Suomen suurin matkablogiyhteisö

Stuttgartin joulumarkkinat

Yksi asia mitä odotin Stuttgartissa, oli joulumarkkinat ja se tunnelma mikä siellä on. Enkä pettynyt markkinoihin vaan pidin niistä todella paljon. Kojut olivat hienosti koristeltu ja markkinoilla kulkiessa kuuli musiikkia ja sai haistella jouluisia tuoksuja. Pakko todeta, että tunnelma oli aivan erilainen kuin Turun joulumarkkinoilla, missä kävin pari päivää ennen Stuttgartiin lähtöä. Kävin joulumarkkinoilla myös Münchenissä, mutta pidin enemmän Stuttgartin markkinoista. Stuttgartissa markkina-alue on hyvin selvä, kun taas Münchenissä joulumarkkinoita on pienillä alueilla ympäri kaupunkia.

IMG_8198IMG_8205IMG_8209

Joulumarkkinoilla yksi ensimmäisistä asioista minkä huomasin, oli se että monella vastaantulijalla oli kädessään mukillinen Glühweinia. Itse en sitä maistanut, mutta ostin pussillisen pähkinöitä, mitkä olivat myös hyvin suostittuja ja niitä löytyi ympäri markkinoita.

IMG_8211IMG_8219IMG_8356IMG_8359

Markkinoilta löytyy paljon käsityönä tehtyä tavaraa ja ainakin Stuttgartissa valikoimaan kuului paljon erilaisia kynttilöitä sekä kynttilälyhtyjä. Ja tarttui sieltä mukaan myös saksalainen joulupulla stollen ; ) Sitä ei ole vielä avattu, vaan säästän sen jouluun.

IMG_8570

Blogi *Facebookissa *Blogipolussa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply