Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dublin

Viimeisen viikonloppuni ennen kotiin menoa vietin ihanassa Dublinissa. Pidän kyseisestä kaupungista koko ajan enemmän, Dublin on todella kaunis paikka. Tällä viikonlopulla oli vain yksi tarkoitus, turistina oleminen. Vaikka tätä ennen olin käynyt Dublinissa kolme kertaa, en silti ollut nähnyt kaupunkia kovin paljoa. Ja tämä asiahan piti korjata ennen Suomeen paluuta.

River Liffey

Long Room, Trinity College

Long Room, Trinity College

Viikonlopun ehdoton kohokohta oli käynti Trinity Collegen vanhassa kirjastossa. Olin tätä ennen käynyt vain Trinity Collegen pihalla, joten tällä kertaa menin suoraan katsastamaan Book of Kellssin sekä vanhan kirjaston.

Itselleni ainakin Book of Kells oli nimenä tuttu, mutta mitään en kyseisestä kirjasta tiennyt ennen Trinity Collegessa käyntiä. Book of Kells on siis latinankielinen evankeliumikäsikirjoitus ja sen on valmistanut kelttiläiset munkit noin vuonna 800. Olihan kirja ihan hieno nähdä. Kirjastossa on aina esillä kaksi sivua kirjasta, yleensä kuva- ja tekstisivu ja kyllähän kirjan kuvat olivat hienon näköisiä. 

Long Room oli todella upea paikka. Se sijaitsi Book of Kellssin näyttelyn yläkerrassa ja portaissa tuli vastaan ihana vanhan kirjan tuoksu. Long Room on 65 metriä pitkä ja sieltä löytyy 200 000 kirjaston vanhinta kirjaa. Joulukuu oli luultavasti ihan hyvä aika vierailulle (tosin Long Room oli aika viileä paikka, luultavasti vanhojen kirjojen takia lämpötila ei voi olla kovin korkea), koska paikalla ei ollut juuri muita. 

Christ Church Cathedral

The Cat and the Rat, Christ Church Cathedral

Christ Church Cathedral sijaitsee aivan Dublinin linnan vieressä ja tein katedraalissa pikaisen pysähdyksen ennen linnaa. Katedraali on rakennettu noin 1020-luvulla ja sen ”alta” löytyy keskiaikainen krypta, mikä on yksi Irlannin ja Britannian suurimpia. Kryptasta löytyy kaksi katedraalin ehkä tunnetuinta asukasta, muumioituneet kissa ja rotta. Ne muumioituivat jäätyään urkupiippuun joskus 1800-luvulla. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Leena 20.12.2014 at 21:07

  Oi joi mikä kirjasto!

  Laitoin linkin ja vinkin tyttärelleni, että lukee blogisi. Hän on ihan kirjakaheli :)

  • Reply Tanja 26.12.2014 at 17:23

   Oli kyllä upea kirjasto! Harmi ettei sinne saanut jäädä lukemaan mitään kirjoja :D

  Leave a Reply