Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vaihto-opiskelu IrlannissaTJ 18

Aika menee todella nopasti. Tuntuu että vasta vähän aikaa sitten oli tammikuu ja olin hirveässä paniikkissa kirjoittamassa motivaatiokirjettä vaihtoon hakua varten. Sitten yht äkkiä oli helmikuu ja sain tiedon että minut oli oman koulun puolesta hyväksytty vaihtoon Irlantiin. Irlanti on ollut bucket listallani jo kauan, joten on mahtavaa päästä sinne matkustelemaan opiskelemaan melkein vuodeksi.

Yllättävän helpolla olen päässyt kaikkien järjestelyiden ja papereiden kanssa. Vaikeimmaksi hommaksi osoittautui asunnon hankkiminen. Meille tarjottiin kahta eri vaihtoehtoa, toinen oli keskustassa ja toinen koulun vieressä. Minun piti ensin varata kämppä keskustassa sijaitsevasta opiskelija-asunnosta, mutta sähköposteihini ei vastattu (ennen kuin kuukausi niitten lähettämisen jälkeen), joten päädyin varaamaan asunnon koulun vierestä. Sekin tuotti muutamia stressaavia hetkiä, koska paikkaa hoitava yritys vaihtui kesällä (mistä meitä ei infottu mitenkään, sain lukea siitä Facebookista) ja siinä sitten selviteltiin, että kenelle nyt maksan vuokran ja mihin. Muutama s-posti siinäkin piti lähettää ennen kuin sain tuon asian selville. Mutta nyt kaiken pitäisi olla kunnossa ja innolla odotan syyskuuta ja lähtöä :)

09town.xlarge1Carrolls-Facility-Building_01a_ext

Olen siis menossa Dundalkiin, mikä on noin 90km Dublinista ja 90km Belfastista. Koulu on nimeltään Dundalk Institute of Technology ja siellä opiskelen Hospitality Managementia. En vieälään ole oikein sisäintänyt sitä, että tulen viettämään Dundalkissa yli 8 kuukautta. Koulu Irlannissa lopuu ensi vuonna toukokuun puolessa välissä ja minulla on asunto Dundalkissa kesäkuun alkuun asti. Hyvä mahdollisuus siis matkustaa ympäri Irlantia.

Matkasuunnitelmia Irlannin ja muun Euroopan osalta on jo aika lailla. Tarkoituksena olisi kiertää Irlanti ympäri mahdollisimman hyvin. Välimatkat ovat onneksi lyhyitä ja jostain luin pisimmän bussimatkan olevan neljän tunnin luokkaa. Muihin matkasuunnitelmiin kuuluu ainakin Lontoo ja Skotlanti. En ole koskaan käynyt Lontoossa, vaihtanut vain konetta siellä kolme kertaa. Jo on aikakin mennä käymään itse Lontoossa, eikö? ;) Lisäksi minua kiinnostaisi mennä käymään Isle of Manilla, minne pääsee käteväsit lautalla Dublinista.

Sieppaa

*******************************************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssäja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply