Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaunis Dublin

Lauantaina tein päiväreissun Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin. Dundalkista sinne on matkaa noin 90km ja bussilla matka kestää parisen tuntia. On jotenkin hassua ja outoa ajatella että periaatteessa voin koska vaan ottaa bussin ja parin tunnin päästä olen Dublinissa. Minulla ei juurikaan ollut mitään suunnitelmia päiväksi, halusin vain saada jonkinlaisen käsityksen siitä millainen kaupunki Dublin on.

St Stephen's Green

St Stephen's Green

Pidin Dublinista paljon. Se oli kaunis ja siellä oli helppo kulkea paikasta toiseen. Kartalla näytti siltä että kahden paikan välillä on pitkä matka, mutta todellisuudessa matkan käveli kymmenessä minuutissa. Pari asiaa mistä pidin Dublinissa eniten, olivat värikkäät ovet (niistä on tulossa erillinen juttu) sekä kukkaset kaupungin kaduilla. Myös Dundalkissa olen huomannut että kukkasia on kaduilla paljon, liekö joku yleinen irlantilainen juttu?

IMG_1545

IMG_1564

Ensimmäinen paikka missä kävin oli St Stephen’s Green. Kuten nimi jo vähän vihjaa, paikka on iso puistoalue. Vielä näin syyskuun lopussakin paikka oli todella vihreä ja löytyi sieltä myös joitain värikkäitä kukkasia. Patsaita puistosta löytyy myös paljon ja yhdeltä reunalta löytyy Duckpond, missä nimensä mukaan uiskentelee lintuja. Aivan St Stephen’s Greenin vieressä on St Stephen’s Green Shopping Centre, mistä löytyy jotain jokaiselle. Ulkoapäin paikka ei näytä kovin isolta, mutta todellisuus on aivan toinen. Sisältä löytyy jos jonkinlaista putiikkia ja on siellä myös muutama ravintola.

IMG_1570

Grafton Street

Päädyin viettämään ajasta Dublinissa 1,5 tuntia Viking Splas Tourin kanssa ja pakko sanoa ettei ollut huono päätös. Retki oli todella mahtava, ehdottomasti suosittelen :) Alussa kaikki saavat päähänsä viikinkikypärät ja luvan huuta kadulla kulkeville kelteille. Retken lopussa mennään ajoneuvon kanssa vähäksi aikaa veteen. Tätä ennen auton sivuun kiinnitetään kellukkeet ja matkustajille jaetaan pelastusliivit.

Trinity College

Trinity College

Olin alun perin ajatellut käydä Trinity Collegessa katsomassa miltä näyttää Book of Kells ja the Long Room. Pitkän jonon takia päätin kuitenkin jättää tämän toiseen kertaan, onhan minulla tässä vielä vaikka kuinka paljon aikaa käydä Dublinissa uudestaan. Kävelin kuitenkin jonkin aikaa Trinity Collegen pihalla ja oli aika uskomatonta ajatella että joku käy siellä oikeasti koulua! Olisi mielenkiintoista päästä näkemään miltä koulun sisätilat näyttävät.

Temple Bar

Temple Bar

Päivän lopuksi kävin tutkimassa Temple Barin aluetta. Alueen tunnetuin nähtävyys on luultavasti the Temple Bar pub. En käynyt katsomassa miltä sisätilat näyttävät, jossain vaiheessa pitää ehkä tämä asia korjata. Muuten Temple Bar alueena oli mukava, paljon värikkäitä rakennuksia ja joki aivan vieressä. Ja Hard Rock Cafesta kiinnostuneille, Dublinin Hard Rock sijaitsee Temple Barin alueella.

IMG_1614

IMG_1632

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Helen 21.2.2016 at 10:16

    Linkkasin blogistani tänne, koska etsin tietoa Dublinista. (Dublinista en ole paljoa löytänyt postauksia.) Pääseekö Dublinista helposti näkemään nummia julkisilla kulkuneuvoilla?

  • Leave a Reply