Suomen suurin matkablogiyhteisö

Institiúid Teicneolaíochta Dhún Dealgan (DKiT)

Ajattelin omistaa yhden postauksen vaihtokoululleni, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan minkälaisessa laitoksessa oikein koulua käyn tämän vuoden aikana :)

IMG_1422IMG_1423

Tänään oli itse asiassa ensimmäinen varsinainen koulupäivä ja kaikki sujui ihan hyvin. Paikka on todella iso ja suurimman osan päivästä olin enemmän tai vähemmän eksyksissä. Huominen sujuu varmasti jo paremmin, varsinkin kun osa tunneista on samoissa luokissa kuin tänään. Opettajat vaikuttavat myös mukavilta ja yleisesti kaikki ovat todella ystävällisiä ja avuliaita. Kokeita täällä pidetään kahdesti vuodessa, tammikuun alussa ja toukokuun lopussa.

IMG_14211024px-DKIT_BlackBoxRestaurantWind1

DKiT (Dundalk Institute of Technology) on siis kohtuullisen suuri paikka, opiskelijoita on sellaiset 5000. Ja tuohon määrään vielä päälle 400 kansainvälistä opiskelijaa + 150 vaihto-opiskelijaa niin porukkaa kyllä löytyy. Dundalkin keskustaan on matkaa kolmisen kilometriä, kävellen se menee suurin piirtein 40 minuutissa. Tarjolla on paljon erilaisia kerhoja ja urheiluseuroja, joihin ilmoittautuminen on ensi viikolla.

Kampukselta löytyy suomalaisellekin opiskelijalle tuttuja asioita, kuten ravintola, kahvila, kirjasto, kuntosali ja kaiken laisia opiskelijoiden palveluita. Pienoisena yllätyksenä tuli kauppa, pankki ja pankkiautomaatti ja vielä suurempana yllätyksenä College Bar. Viimeviikkoisen kierroksen aikana baari oli vielä kiinni enkä tiedä koska se aukeaa, mutta luultavasti parin viikon sisällä sillä lukuvuosi alkoi tänään.

Koulu on perustettu vuonna 1970 ja koulutusaloja täältä löytyy neljä; School of Business and Humanities, School of Engineering, School of Informatics and Creative Arts sekä School of Health and Science. Itse opiskelen ensimmäisessä ja vielä tarkemmin sanottuna opiskelen paikassa nimeltä Section of Hospital Studies.

Ainakin vielä tunnelmat ovat positiiviset, katsottaan sitten uudestaan parin viikon päästä kun koulutyö pääsee oikein kunnolla vauhtiin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply