Suomen suurin matkablogiyhteisö

Belfast

Outoa ajatella, että vielä 16 vuotta sitten ainakin osa Belfastia oli enemmän tai vähemmän vaarallista aluetta. Tänään Belfast on yksi läntisen Euroopan turvallisimpia kaupunkeja matkustaa, tosin läntisissä osissa ei vieläkään suositella yksin liikkumista. Länsi-Belfastin kahta kaupunginosaa, Sankhillia ja Fallsia, erottaa korkea betonimuuri nimeltään Peace Wall.

Belfast oli todella ihana kaupunki, sinne menen ehdottomasti uudestaan mahdollisimman pian. Tällä kertaa minulla ei ollut paljoa aikaa tutkia itse kaupunkia, koska vietin yhden kokonaisen päivän Giant’s Causeway retkellä ja seuraavana iltapäivänä minun piti lähteä takaisin Dundalkiin. Tällä kertaa sää oli onneksi mukava ja oli mukavaa kävellä ympäriinsä kaupunkia tutkien.

City Hall/Christmas market

Olin Belfastissa sopivasti samana viikonloppuna kun joulumarkkinat avattiin. Lauantai-illalla kaupungin jouluvalot sytytettiin ja näin jotain mitä en koskaan ennen ole nähnyt; ihmiset jonottivan pitkässä jonossa sisäänpääsyä markkinoille. Tämä oli asian laita myös sunnuntaina, jono oli tosin huomattavasti lyhyempi.

Itse joulumarkkinat olivat oikein mukavat, kannattaa mennä käymään jos markkinoiden aikaan Belfastissa liikkuu. Markkinat pidettiin kaupungintalon pihalla, mikä valmistui vuonna 1906.

River Lagan

Big Fish

10 metriä pitkä kala tuotiin Belfastin katukuvaan vuonna 1999. Patsas on kasattu keraamisista laatoista, joista moni liittyy jollain tavalla Belfastin historiaan. Kalaa pussaamalla saa kuulemma kalan viisauden, en kokeillut :D

Kellotorni

Ostoskeskus

Kuvassa oleva kellotorni on hieman vinossa, kuvasta sitä ei tosin huomaa. Kyseinen torni on rakennettu vuonna 1869 ja rakennus on vinossa, koska se on rakennettu suomaan päälle puutukien varaan. Korkeutta tornilla on 34 metriä ja rakennelma on kallellaan 1,2 metriä.

Peace Wall

International Wall

 

Belfastissa eniten halusin päästä näkemään kaupungin kuuluisia seinämaalauksia. Kiersin Belfastin hop-on/hop-off bussin kyydissä, joten en nähnyt läheskään kaikkia seinämaalauksia. Muutaman kuitenkin, se on hyvä alku :)

Kuvassa oleva International Wall on todella pitkän kokoelma erilaisia seinämaalauksia. Kyseisen seinämaalauksen kuvat liittyvät politiikkaan, ympäristöasioihin sekä kuuluisiin henkilöihin. Toinen seinämaalaus on kuva miehestä nimeltä Bobby Sands. Hän oli IRA:n aktivisti ketä tuli tunnetuksi kaksi kuukautta kestäneestä nälkälakostaan vankilassa vuonna 1981. Nälkälakon tarkoituksena oli saada IRA-vangeille poliittisen vangin status. Sands kuoli nälkälakon seurauksena vankilassa ja hänen hautajaisiin osallistui yli 100 000 ihmistä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply