Suomen suurin matkablogiyhteisö

Dingle Peninsula

Vietin yhden päivän Dingle Peninsulan retkellä ja hienoja maisemia tuli nähtyä myös siellä :) Ilma olisi tosin voinut olla jokseenkin mukavampi, mutta ehkä lokakuun loppu ei ole parasta aikaa matkustaa Irlannissa :P Osa Dingle Peninsulasta, kuten koko Kerryn kreivikunnasta, on iirinkielistä aluetta. Näin matkalla jopa yhden pienen kaupan minkä nimi oli kirjoitettu sekä iiriksi että englanniksi.

Inch Beach oli mukava ja kaunis ranta, Atlantin valtameren vieressä. Ranta on suosittu surfarreiden keskuudessa ja tähänkin aikaan vuodesta pari surffaajaa oli vedessä. Lisäksi rannalla järjestetään jonkinlaisia hevoskisoja ympäri vuoden.

Annascaul on pieni kylä lähellä Inch Beachia. Kuvassa oleva South Pole Inn on pubi kyseisessä kylässä. Kyseisen pubin entinen omistaja oli kylästä lähtöisin oleva Tom Crean, kuka seikkaili useampaankin otteeseen Antraktiksella.

Beehive cottages -nimisä rakennelmia näkyi muutamia Dingle Peninsulan teiden vieressä. Näiden mökkien käyttötarkoitus jäi vähän epäselväksi, mutta ilmeisesti ne liittyivät jotenkin Irlannin nälänhätään 1800-luvulla.

Päivän viimeinen pysähdyspaikka oli Dinglen kaupunki. Dingle on itse asiassa Dingle Peninsulan ainoa kaupunki ja Killarneyyn matkaa on noin 70 kilometriä. Pidin Dinglestä ja haluan ehdottomasti päästä käymään siellä kesällä uudestaan : ) Yks syy on se, että haluaisin mennä delfiiniretkelle katsomaan josko näkisin Dinglen oman delfiinin, Fungin. Fungi on liikkunut Dinglen vesillä vuodesta 1984.

Dinglessä kiertelyyn ja lounaaseen oli varattu aikaa vähän yli kaksi tuntia. Dinglessä ei niin kauheasti mitään nähtävää ole, joten aika riitti hyvin sekä syömiseen että vaelteluun kaupungin kadu(i)lla. Erityisesti Dinglestä jäi mieleen kivan väriset talot sekä Muprphy’s jäätelöpaikassa maistamani leipäjäätelö.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply