Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dublin Castle

Dublin Castle oli aika hieno paikka ja todella erilainen kuin muut Irlannin linnat missä olen tähän mennessä käynyt. Nykyinen linna on rakennettu 1700-luvulla ja vanhasta 1200-luvulla rakennetusta linnasta on jäljellä vain pieni pala muuria. Vanhan palan linnaa pääsee näkemään vain opastetulla kierroksella, muuta osaa linnasta saa tutkia itsekseen pääsylipun ostettuaan. Vuoteen 1922 asti linna toimi brittiläisten ”valoittajien” asuinpaikkana Irlannissa.  

Vanha muurin pätkä

Dublin castle

Dining Room

Saint Patrick's Hall

Kaikki kuvissa olevat huoneet ovat osa State Apartments – kompleksia. Saint Patrick’s Hallia käytetään nykyään Irlannin presidentin virkaanastumisseremoniassa (onko toi edes sana? : D). Huone on myös yksi linnan vanhimmista, se on rakennettu 1750-luvulla. 

Dining Room kulkee myös nimell Picture Gallery ja olihan huoneen seinillä kuva jos toinenkin. Huonetta käytetään nykysinkin jos linnassa järestetään konferensseja.

Dining Room

Queen Victoria, Dining Room

Samalla alueella linnan kanssa sijaitsee Chester Beautty Library, minne on ilmainen sisäänpääsy. Kävelin museon pikaisesti läpi, mielestäni se ei ollut kovin kiinnostava. Olihan siellä hienoja kirjoja, käsikirjoituksia ym. juttuja. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply