Aloitetaan siis katsauksella menneeseen reissuvuoteen. Täytyy ilokseni sanoa, että kulunut vuosi on ollut matkojen osalta omassa mittakaavassani melko vilkas. Tästä olenkin ollut tietysti oikein mielissäni! Opiskelijana reissaaminen kun usein on valitettavan haastavaa, sekä ajan että budjetin puolesta. Onnekseni oon päässyt aina kuitenkin työskentelemään opintojeni rinnalla. Tästä tilanteesta ja töiden joustavuudesta oonkin todella kiitollinen, se kun mahdollistaa myös reissaamisen hieman tiheämmällä aikavälillä. Täytyy silti todeta, että viime aikojen reissujen jälkeen näihin taitaakin olla tulossa tauko, mutta mikäs sen parempaa kuin muistella niitä muutamien postausten kera.

2017:

Kööpenhamina

Vuosi sitten matkustimme poikaystäväni kanssa Kööpenhaminaan, molemmat ensikertalaisina kyseiseen kaupunkiin. Minilomamme kesto oli kaksi yötä kohteessa, mikä riitti hyvin ensiraapaisulle kaupungista. Yllätyimme molemmat Köpiksen tietystä ”eurooppalaisuudesta”, kun ehkä ainakin itse aiemmin kuvittelin sitä enemmän Tukholman kaksoissisarukseksi. Kaupunki oli oikein mukava pieneksi irtiotoksi arjesta ja tarjosi kauniin ilman, makoisia ruokaelämyksiä sekä tietysti paikallista hyggeä.

Lofootit

Kesällä päätimme lähteä jo pitkään suunnitellulle ja odotetulle autoretkelle Norjaan, kohti Lofootteja. Matka oli ensimmäinen visiittini Norjaan, jossa maisemat eivät pettäneet odotuksiani. Reissulla koimme lofoottien turkoosin veden, vuoret ja lampaat, kuljimme kalanhajuisissa satamissa, kiipesimme vuorelle (mikä vei ainakin tämän kuntoilijan jo lähelle äärirajojaan :D) sekä vietimme kymmeniä tunteja auton penkillä, sekä nukkuen että maisemia ihastellen. Kuvien selaaminen saakin suunnittelemaan Norjan reissua myös ensi kesälle!

Pariisi

Vuoden lopussa lähdimme myöskin poikaystäväni kanssa juhlistamaan syntymäpäiviämme yhteen Euroopan huippukohteista; Pariisiin. Olen aiemmin vieraillut Pariisissa lyhyesti kielikurssin päätteeksi (eli n. 7 vuotta sitten). Tuolloin kaupunki ei jäänyt mieleeni kovinkaan positiivisena: muistin kadut likaisina, metron liian nopeana ja vaikeasti ymmärrettävänä, ihmiset hieman töykeinä. Tämän vuoksi lähdin reissuun ristiriitaisin mielin, mutta yritin silti pitää suhtautumiseni avoimena; ehkä kaupunki yllättäisi tällä kertaa. Kuten arvelinkin, nyt pidin Pariisista jo paljon enemmän. Hotellihuoneestamme avautui pieni kuvankaunis parveke pariisilaiselle kadulle ja lähialueilta löytyi paljon juustokauppoja. Minut tuntevatkin voivat tässä vaiheessa jo arvata, miksi Pariisi miellytti tällä kertaa enemmän; löysimme ihania ravintolakokemuksia. Niistä teenkin ehdottomasti oman postauksen myöhemmin. Sneak peakina voin kuitenkin sanoa, että tämä juustofriikki oli taivaassa!

2018:

New York & Islanti

Vuosi vaihtui ja erittäin odotettu reissu alkoi lähestyä. Olimme syksyllä ystäväni kanssa varanneet matkan all-time lempikaupunkiimme; New Yorkiin. Olemme vierailleet kaupungissa useampaankin kertaan yhdessä, mutta emme vain saa siitä tarpeeksemme. New York is always a good idea! Näin neljättä kertaa sinne matkaavana voinkin sanoa, että kaupunki yllättää aina, eikä siellä tarvitse kokea yhtään tylsyyden hetkeä. New York on siis ehdoton suosikkini, josta kirjoittelen varmasti vielä useita kertoja. Oli vaikeaa valita sopivaa kuvaa kaupungista; sillä kun on niin monta puolta. Lisäksi New Yorkin kuvakirjastokansioni alkoi juuri jostain syystä reistailla, joten nyt tyydytään vain tähän yhteen.

Tällä kertaa halusimme kuitenkin liittää matkaan myös jotain muuta; siksi valitsimme IcelandAirin lennot, joissa oli mahdollisuus stopoveriin. Vietimme New Yorkissa 9 päivää, jonka jälkeen paluumatkalla yhden päivän ja yön Reykjavikissa/sen lähialueilla. Stopover oli mainio tapa kokea pieni pala tuota mielenkiintoista maata laavakivien keskellä, se jätti ehdottomasti halun palata takaisin uudestaan. Stopoveristakin täytyy ehdottomasti kirjoittaa oma postauksensa.

Berliini

Syksyisillä synttäreilläni minut yllätettiin kavereideni toimesta lentolipuilla Berliiniin! Helmikuussa lähdimme siis heidän kanssaan tapaamaan porukkamme vaihtaria Saksaan. Kohteeksi valikoitui Berliini, koska yhteydet sinne olivat parhaimmat, ja onhan kaupunki myös kiinnostava. Berliinissä olen vieraillut aiemmin kahden päivän pysähdyksellä, kun aikanaan aloitimme interrail-matkamme sieltä. Tuolloin myöskään Berliini ei tehnyt kovinkaan erityistä vaikutusta tähän ikuiseen Nyki/Lontoo-tyttöön, mutta muistan pitäneeni erityisesti kaupungin pariisilaisesta tyylistä asettaa terassituolit kohti katua : D sekä kivasta ekasta hostellikokemuksestamme. Tällä kertaa myös Berliini yllätti positiivisemmin, jopa harmaina helmikuun päivinä sieltä löytyi paljon väriä, sopivasti kulttuuria, puhumattakaan hyvästä ruuasta ja seurasta. Reissu oli siis oikein onnistunut.

Tälle keväälle, melko piakkoinkin, on tulossa vielä yksi reissu toiseen vanhaan lempparikaupunkiini. Siihen palaankin uudessa postauksessa myöhemmin! Kokonaisuudessaan täytyy sanoa, että kulunut matkavuosi onkin ollut sangen suurkaupunkipainotteinen. Viihdyn oikein hyvin kaupungin vilinässä, joten olen ehdottomasti nauttinut siitä, mutta tulevaisuudessa houkuttelee tietysti taas suunnitella myös erilaisia kohteita.

Matkailun osalta haluan ehdottomasti myös kirjoitella tulevaisuuden reissuhaaveista! Niitä kun tuppaa kertymään lähes päivittäin…

Löysitkö näistä kohteista sun omia lemppareita? Minne suuntaat tai suuntaisit itse seuraavaksi? : )

Terkuin,