Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hektinen Kuala Lumpur

Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa vietin ensin pari päivää, minkä jälkeen suuntasin Cameron Highlandsille. Sieltä paluun jälkeen vuorossa oli vielä toiset pari päivää Kuala Lumpurissa.

Mitään ennakkoluuloja minulla ei kaupungista juurikaan ollut, joten avoimin mielen oltiin matkassa. En menisi sanomaan, että Kuala Lumpur kuuluisi suosikkeihini, mutta ei se mikään kamala paikkakaan ollut. Ainoa asia mikä kaupungissa ei todellakaan miellyttänyt oli liikennejärjestelyt. Kävely oli aika moista seikkailua ja päätinkin pari ensimmäistä päivää liikkua kaupungissa Hop-on-Hop-off bussilla, mikä toimi hyvin ja kattoi hyvin kaupungin nähtävyydet. Kaupungilla kävellessä oli ihan sellainen olo etteivät autoilijat välitä jalankulkijoista yhtään. Kävelyteitä ei myöskään ollut joka paikassa ja en ole ihan varma toimivatko jalankulkijoiden liikennevalot ollenkaan..

Central Market

Minulle yksi parhaista Kuala Lumpurin kokemuksista oli National Mosque of Malaysiassa (Masjid Negara) eli moskeijassa. En ollut vielä koskaan ennen käynyt moskeijassa, joten kokemus oli todella mielenkiintoinen. Moskeija on avoinna turisteille rukousaikojen ulkopuolella ja silloin siellä saa liikkua vapaasti moskeijan tietyissä osissa, esimerkiksi rukoushuoneesta saa ottaa kuvia mutta muslimit eivät saa mennä sinne. Satuin moskeijaan samaan aikaan erään australialaisen tytön kanssa, kenen kanssa sitten kävelin siellä ja samalla otimme toisistamme kuvia kaavuissa :P Saimme myös erittäin perusteellisen luennon muslimeista eräältä moskeijan työntekijältä. Nainen oli todella mukava ja hän puhui yli tunnin. Pakko myöntää että on hienoa kohdata tuollaisia ihmisiä, ketkä ovat niin intohimoisia jostain asiasta.

IMG_9878

IMG_9881

IMG_9888

Kukaan Kuala Lumpurissa vierailija ei luultavsati voi välttää Petronas Twin Towerseja. Itse en käynyt näköalatasanteella, vaan kävin Kuala Lumpur Menarassa. Petronas Twin Towerit olivat aika vaikuttavan näköisiä, pakko myöntää. Pienen etsiskelyn jälkeen löysin vahingossa   KLCC Parkin. Paikka oli todella mukava ja ihana pieni vihreä hetki betoniviidakon keskellä.

KLCC Park

KLCC Park

Petronas Twin towers

En ole varma haluanko mennä Kuala Lumpuriin vielä joskus uudestaan. Malesiaan voisin hyvinkin lähteä vielä joskus, koska sieltä jäi vielä mielenkiintoisia paikkoja näkemättä. Mutta, mieli voi muuttua ja kuka tietää, ehkä löydän itseni Kuala Lumpurista tulevaisuudessa ;)

Blogia *Facebookissa *Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply