Suomen suurin matkablogiyhteisö

Turistina Dundalkissa

Aurinko on paistanut koko viikon (itse odotin sadetta, mutta aurinko sopii erittäin hyvin) ja lauantaina lähdinkin tutustumaan vähän paremmin nykyiseen kotikaupunkiini Dundalkiin. Dundalk (Dun Daelgan) sijaitsee siis Louthin kreivikunnassa, puolessa välissä Dublinia ja Belfastia. Asukkaita Dundalkissa on noin 35 000. Sen verran pieni paikka Dundalk on, että sen kiersi aika lailla kokonaan muutamassa tunnissa. Kaupunki on kuitenkin todella mukava ja varmasti löytyy vielä pitkään paljon kaikkea uutta kun kaupungilla kulkee.

IMG_1488 IMG_1492

Vaikka en mikään kirkkofani olekkaan, niin pakko myöntää että St. Patrick’s Church on todella kaunis rakennus. Se on rakennettu goottilaiseen tyyliin ja rakennustyö saatiin valmiiksi vuonna 1847. Kirkoissa pidän erityisesti ikkunoiden lasimaalauksista, en niiden uskonnolisen merkityksen takia vaan koska ne ovat todella hienoja ja värikkäitä. Sekä vanhoissa kirkoissa usein myös vanhoja. Kävin myös yhdessä toisessa kirkossa, mikä ei ulkopuolelta ollut yhtä näyttävä kuin St. Patrick’s Church. Dundalkin keskustasta löytyy itse asiassa kolme kirkkoa, ilmeisesti kaksi näistä on katolisia kirkkoja.

IMG_1503IMG_1502IMG_1489

Kaiken kaikkiaan mukava päivä ja tunnelmat Dundalkista ovat hyvin positiiviset. Paikka vaikuttaa mukavalta, ei liian isolta eikä liian pieneltä. Pitää katsoa koska seuraavan kerran menen tutkimaan kaupunkia, maanantaina alkaa opetus ja ensi viikonlopulle olen ajatellut käydä Dublinissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply