Suomen suurin matkablogiyhteisö

Eroja Suomen ja Irlannin välillä

Vaikka olen ollut Irlannissa vasta viikon, eroavaisuuksia Suomen ja Irlannin välillä on tullut bongailtua useampi kappale:

1. Kokolattiamatto. Näitä on tullut nähtyä ennen sekä Australiassa että Uudessa- Seelannissa enkä vieläkään voi käsittää kenen mielestä kokolattiamatto on hyvä idea? Vessoja ja yhtä osaa keittiöstä lukuun ottamatta koko kämpässä on kokolattiamatto.

2. Pistorasian päälle/pois päältä kytkin. Tähänkin olen törmännyt joskus aikaisemmin, enkä siltikään tajua sen ideaa. Ensimmäiset päivät sitä ihmettelee miksei laturi toimi ennen kuin huomaa ettei pistorasia ole päällä..

3. Vasemmanpuoleinen liikenne. Olin tietenkin tietoinen tästä ennen saapumista, mutta silti vasemmanpuoleinen liikenne vaatii totettutelua. Meille sanottiinkin että ensimmäisinä viikkoina kannattaa tien ylitys ottaa ihan rauhallisesti ja pysähtyä kunnolla katsomaan mistä suunnasta ne autot nyt oikein tulee.

4. Ei kunnon lämmitystä. Ei Irlannissa tietenkään tule niin kylmä kuin Suomessa, mutta jonkinlainen lämmitys voisi silti olla kiva. Tai onhan mulla patteri huoneessa, se on vaan hieman epäselvä :D Luulen että osaan käyttää sitä, muttei se kyllä paljoa lämmitä. Toivottavasti ei tule kylmää talvea..

5. Koulussa ei näy missään kelloja. Tämä on aika mielenkiintoista, en ole tähän mennessä nähnyt missään seinillä kelloja eikä tähän asti ole tullut vastaan yhtään luokkahuonetta seinäkellon kanssa.

6. Viiniä ja muuta alkoholia saa tavallisesta ruokakaupasta (ainakin Dunnes on tällainen kauppa). En ole ainakaan Dundalkissa nähnyt yhtäkään Alkon tapaista kauppaa, ehkä Irlannissa ei harrasteta sellaisia kauppoja? Vaan kaiken saa ostaa ruokakaupasta. Dunnesissa viinit ym. juomat olivat omalla osastolla, kuitenkin niin että kaikki saivat vapaasti sinne mennä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply satuvw 5.10.2014 at 15:16

  Törmäsin juuri blogiisi, oletko siis opiskelemassa Dublinissa? Asuin/opiskelin siellä aikoinaan ja ihastuin kyllä kaupunkiin! Kokolattiamattoja en tosin tajua edelleenkään, ja talvella on KYLMÄ! Sisällä siis :) Ihan varsinaisia ”alkoja” ei taida olla, kun alkoholit saa ihan ruokakaupasta, mutta erikois-viinikauppoja (mistä löytyy viinaa myös) on kyllä.

  • Reply Tanja 18.10.2014 at 22:31

   Huomasin vasta äsken että olit kommentoinut tätä tekstiä! Vastaan nyt kuitenkin jos satut käymään vielä katsomassa :)
   Opiskelen Irlannissa lukuvuoden 2014-2015, en tosin Dublinissa vaan Dundalkissa. Dublinissa oon käynyt nyt pari kertaa ja pidän kyllä kaupungista paljon :)

  Leave a Reply