Suomen suurin matkablogiyhteisö

Irlannin linnat, osa 1

Irlannissa olon aikana on tullut nähtyä yksi jos toinenkin linna. Koska itse henkilökohtaisesti pidän linnoista, ajattelin tehdä muutaman postauksen (loppujen lopuksi niitä tuli yhteensä neljä..) niistä Irlannin linnoista mitkä olen itse nähnyt :) Linnan nimen jälkeen sulkeissa on sen kreivikunnan nimi missä linna sijaitsee.

King John's Castle, Carlingford

King John’s Castle/Carlingford Castle, Carlingford (Louth)

King Jonh’s Castle on saanut nimensä kuningas Johnilta, ketä vieraili Carlingfordissa vuonna 1210. Itse linna on rakennettu vuonna 1186. Linnassa on muutamia erikokoisia reikiä seinissä ja niistä pienimmät oli tarkoitettu nuolien ampumiseen. Nuolien ampumiseen tarkoitetut reiät oli suunniteltu niin, että niistä pystyi helposti ampumaan nuolen ulos, mutta reiästä ei ollut mahdollista ampua nuolta sisälle ulkopuolelta.

Linnan portista mahtui kerrallaan ratsastamaan vain yksi hevonen kerrallaan. Näin oli helpomi nähdä ketä sisälle linnaan oli tulossa ja linnan miehittäminen suuren hevosarmeijan avulla ei ollut niin helppoa.

Martello Tower, Drogheda

Martello Tower, Drogheda (Louth)

Martello Tower ei nyt varsinaisesti ole linna, mutta päätin sen silti ottaa mukaan tähän juttusarjaan. Martello Towerin paikalla on joskus ollut linna, mutta se päätettiin korvata kuvassa olevalla tornilla. Tornin huipulta on hienot näkymät Droghedan kaupunkiin ja huipulla sijaitsee myös muutama tykki. Nykyinen torni on rakennettu 1800-luvun alussa.

Dunguaire Castle, Kinvarra

Dunguaire Castle, Kinvarra (Galway)

Dunguire Castle on yksi ehdoton suosikkini Irlannin linnoista. Linna itsessään on hieno ja se sijaitsee kauniilla paikalla. Kinvarra on pieni kylä Galwayn lähellä, itse kylässä en pysähtynyt vaan Cliffs of Moher retkellä pidimme lyhyen kuvaustauon Dunguire Castlen luona. Itse linna on rakennettu 1500-luvulla ja ainakin kesäkuukausina sinne pääsee sisälle. Tällä kertaa linnan portit olivat kiinni, tiedä sitten oliko syynä lokakuun loppu vaiko ilta-aika.

Omasta mielestäni linnasta tekee kauniin sen sijainti aivan järven vieressä. Satuin itse paikalle silloin kun järvi oli aivan tyyni, se oli melkein uskomatonta. Linna heijastui upeasti järven pinnasta, voikun voisin palata takaisin siihen hetkeen.. Tai edes samaan paikkaan vielä joskus. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply