Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mikä Irlannissa ärsyttää?

Irlannisa oloa on takana 81 päivää eli sellaiset 2,5 kuukautta. Parin viikon päästä olisi tarkoituksena ottaa nokka kohtia Suomea ja tammikuun alussa tulla sitten takaisin Irlantiin pariksi viikoksi kokeita tekemään. Tarkoituksenahan oli olla koko lukuvuosi, mutta pitkän harkinnan jälkeen päätin että on parempi lähteä ja että olen luultavasti onnellisempi jos lähden (vaikkei se varmaan aluksi siltä tunnukkaan, niin paljon tästä paikasta pidän).

Olen viihtynyt hyvin Irlannissa, maa on todella ihana ja kaunis paikka. Muutama asia on kuitenkin ruvennut ärsyttämään jonkin verran. 

1. Yhden ja kahden sentin kolikoiden käyttäminen.

Niitä tulee aina välillä ja jossain vaiheessa huomaan lompakon olevan näitä pikkukolikoita täynnä. En ole muutenkaan hyvä käyttämään kolikoita maksaessa, joten olen käyttänyt näitä pikkukolikoita tulostamisbudjetin kasvattamiseen :D Koulussa siis tulostaminen maksaa ja opiskelijakortilla ladataan rahaa omalle tulostustilille koulun kirjastossa.

IMG_2802

2. Ruokakaupassa tavaroiden maksaminen ja pakkaaminen.

Kassa ei ole samanlainen kuin Suomessa, täällä ei ole liukuhihnaa ja kahta eri puolta tavaroiden pakkaamiseen. Hihna löytyy kyllä tavaroiden laittamista varten, mutta kassalla työskentelevän jälkeen tavarat menevät vain siihen kassan viereen. Joskus on todella ”painostavaa” pakata tavaroita, erityisesti jos on ostanut paljon ruokaa, koska seuraava ei pääse pakkaamaan ennen kuin itse on lähtenyt kassalta. Siinä pitää oikeastaan pakata samalla kun kassatäti (tai setä) latoo niitä tavaroita siihen kassan viereen.

3. Kokolattiamatto.

Aina välillä kiroan tätä neronleimausta itsekseni. Mun mielestä kokolattiamatossa näkyy kaikki roskat ym. todella hyvin ja sitä saisi olla imuroimassa melkein joka toinen päivä : D Siinä se on ihan kiva ettei tarvinnut ostaa mattoa huoneeseen. 

4. Sää, aina välillä. 

Erityisesti jos päiväksi on kaikkien mahdollisten ennusteiden mukaan luvattu hyvää ilmaa ja siihen menee hyväuskoisena luottamaan :D Sitten kun on kaupungilla ilman sateenvarjoa niin totta kai iskee kauhea sadekuuro. Näistä sadekuuroista voin kyllä sen verran hyvää löytää etteivät ne usein kestä kauaa. Eri asia on sitten se jos päiväksi on oikeasti luvattu sadetta. Hyvä esimerkki näistä sadekuuroista on Galwayn viikonlopulta. Perjantai oli todella aurinkoinen eikä pilviä näkynyt juuri missään. Silti päivän aikana tuli useampikin muutaman minuutin kestänyt kuuro vaikka aurinko paistoi samaan aikaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply