Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä Uuden-Seelannin matkaan

Ajattelin kirjoittaa muutaman vinkin niille, jotka matkaa Uuteen-Seelantiin suunnittelevat. Koitan pistää ylös tällaisia yleishyödyllisiä juttuja, mutta väsyneenä kun kirjoitan niin listasta jää varmasti jotain puuttumaan. Mutta täydentelen sitä jos jotain tulee mieleen.

Ensin kuitenkin muutama sana ihmisistä Uudessa-Seelannissa. Ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja avuliaita Uudessa-Seelannissa. Suomessa on tottunut siihen että ei oikeastaan koskaan puhuta vieraitten kanssa mitään, kun taas Uudessa-Seelannissa (ainakin parilla pienemmällä paikkakunnalla) ihmiset moikkasivat ja muuttamat juttelivat vähän pitempäänkin. Yksi hyvä esimerkki ihmisten ystävällisyydestä tapahtui matkan loppupuolella Te Pukessa. Tarkoituksena oli vierailla Kiwi 360 nimisessä paikassa, mikä on eräänlainen hedelmätarha. Sinne ei kuitenkaan pääse bussilla (kuten I-Sitessa kävi ilmi) joten taksi olisi ollut ainoa vaihtoehto. Eräs nainen kuitenkin kuuli tiedusteluni ja tarjosi kyytiä tuonne Kiwi 360 paikkaan. Takaisin tullessa sain taas kyydin takaisin Te Puken keskustaan eräältä paikan työntekijältä.

I-SITET ovat todella käteviä paikkoja. Niitä on joka kaupungissa, pienessä ja isossa, ja niistä saa kaupungin karttoja ilmaiseksi sekä kaiken näköisiä esitteittä erilaisista retkistä ja aktiviteeteista. Lisäksi I-SITEIssa pystyy varaamaan kyseisiä retkiä. Kaikissa infopisteissä missä tuli käytyä henkilökunta oli ystävällistä ja osasivat kyllä asiansa siellä.

IMG_5223

Bussilla on todella helppo liikkua ympäri Uutta-Seelantia. Toki autolla on enemmän vapauksia ja on mahdollisuus käydä joka paikassa. Bussilla pääsee oikeastaan kaikkialle Uudessa-Seelannissa, luukun ottamatta kaikkein pienimpiä kyliä ja vesiputouksia ym. Itselläni oli InterCityn flexipassi, mihin sai ostaa haluamansa tuntimäärän netistä. Passiin oli sitten mahdollista ladata lisää tunteja netissä ja kaikki bussivaraukset tehtiin netin kautta. Myöskin lautta Wellingtonista Pictoniin sisältyi passin hintaa (Interislanderin lautta). Bussi olivat kaikki ajallaan ja kaupunkien väliset matkat eivät kestäneen kovin montaa tuntia. Pisin bussimatka tuli tehtyä Etelä-Saarella Franz Josef glacierilta Nelsoniin (10 tuntia). Sama matka autolla tehtynä kestää viitisen tuntia.

BBH-kortti on myös hyvä hankinta. Kortti maksaa netistä tilattuna 50 Uuden-Seelannin dollaria ja se tulee Suomeen noin 1-2 viikossa. Kortilla saa muutaman dollarin alennusta hostelleista, mitkä kuuluvat BBH-yhteisöön ja näitä BBH-hostelleja löytyy Uudesta-Seelannista paljon. BBHn nettisivuilla on listattuna kaikki hostellit ja nettisivujen kautta pystyy myös varaamaan hostelleja jos omistaa luottokortin.

IMG_5841

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Veera Bianca 12.7.2012 at 15:24

    Hyvä postaus, itse en oo tuolla vielä päässytkään käymään vaikka niin monesti Australiassa ollut …niin lähellä mutta silti niin kaukana :D

  • Reply curious0girl 14.7.2012 at 17:15

    Kiitos kommentista :)
    Uusi-Seelanti on tosiaan käymisen arvoinen ja tosi mahtava paikka. Ite on Australiassa käynyy vaan Sydneyssä, Blue Mountains vuorilla ja Koralliriutalla ja Auckland jotenkin muistutti mua vähän Sydneystä. Mutta muuten Uusi-Seelanti on melko lailla erilainen kuin Austtralia, luonnon puolesta ainakin :D

  • Leave a Reply