Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kilkenny

Wicklow Mountains retken viimeinen kohde on Kilkennyn kaupunki. Kilkenny on samaa nimeä kantavan kreivikunnan (county) pääkaupunki ja asukkaita siellä on vähän yli 20 000. Asukasluvun suuruus tuli minulle vähän yllätyksenä, ajattelin siellä olevan paljon vähemmän asukkaita. Matkaa Dubliniin on noin sata kilometriä.

Kreivikunnista kun puhutaan, niin Irlanti on jaettu 32 kreivikuntaan  ja näistä kuusi sijaitsee Pohjois-Irlannissa. Näiden lisäksi Irlannissa on neljä maakuntaa, Ulster, Munster, Connacht ja Leinster.

Kilkenny Castle

Kilkenny Castle

River Nore

Kesällä Kilkenny on varmasti todella eläväinen ja vilkas, mutta näin lokakuun puolivälissä (vesi- ja tihkusateessa) kaduilla ei kävellyt paljoa ihmisiä. Monet pienet talot olivat värikkäitä, niin kuin tuntuu olevan monessa Irlannin kaupungissa.

Vaikka sää ei ollutkaan kaikkein paras, oli Kilkenny silti mukava pieni paikka. Sinne olisi kiva päästä uudestaan käymään keväällä tai kesällä, pitää katsoa jos eksyn sinne uudestaan ensi vuonna  ;)

Kilkenny

 

Kilkenny

Kilkenny

Kilkennyssä meillä oli aikaa parisen tuntia ja koska jo moneen kertaan todettu sää ei ollut meidän puolella, suurimman osan ajasta istuin lounaalla saksalaisen tytön kanssa. Kauheasti ei huvittanut ulkona kävellä.

Tein kuitenkin pienen lenkin Kilkennyn linnan ympäristössä, sisälle en tällä kertaa mennyt. En odottanut linnan olevan niin iso, jotenkin kuvittelin sen sellaiseksi pieneksi linnaksi, koska Kilkenny ei ole mikään kovin suuri paikka. Linna sijaitsee aivan Nore-joen vieressä ja pihalta löytyy suuri puistoalue sekä ruusutarha suihkulähteellä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply