Suomen suurin matkablogiyhteisö

Batu Caves ja Thean Hou Temple

Batu Caves sijaitsee noin 13 kilometriä Kuala Lumpurista pohjoiseen ja sinne pääsee junalla sekä järjestetyillä retkillä. Itse lähdin tutkimaan paikkaa järjestetyllä retkellä, mikä kesti yhteensä noin neljä tuntia. Batu Caves on hindujen pyhä paikka ja paikalta löytyy näin ollen hindujen temppeli. Ennen Batu Cavesia käytiin tutustumassa myös buddhalaiseen temppeliin, mikä oli todella kaunis paikka.

Buddhalaisen temppeli oli nimeltään Thean Hou temple. Temppeliin on matkaa noin seitsemän kilometriä Kuala Lumpurin keskustasta. Pieni koukkaus matkalla Batu Cavesiin tulee jos temppelissä haluaa käydä, koska temppelistä luolille on matkaa melkein parikymmentä kilometriä.

IMG_9958

IMG_9971

Tämä oli minun ensimmäinen kerta buddhalaisessa temppelissä ja paikka oli todella kaunis. Rakennus oli hieno, samoin sisätilat. Rajallisen ajan takia en päässyt käymään kunnolla temppelissä sisällä, mutta onneksi tämä asia korjaantui myöhemmin Malesian matkan aikana (siitä lisää joskus toiste). Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta temppelissä oli kilpikonna-allas temppelin pihalla. Kilpikonnia altaasti löytyi satoja. Mikäli oppaan selityksen ymmärsin oikein, kiinalaisen uudenvuoden aikaan altaaseen tuodaan kilpikonnia jonkun sairaan sukulaisen puolesta. Eli nämä kilpinokkat ovat tavallaan lahjoja, jotta sairas sukulainen parantuisi.

IMG_9974

Batu Caves oli ihan mukava vierailukohde, suosittelen paikaa jos saattuu Kuala Lumpurissa olemaan. Varsinainen nähtävyys on kalkkikiviluola nimeltä Temple Cave. Batu Caves siis koostuu monista kalkkikiviluolista, mistä Temple Cave on ilmeisesti suurin. Kyseiseen luolaan päästäkseen saa nähdä hieman vaivaa, sille sinne johtaa 272 kappaletta portaita. Onneksi portaita on kerrallaan vain muutama, minkä jälkeen on tasainen alue lepotaukoa varten.

IMG_0010

IMG_9995

Toinen suuri, ja aika uusi, nähtävyys on 42,7 metriä korkea Murugan nimistä hindujumalaa esittävä patsas. Se on maalattu kultamaalilla ja maali pitää uusia noin 10 vuoden välein (seuraava kerta on tulossa parin vuoden sisällä). Kyseinen patsas on maailman suurin Muruhganin patsas ja sitä rakennettiin kolme vuotta. Patsas paljastettiin vuonna 2006. Näiden kahden nähtävyyden lisäksi Batu Cavesin tunnettu nähtävyys ovat apinat, joita pyörii erityisesti temppeliin johtavilla portailla. Varoituksen sananen kyseisistä apinoista on paikallaan, ne nimittäin voivat viedä vesipullon suoraan kädestä. Joten vesipullo kannattaa laittaa reppuun mistä apinat eivät sitä saa.

IMG_9981

IMG_9996

Blogia *Facebookissa *Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply