiin käsin tekolehtiä, jotta puissa olisi enemmän lehtiä. Taustalla olevat lampaat vaihdettiin toisen rodun lampaisiin, syytä en nyt tosin muista.

Vaikka Tolkienin maailmaa ei olisikaan se oma juttu, voin silti suositella vierailua Hobittilassa. Ja kaikille faneille suosittelen Hobittilan retkeä sitäkin enemmän, ehdottomasti rahan arvoista!

*****

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maria 15.1.2015 at 09:32

  Täytyy myöntää etten kirjoja ole lukenut, mutta elokuvat olen nähnyt ja tuo näyttää todella kivalta paikalta :D Harmi kuitenkin ettei niitä ”koloja” oltu sisustettu, olisi ollut hauska päästä vierailemaan oikeassa Hobitti-kodissa ;)

  • Reply Tanja 18.1.2015 at 18:20

   Toi oli kyllä tosi kiva paikka ja välillä ihan unohti että on Uudessa-Seelannissa eikä oikeesti Hobittilassa :D

 • Reply Susanna89 18.1.2015 at 21:34

  Kivan näköinen paikka

  • Reply Tanja 19.1.2015 at 18:18

   : )

  Leave a Reply