Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dundalk County Museum

Muutama viikko takaperin kävin Dundalk County museossa ja olin sateisena lauantaisena iltapäivänä museon ainoa vieras. Olin yllättynyt siitä miten iso museo oli, kun ottaa huomioon Dundalkin koon. Museo sijaitsee kauniissa, 1700-luvulla rakennetussa rakennuksessa. 

IMG_2811

Museosta löytyy kolme kerrosta ja kierros kuuluu aloittaa ylimmästä kerroksesta ja tulla sieltä sitten alas päin. Ylin kerros keskittyy yleisesti Irlannin historiaan ja siihen koska ensimmäiset asukkaat saapuivat Irlantiin ja Dundalkiin. Toinen kerros käsittelee Dundalkin ja lähialueen historiaa ja alimmassa kerroksessa on Dundalkin lähihistoriaa alkaen noin 1700-luvulta ja päättyen tähän päivään. 

IMG_2812

IMG_2813

Kuvassa oleva Brown Bull of Cooley löytyy museon ylimmästä kerroksesta. Härkä liittyy yhteen irlantilaiseen taruun mikä sijoittuu Dundalkin alueelle. Museossa oli paljon erilaista tavaraa, kivikaudelta nykypäivään. Ihan mielenkiintoinen paikka ja oli mukavaa saada kävellä ja tutkia näyttelyitä kaikessa rauhassa : )

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply