Suomen suurin matkablogiyhteisö

Melaka

Melaka oli ensimmäinen pysähdyskohde Malesiassa, missä vietin kaksi yötä. Aikaa oli juuri sopivasti, koska Melaka on aika pieni ja kaikki nähtävyydet ovat kävelyetäisyyden päässä.

Pidin Melakasta paljon ja mielestäni se oli sopiva kohde aloittaa tutustuminen Malesiaan. Saavuin Melakaan bussilla Singaporesta. Matka sujui hyvin ja kaikki toimi niin kuin piti. Nousin bussin kyytiin Singapore keskustasta, vaihtoehtoina on myös hypätä bussin kyytiin Johor Bahrusta. Matka Singaporesta Melakaan kesti noin pari tuntia. Rajalla piti ensin nousta pois bussista passin kanssa ja sitten uudestaan kaikkien tavaroiden kanssa.

IMG_9551IMG_9554

Melakassa bussi saapui Melaka Central Stationille, mistä helpoin tapa päästä keskustaan on Town Bus number 17. Matka kestää noin 20 minuuttia liikenteestä riippuen. Bussi saapuu yllä näkyvälle aukiolle, mitä vastapäätä sijaitsee Melakan turisti-info.

Melakassa ei voi olla huomaamatta Dutch Squarea, mikä on vanhan kaupungin keskus. Hollanti hallitsi Melakaa 183 vuotta (vuosina 1641-1825), mikä takia Melakassa on joitain tästä ajasta muistuttavia asioita. Melaka kuuluu myös UNESCO:n maailmanperintöluetteloon.

Itse kävin jokiristeilyllä Melakassa, mitä voin suositella kaikille. Risteily oli mukava tapa nähdä Melakaa, myös sellaisia alueita mihin ei tulisi lähdettyä kävellen. Risteilyn aikana (ja muutenkin joen rannassa) on hyvä mahdollisuus nähdä lisko nimeltä monitor lizard. Ne voivat kasvaa 1,5 metriä pitkiksi ja ovat kyllä näin suomalaisen silmin aika upean näköisiä.

Monitor lizardIMG_9597IMG_9604

Yksi Melakan suosituimmista nähtävyyksistä on Jonker Walk ja erityisesti Jonker Street night market. Night market järjestetään aina viikonloppuisin ja itse olin Melakassa valitettavasti keskellä viikkoa, joten en päässyt kokemaan Night marketia. Jonker Walk on silti käymisen arvoinen paikka. Sieltä löytyy paljon erilaisia ravintoloita sekä kauppoja.

IMG_9610IMG_9614

*****

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa,Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply