Suomen suurin matkablogiyhteisö

Upea Great Ocean Road

Great Ocean Road Australiassa oli ollut bucket listallani jo pitkään, ja vihdoin heinäkuussa pääsin näkemään paikan itse. Ja olihan se todella upea, todellakin suosittelen kaikille ketkä tuolla päin Australiassa liikkuvat. Tie lähtee Melbournesta ja päättyy Adelaideen ja tähän väliin mahtuu monia kauniita ja ainutlaatuisia paikkoja. Tunnetuin nähtävyys on varmasti 12 Apostles, minne järjestetään päiväretkiä Melbournesta. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole paras vaihtoehto nähdä Great Ocean Roadia, koska kilometrejä kertyy paljon eikä näin olen nähtävyyksien katseluun jää niin paljoa aikaa. Itse ”ajoin” Great Ocean Roadin osana kolmen päivän retkeä Melbournesta Adelaideen ja mielestäni se oli sopiva aika käyttää nähtävyyksien katseluun niin että saimme kunnolla katsoa niitä ja ottaa rauhassa kuvia. Myös sään puolesta retki onnistui suhteellisen hyvin, loppupuolella oli aika sateista mutta Great Ocean Road saatiin ajaa suhteellisen aurinkoisessa säässä.

Cape Otway LighthouseCape OtwayGreat Ocean Road

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Cape Otway ja siellä sijaitseva majakka. Majakka on rakennettu vuonna 1848 ja tämä tekee siitä vanhimman yhä toimivan majakan Australiassa. Majakkaan on mahdollista mennä sisälle katselemaan, hinnasta tai muusta minulla ei tosin ole mitään tietoa koska emme sisällä käyneet. Paikka ympäristöineen on silti todella upea ja talvella saattaa nähdä valaiden uivan ohi.

Great Ocean RoadKoalaKokkaburra

Cape Otway Lighthousen lähellä sijaitsee paikka, missä on mahdollista nähdä koaloja, kookaburria sekä muutamia muita australialaisia lintuja luonnossa. Paikan nimeä en tiedä, mutta ilmeisesti siellä pystyy olemaan myös yötä. Bongasimme kolme koalaa nukkumassa puussa, on se vaan ihmeellistä miten ne siellä pysyvät. Lisäksi näimme muutaman erilaisen papukaijan sekä oman henkilökohtaisen suosikkini, kookaburran.

Apollo BayGibsons StepsGibsons Steps12 Apostles

12 Apostles on varmasti tunnetuin Great Ocean Roadin nähtävyys ja talvellakin porukkaa riitti ihan kiitettävästi. 12 Apostles on jokseenkin harhaanjohtava nimi, koska kyseisiä kivipylväitä ei ole koskaan ollut 12 kappaletta. Nykyään kalkkikivestä muodostuneita kivipylväitä on jäljellä 8, koska vuonna 2005 yksi pylväistä romahti eroosion seurauksena. Myös kaikki jäljellä olevista pylväistä kärsivät eroosiosta aaltojen ja tuulen takia. Joten kipin kapin paikalle katsomaan jos haluaa nähdä 12 Apostles muodostelman pystyssä.

Gibsons Steps on aivan 12 Apostles muodostelman vieressä, noin parin minuutin ajomatkan päässä. Gibsons Steps oli siitä kiva paikka, että siellä pääsi myös rannalle kävelemään toisin kuin 12 Apostlesien luona.

Yötä olimme Princetown nimisessä kylässä, mistä löytyy yksi hotelli, pubi, jonkinlainen ruokakauppa ja liikenneympyrä.

Loch and GorgeLondon BridgeBay of Martyrs

Seuraavana aamuna ajoimme vielä jonkin aikaa Great Ocean Roadilla ennen kuin otimme suunnaksi Grampians National Parkin. Pysähdyspaikkoina oli Loch and Gorge, London Bridge sekä Bay of Martyrs.

Australiassa aika moni paikka on saanut nimensä Englannista löytyvän paikan mukaan ja näin kävi myös London Bridgelle. London Bridge on siis joskus ollut kiinni mantereessa, mutta mantereessa kiinni ollut osa romahti vuonna 1990. Näköalapaikalla on infotaulu, missä on piirustus London Bridgestä silloin kun se vielä oli kiinni mantereessa ja onhan se ollut ihan hienon näköinen. Oli paikka minusta ihan käymisen arvoinen vieläkin.

Loch and Gorge on saanut nimensä lähellä haaksirikkoutuneen Loch nimisen laivan mukaan. Laiva haaksirikkoutui vuonna 1878 ja se oli tulossa Englannista mukanaan siirtolaisia. Kyydissä oli 54 matkustajaa ja heistä vain kaksi pelastuivat.

Bay of Martys nimisellä paikalla on aika lailla surullinen historia. Paikallisen historian mukaan Australiaan saapuneet eurooppalaiset surmasivat tällä paikalla paikallisia aboriginaaliheimon jäseniä (miehiä) heittämällä heidät alas kalliolta. Mitään kirjoitettuja todisteita tästä tapauksesta ei tietenkään ole.

Great Ocean Road on ehdottomasti yksi suosikkipaikoistani Australiassa. Voisin hyvin lähteä sinne uudestaan vaikka heti.

*****

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Leena Turku Finland 30.9.2014 at 20:09

  Moikkelis koikkelis Tanja

  Terkkuja täältä kotimaasta ja kotikaupungistasi :) Ihania kuvia sulla täällä blogissa. Niitä näinkin jo teillä kotona, mutta on kiva katsoa niitä nyt uudestaan. Kun vihdoinkin muistin/ehdin tulla tänne sun blogiisi ;)

  Tsemppiä Irlantiin

  Terkuin Leena

 • Reply Tanja 1.10.2014 at 17:54

  Moikka Leena!

  Kiitos kommentista ja terveisiä Irlannista! :)

 • Leave a Reply