Suomen suurin matkablogiyhteisö

Carlingford

Perjantaina oli ohjelmassa welcome day osa 2. Aamupäivällä saatiin seurata irlantilaista tanssia, mikä näytti todella hauskalle. Koulu tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia harrastaa urheilua ja irlantilainen tanssi on yksi näistä lajeista. Pitää harkita ilmoittaudunto mukaan kurssille.

Iltapäivällä lähdimme lähellä sijaitsevaan Carlingfordin kylään. Carlingford sijaitsee noin 30km Dundalkista pohjoiseen, kymmenisen kilometriä Pohjois-Irlannin rajasta. Paikka oli todella mukava ja kaunis, pidin siitä paljon. Sinne näemmä pääsee myös bussilla Dundalkista, mikä on hyvä asia koska maaliskuun lopussa (ensi vuonna 29.3.) Carlingfordissa järjestetään National Leprechaun Hunt. Osallistuminen maksaa muutaman euron ja sillä saa luvan menninkäisten metsästykseen :D Oppaan mukaan lähellä olevilla vuorilla asuu 236 menninkäistä. Metsästyksen aikana on mahdollista löytää menninkäinen, koska alueelle on piilotettu 100 keraamista menninkäistä ja kaikissa niissä on sisällä jonkinlainen palkinto. Kuulostihan tämä aluksi aika epäuskottavalta, mutta tapahtumalle on olemassa oma nettisivu ja you tubesta löytyy ainakin yksi video.

IMG_1425IMG_1432IMG_1434

Menninkäisten lisäksi Carlingfordista löytyy hieno linna, King Jonh’s castle. Linna on rakennettu noin 1100 luvun lopussa – 1200 luvun alussa. Käyntihetkellä linna oli remontissa, joten sisälle ei päässyt katsomaan. Linnan lisäksi Carlingfordista löytyy kaksi vanhaa kirkkoa, toinen paremmassa kunnossa kuin toinen. Tämä ei-niin-hyvässä-kunnossa oleva kirkko on nimeltään Dominican Friary ja vaikka paikasta on jäljellä vain seinät, kaikuu sisällä silti erittäin hyvin. Toinen kirkko oli nimeltään Church of Holy Trinity ja sen yhteydessä oli myös hautausmaa. Nykyään se ei toimi enää kirkkona, vaan eräänlaisena kulttuurikeskuksena.

IMG_1450IMG_1451IMG_1458

IMG_1469

Vanhojen ja kauniiden rakennusten lisäksi Carlingford on tunnettu ravintoloista ja pubeista, joita pienestä kylästä löytyi yllättävän paljon. Koska meillä oli vain rajallisesti aikaa, en ehtinyt käymään yhdessäkään ravintolassa taikka pubissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply