Kierrettyämme National Mallin monumentit suuntasimme illan jo hämärtyessä sympaattiseen ja trendikkääseen Georgetownin kaupunginosaan. Georgetownista löytyy todella paljon ihania liikkeitä ja kutsuvan näköisiä ravintoloita, joten siellä kuluisi vähintään puoli päivää vain kierrellen. Aiemmilla Washingtonin reissuilla seurueemme suosikiksi nousi myös Georgetown Cupcakes, josta kannattaa napata välipalaksi uskomattoman ihanat cupcaket (vesi nousi kielelle pelkästä ajatuksesta).

Georgetown Waterfront Parkin laidalta pääsimme sopivasti ihailemaan auringonlaskua Potomac-joen ylle. Kaupunginosan tunnelma on rauhallinen ja trendikäs: vanhat rakennukset on kunnostettu tyylikkäiksi, säilyttäen kuitenkin niiden arvokkuus ja suloiset yksityiskohdat.

Georgetownissa kiertelyn jälkeen suuntasimme takaisin Downtowniin, koska olimme varanneet illallisen Tortino -nimiseen ravintolaan, se kun löytyi Tripadvisorista kaupungin kärkipaikoilta. Arvostelut eivät tälläkään kertaa pettäneet, vaan saimme nauttia ihanan illallisen kuin Italiassa konsanaan: tunnelma oli todella aidosti italialainen, super-herkullisista aterioista puhumattakaan. Todellinen suositus siis kaikille Washingtoniin matkaaville! Huomaa kuitenkin, että ennakkovaraus oli ainakin lauantai-illalle ehdoton.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vinkkejä Washingtoniin?

En voi sanoa tuntevani kaupunkia vielä täydellisen hyvin, mutta muutaman vierailun perusteella jakaisin tuleville kävijöille ainakin nämä vinkit:

  • Varaudu kävelemään, koska kilometrejä kertyy jo tärkeimpiin National Mallin nähtävyyksiin tutustuessa.

  • Varaa aikaa National Mallin monumenteille ja tutustu etukäteen, missä museoissa haluat kenties vierailla.

  • Ajoita vierailusi kevääseen, kun kirsikankukat kukkivat, tai syksyyn, jolloin alue vuorautuu ihaniin ruskan väreihin. Okei, kesänkin täytyy kyllä olla ihana!

  • Muista tutustua kaupunkiin myös monumenttien ulkopuolella: esimerkiksi juuri Georgetown on oikein hyvä vaihtoehto!

  • Jos sinulla on enemmän aikaa tutustua ympäristöön, niin kaupungin laita-alueilta löytyy paljon mahtavia puisto- ja metsäalueita sekä esimerkiksi eläintarha. Näillä olemme vierailleet edellisillä kerroilla ja muistan ne edelleen oikein ihanina kokemuksina. Luulen tosin, että silloin käytössäsi kannattaa olla myös auto.

  • Washingtonin voi yhdistää kätevästi New Yorkin matkaan, kun varaa sille ainakin 1,5-2 päivää. Amtrakin junaliput tuolle 3,5 tunnin matkalle kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä hinnat voivat nousta pilviin. Reitti taittuu myös edullisesti bussilla (varaudu kuitenkin myöhästymisiin) tai tarvittaessa jopa lentäen. Me emme käyttäneet Washingtonissa julkisia, vaan tällä reissulla selvisimme kävellen sekä muutaman Uber-kyydin voimin.

Palataan taas! Terkuin,