Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihmeellinen Uluru

Uluru (Ayers Rock) on ollut pitkään bucket listallani ja vihdoin pääsin siellä käymään heinäkuussa. Tuntuu uskomattomalta miten noin suuri kivimuodostelma voi olla keskellä ei mitään, varsinkin kun ympärillä ei ole juuri muita korkeita kohtia. Korkeutta Ulurulla on 348 metriä ja sen päälle on mahdollista kiivetä. Sitä ei kuitenkaan suositella, koska ensinnäkin Uluru on pyhä paikka paikallisille aboriginaaleille, ketkä eivät itsekkään kiipeä Ulurulle. Toiseksi reitti ylös on vaarallinen, koska se on hyvin jyrkkä ja paikalla oleva kaide on todella matalalla.

Ensinäkymät Ulurusta

Uluru

Auringonlasku

Uluru base walk

Auringonlaskun näin kaksi kertaa ja auringonnousun kaksi kertaa. Ensimmäinen auringonlasku katsottiin näköalatasanteelta, mikä sijaitsi Ulurun ja Kata Tjutan välissä. Toinen auringonnousu oltiinkin Ulurun juuressa, mikä oli todella upea kokemus.

Ulurun ympäri on mahdollista kävellä 10 kilometrin pituinen base walk, mikä vie vauhdista riippuen noin 2-3 tuntia. Suosittelen base walkia kaikille, se on todella helppo ja upea tapa nähdä Ulurua. Muutamassa paikassa kuvaaminen on kielletty pyhyyden takia ja nämä paikat on selvästi merkitty.

Oli aivan uskomatonta miten punainen Uluru oli auringonnousun aikaan. Tiesin kyllä että Uluru muuttaa väriä, mutten koskaan olisi arvannut sen muuttuvan niin punaiseksi.

Auringonnousu

Auringonnousu

***********************************

Haluatko tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa?

Seuraa blogia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Blogipolussa, Blogit.fi:ssä ja Bloglovin’issa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply