Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaikoura

Kaikoura sijaitsee Uuden-Seelannin Eteläsaarella, itärannikolla. Pictoniin on matkaa noin 156 kilometriä ja Christchurchiin runsaat 180 kilometriä. Kaikourassa kaikki aktiviteetit pyörivät meren otuksien ympärillä. Mahdollisuus on osallistua valassafarille, mennä uimaan delfiinien kanssa ja nähdä hylkeitä.

Itse kävin Kaikourassa tammikuussa 2012 ja silloin valassafarilla näimme yhden kaskelotin. Valaita voi nähdä yhdellä retkellä myös enemmän, mutta meille osui vähän tuulinen ja muutenkin hieman huono ilma ja valaat olivat sillä hetkellä vähän kauempana merellä. Olen kerran Norjassa nähnyt kaskelotteja ja aina jos vain on mahdollista mennä valassafarille niin menen sinne. Valaissa vain on jotain mahtavaa!

IMG_2531IMG_2563IMG_0946IMG_1006

Valassafarin aikana näkyi kirjaimmelisesti satoja delfiineja hyppimässä ja uimassa veneen ympärillä. Delfiinejä näkee yleisesti aika paljon Eteläsaarella, mutta Kaikouran alue on paras paikka niiden näkemiseen. Kaikouran alueella viihtyvä delfiini on nimeltään mustadelfiini (dusky dolphin) ja hylje on uudenseelanninmerikarhu (New Zealand fur seal). Paras paikka uudenseelanninmerikarhujen katseluun on Kaikoura Peninsulan pää. Merikarhuja on siellä ympäri vuoden.

Vaikka meren asukkaat eivät kiinnostaisi, kannattaa Kaikourassa silti pysähtyä edes päiväksi. Etelän Alpit alkavat jo näkyä Kaikourassa ja sanonta ”et unohda sitä hetkeä, kun näet Etelän Alpit ensimmäistä kertaa” pitää paikkansa. Alppien päällä ei yleensä ole lunta kesällä, mutta se kesä minkä Uudessa-Seelannissa vietin oli kuulemma sään puolesta erikoinen. Alppien päällä oli nimittäin lunta koko sen ajan minkä Eteläsaarella vietin.

IMG_0888IMG_0897

Kaikouran yksi tärkeimmistä elinkeinoista oli valaanpyynti aina 1850-luvulle asti. Kaikourasta löytyy museo valaanpyynnistä sekä Fyffe house, mikä on mielenkiintoinen vierailukohde. Talo on rakennettu 1860-luvulla ja ainutlaatuisen siitä tekee se, että Fyffe house on rakennettu valaanluitten päälle. Talo on myös Kaikouran ainoa rakennus, mikä on selvinnyt Kaikouran valaanpyyntiajoista.

IMG_0977 IMG_2718

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply