Suomen suurin matkablogiyhteisö

Welcome Days

Tänään oli ensimmäinen päivä koulussa ja ohjelmassa oli Welcome Day, mikä oli tarkoitettu kaikille Erasmus-opiskelijoille. Huomenna perjantaina Welcome Day jatkuu ja maanantaina alkaa opiskelu. Kuvia ei tullut tänään otettua, mutta huomenna otan kameran matkaan mukaan, lähinnä koska iltapäivällä ohjelmassa on retki lähellä sijaitsevaan Carlingfordin kylään.

Tänään ohjelmassa oli paljon erilaisen informaation saamista. Istuimme varmaan yli kaksi tuntia leuntosalissa kuuntelemassa kaiken maailman ihmisten esittäytymistä. Sitä oli ihan mukava kuunnella, ei siinä mitään, infoa tuli vaan kerralla todella paljon. Tässä muutaman päivän aikana on tullut huomatuksi että irlantilaisilla on todella vahva aksentti. Kyllä siitä useimmiten saa selvää ihan hyvin, tosin jotkut puhuvat niin nopeasti että se vaikeuttaa ymmärtämistä entisestään. Toki tuohon aksenttiin tottuu ajan kanssa ja onhan mulla melkein vuosi aikaa tottua siihen.

Iltapäivällä päästiin kokeilemaan paria irlantilaista urheilulajia; gaelic football ja hurling. Gaelic football eli gaelilainen jalkapallo tuntui olevan yhdistelmä jalkapalloa ja lentopalloa. Säännöistä ei ole mitään käsitystä, mutta oli meillä hauskaa lajia kokeiltaessa. Mutta palloa saa lyödä ja potkia muttei kantaa kädessä ja palloa saa kantaa kädessä neljän askeleen verran, minkä jälkeen se pitää heittää johollekin muulle tai pomputtaa sitä maassa. Jotain tuohon suuntaan ainakin.

9-520

Hurling taas tuntui olevan sekoitus golfia ja pesäpalloa, hyvin sekava laji myös tämä. Hurling on siis eräänlainen pallopeli, missä pallo on pesäpallon kokoinen ja siitä käytetään nimeä sliothar. Kentällä on kerrallaan 15 pelaajaa kummastakin joukkueesta ja pelatessa pitää käyttää kypärää loukkaantumisvaaran takia. Tämä peli oli mielestäni aika vaikeaa enkä pitänyt siitä niin paljon kuin gaelilaisesta jalkapallosta.

Hurlingissa käytetty maila ja pallo

Koulussa ilmeisesti järjestetään gaelilaisen jalkapallon sekä hurlingin otteluita, mitä olisi kiva mennä seuraamaan joskus. Saisi nähdä miten kyseisiä lajeja oikeasti pelataan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply