Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihana Cork

Lokakuun viimeinen viikko meillä täällä Irlannissa oli lomaa (tarkemmin sanottuna reading week, mutta kuka silloin oikeasti opiskelee? :D), mikä oli mahtava mahdollisuus ottaa ja lähteä tutkimaan Irlantia :) Ensimmäiset neljä päivää vietin Corkissa ja ihastuin kaupunkiin täysin!

Cork oli todella ihana kaupunki. En oikein osaa selittää miksi pidin Corkista niin paljon, mutta joku siinä sai minut pitämään siitä. Corkissa olisi kiva päästä käymään uudestaan, pitää katsoa ensi keväänä/kesällä, jos vaikka samalla pääsisi käymään muutamassa lähellä olevassa paikassa.

Cork

River Lee

River Lee

Cork on Irlannin toiseksi suurin kaupunki, asukkaita on sellaiset 120 000. Corkissa on helppo päästä paikasta toiseen kävellen, sillä välimatkat eivät ole kovin pitkät. River Lee halkoo Corkin eikä satamakaan ole kaukana kaupungista. Corkin satama on itse asiassa maailman toiseksi suurin luonnollinen (natural) satama, suurin sijaitsee Sydneyssä. Nykyään joessa ei laivoja enää liiku, lukuun ottamatta ihmisten omia veneitä. Ennen vanhaan joessa kuljetettiin muun muassa eläviä lehmiä ja hiiltä.

St Anne's Church

Kala St Anne's churchin päällä

Katutaidetta

Vietin itse Corkin kaupungissa kaksi päivää, mikä oli mielestäni tarpeeksi nähtävyyksien katseluun. Yksi lisäpäivä ei tosin olisi ollut pahitteeksi. Cork itsessään on jo nähtävyys pienine katuineen ja kujineen ja itse satuin sattumalta paikalla samaan aikaan kun Corkissa järjestettiin Guinness Jazz Festival. Kaduilla oli paljon esiintyjiä, minkä lisäksi esiintyjiä oli pubeissa sekä oopperatalon viereen rakennetulla lavalla. Festivaali järjestetään joka vuosi lokakuun lopussa, ehdottomasti hyvä aika vierailla Corkissa silloin.

Holy Trinity Church

St Fin Barre's Cathedral

Minusta on alkanut tuntua, että aivan sama minkä kokoinen kaupunki tai kylä on kyseessä, niin sieltä löytyy vähintään kaksi kirkkoa. Corkissa kirkkoja totta kai oli enemmän, koska paikka on sen verran suuri. Minun hostellini sijaitsi aivan yhden kirkon vieressä. Nimeltään kirkko oli St Anne’s Church ja se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä katolla olevan kullanvärisen kalan ansiosta. Kala symboloi joskus tapahtunutta kalastusta joessa sekä kristinuskoon liittyvää kalaa. Kirkon torniin on mahdollista kiivetä 100+ porrasta ja ylhäältä pitäisi olla hyvät näkymät. Kiipesin ylös, mutta näkymistä en osaa sanoa, koska torni näytti hyvin ahtaalta, pulujen asuttamalta kololta.

Toinen kirkko, missä kävin, oli nimeltään St Finn Barre’s Cathedral. Yhdessä kirkon tornissa on kullanvärinen enkeli, ja paikallisen legendan mukaan enkeli puhaltaa torveensa kun tuomiopäivä koittaa. Kirkko on todella upean näköinen sekä sisältä että ulkoa. Sisäänpääsy maksaa opiskelijoilta 3 euroa, normaali maksu on viisi euroa.

Marketeista innostuneille Corkista löytyy English Market, missä on lähinnä myynnissä lihatuotteita sekä vihanneksia ja hedelmiä. On siellä myös kahvila ja muutama leipää/leivoksia myyvä koju.

St Fin Barre's Cathedral

Guinness Jazz festival

Shandon on aivan keskustassa sijaitsevan naapuruston nimi, missä St Anne’s Church sijaitsee. Naapurusto on nähtävyys itsessään, siellä kannattaa vain kävellä ympäriinsä ja tutkia paikkoja. Shandonista löytyy myös Cork Butter Museum, mikä kannattaa käydä katsomassa jos on tunnin verran ylimääräistä aikaa. Nimensä mukaan museo kertoo voista, tarkemmin sanoen voin tuotannosta Kerryn ja Corkin alueella.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Leena 5.11.2014 at 18:48

    Apua, miten ihana toi katutaidekuva. Pitää näyttää tää meidän kuvataiteilija Eijalle. Ja laittaa tällainen taideteos myös meidän ”aarrekarttaan” eli tulevaisuuden toivelistaan, jotta erityistaiteilijamme pääsisivät myös tekemään vastaavaa täällä Turussa.

    Haliterkuin Leena

  • Reply Tanja 6.11.2014 at 13:29

    Juu toi katutaide oli tosi kivan näköinen ja sitä oli vielä vähän lisää ku kävelli eteenpäin :)

  • Leave a Reply