Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sympaattinen Drogheda

Lauantaina vietin päivän Dundalkin naapurikaupungissa Droghedassa. Dundalkista sinne on matkaa kolmisenkymmentä kilometriä ja bussilla matka taittui puolessa tunnissa. Drogheda on itse asiassa hieman Dundalkia isompi paikka, ainakin asukaslukua tarkasteltaessa. Drogheda oli hyvä päiväretkikohde Dundalkista ja olen miettinyt mennä käymään siellä uudestaan vielä tänä vuonna :)

IMG_1645

IMG_1641

IMG_1659

IMG_1678

Laskujeni mukaan Droghedasta löytyy ainakin neljä toiminnassa olevaa kirkkoa ja yksi suljettu. Yhdessä kirkossa kävin sisällä, katsotaan jos seuraavalla kerralla menen käymään sisällä myös muissa. Suljettu kirkko on nimeltään St Mary’s Church of Ireland. En tiedä miksi kyseinen kirkko on suljettu, mutta pihalle pääsee silti kulkemaan. Iso se ei ole, mutta ihan mukava paikka poiketa jos siellä päin liikkuu.

IMG_1684

Keskustan alue oli todella mukava ja kompaktin kokoinen, mutta erityisesti pidin joesta ja siitä, että se oli niin lähellä keskustaa. Kauppoja löytyy melko paljon, samoin kahviloita. Ravintoloita ei juuri tullut vastaan, mutta eiköhän niitäkin Droghedasta löydy.

IMG_1692

IMG_1709

Viimeisenä kohteena Droghedassa oli Millmount museum ja Martello Tower. Museo ei minua niinkään kiinnostanut, kävelin sen läpi aika nopeasti. Ei museo mikään kovin isokaan ollut tosin. Eniten minua kiinnosti Martello Tower, koska sieltä piti olla hyvät näkymät Droghedaan, ja olihan sieltä. Ainoa ”huono” asia oli, että torniin pääsi vain oppaan kanssa, joten aikaa maisemien ihailuun ja kuvaamiseen ei juurikaan ollut.

Droghedaan pääsee helposti myös Dublinista, joten kannattaa harkita päiväreissua sinne jos Dublinissa päin seikkailee :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply